به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید فدایی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، به روز رسانی کتابخانه تخت جمشید با ۱۸۰ جلد کتاب جدید را اعلام کرد و گفت: نگهداری اسناد اداری، اقتصادی و تاریخی از ویژگی های تمدنهای پیشین بوده که مجموع این آثار در بایگانیهای دولتی خزانه اسناد یا به اصطلاح امروز آرشیو به وجود آمده است.
او، بیان کرد: با کشف ۷۵۰ لوح گلین به خط و زبان عیلامی در خزانه تختجمشید و بیش از ۳۰هزار لوح گلین دیگر به همان خط و زبان از دیوانسرای تختجمشید در شمال شرقی بارو، اطلاعات با ارزشی از خزانه اسناد تختجمشید به دست آمده که وضعیت اقتصادی، اداری، کارگری و هنری هخامنشی بسیار روشن شده است.
فدایی، تصریح کرد: در دوره بعد، اسناد ایرانی خبر از سوختن خزانه اسناد پایتخت هخامنشیان در فارس، شهر پارسه که امروز به نام تختجمشید شناخته میشود، به دست اسکندر مقدونی میدهد.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، با اشاره به فعالیتهای کتابخانه تخصصی تختجمشید ادامه داد: در حال حاضر و پس از گذشت بیش از ۲۵۰۰ سال، کتابخانه ای در تخت جمشید در حال فعالیت است که از بهترین کتابخانه های تخصصی در زمینه تاریخ ایران باستان به ویژه دوره هخامنشی و ساسانی به شمار میرود.
او، افزود:کتابخانه تختجمشید نزدیک به هفتاد سال عمر دارد و بزرگانی مانند زنده یاد علی سامی و علیرضا شاپور شهبازی از پایه گذاران و گردآورندگان اصلی منابع تخصصی این کتابخانه بوده اند.
مهرناز بردبار، مسئول کتابخانه تخصصی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز با تاکید بر اهداف تشکیل این کتابخانه ها در کشور، اضافه کرد: کتابخانههای تخصصی پایگاه های میراث جهانی کشور با هدف حمایت از فعالیت های علمی، پژوهشی، فعالیت های تحقیقاتی و مدیریتی و کمک به افزایش سطح دانش کارشناسان و محققان و افزایش کارایی مدیران این پایگاه ها و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فعالیت می کنند.
او، اظهار کرد: عمده استفاده کنندگان این کتابخانه ها، کارمندان، کارشناسان، پژوهشگران و محققان این پایگاه ها و استادان، دانشجویان و پژوهشگران داخلی و خارجی خارج از پایگاه ها هستند که به گونهای که در حوزه های مرتبط با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشغول به فعالیت هستند.
بردبار، گفت: با در نظر گرفتن این نکته که کتابخانههای تخصصی- پژوهشی از پردازشگاههای عمده و اصلی اطلاعات در سازمانها به شمار میروند و به واسطه رسالتی که بر دوش دارند تلاش میکنند تا نقشی ارزنده در پویایی نهادها و سازمانهای مربوطه ایفا کنند و با توجه به اهمیت و جایگاه میراث فرهنگی در ایران، کتابخانههای تخصصی این وزارتخانه بیش از هر زمان دیگری نیازمند فراهم آوری، پردازش، ارائه و اشاعه اطلاعات لازم به پژوهشگران و مراجعهکنندگان است.
مسئول کتابخانه تخصصی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، بیان کرد: امسال نیز مانند سال های قبل روند تامین منابع تخصصی مورد نیاز پژوهشگران در دستور کار این پایگاه قرار گرفته است که از ابتدای امسال و با وجود همهگیری کرونا بیش از ۱۸۰ جلد کتاب تخصصی از طریق صفحات خرید آنلاین ناشران مربوط و از طریق نمایشگاه مجازی بین المللی کتاب تهران خریداری و در آرشیو کتابخانه قرار داده شد.
او، تصریح کرد: هم اکنون روند ثبت، فهرست نویسی، طبقه بندی و ورود اطلاعات کتاب شناسی این کتاب ها در جریان است.
یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از آثار ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.
سلسله هخامنشیان از سال ۳۳۰ تا ۵۵۰ پیش از میلاد حکومت کردند.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
انتهای پیام/ت