به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العالم، محققان در تحقیقات خود پیرامون بهترین روغن مورد استفاده برای پوست صورت که بیشترین فایده را برای پوست دارد؛ یکی از این روغنها، روغن نارگیل است.
سه نوع اصلی روغن نارگیل وجود دارد: تصفیه نشده، روغن مشتق شده و روغن مایع.
روغن نارگیل مایع در درجه اول برای پخت و پز استفاده میشود؛ کیفیت روغنهای نارگیل که به منظور تجاری تهیه میشوند، با یکدیگر بسیار متفاوت است؛ برخی روغنها از طریق یک فرآیند شیمیایی تصفیه میشوند که ممکن است برای پوست خشن بوده و دارای خواص مفید کمتری باشد.
روغن نارگیل تصفیه نشده که با فشار دادن تفاله نارگیل خوراکی تهیه میشود و به طور کلی فاقد مواد شیمیایی اضافه شده است، برای مراقبت از پوست بهتر است.
طی یک پژوهش در سال ۲۰۱۷ در مورد روغنهای مختلف تولید شده به روشهای متفاوت، بیان شد که روغن فشرده شده سرد، حاوی اسیدهای چرب و ترکیبات مفید بیشتری برای پوست است.
بیشتر روغن نارگیلهای با کیفیت بالا در صورت نگهداری در دمای زیر ۷۵ درجه (۸۸۹/۲۳ درجه سانتیگراد) جامد است و در صورت گرم شدن مایع میشود.
برای داشتن یک احساس بهتر، میتوانید روغن نارگیل را با مخلوط کن یا غذاساز مخلوط کرده و به آن بافتی کف آلود بدهید؛ همچنین سعی کنید روغنهای اساسی را که دارای خاصیت تغذیهای پوست هستند به آن اضافه کنید.
فواید روغن نارگیل برای سلامت عمومی
۱- کاهش وزن
نارگیل حاوی اسیدهای چرب کوتاه و متوسط است که به کاهش وزن اضافی به ویژه در ناحیه شکم کمک میکند و روند هضم غذا را در مقایسه با سایر روغنهای سالم تسهیل میکند.
روغن نارگیل همچنین به تنظیم عملکرد غدههای تیروئید و غدد درون ریز کمک میکند، زیرا میزان متابولیسم را در بدن افزایش میدهد و به سوزاندن انرژی و چربی بیشتر کمک میکند. برخی از مردم در مناطق ساحلی گرمسیری از روغن نارگیل در پخت و پز استفاده میکنند که در کنار ورزش موجب کاهش وزن آنها و رسیدن به یک فرم عالی می شود.
۲- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
روغن نارگیل به بهبود سیستم ایمنی بدن و مبارزه با باکتریهای مضر کمک میکند، زیرا دارای خاصیت ضد میکروبی و همچنین حاوی اسید لوریک، اسید کاپریک و اسید کاپریلیک با خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است؛ بنابراین روغن زیتون از ابتلا با تبخال، آنفلوانزا، سرخک و سارس جلوگیری میکند.
۳- هضم غذا را تسهیل میکند
روغن نارگیل موجب بهبود عملکرد سیستم گوارش بدن و در نتیجه درمان کلیه مشکلات معده و گوارشی می شود، زیرا حاوی خواص ضد میکروبی، باکتریایی و انگلی است که میتواند باعث سوءهاضمه شود. روغن نارگیل همچنین برای جذب مواد مغذی مهم مانند ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه مفید است.
۴- مراقبت از دندان
کلسیم یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده دندان هاست و روغن نارگیل به جذب کلسیم در بدن کمک میکند؛ بنابراین موجب تقویت دندانها و جلوگیری از پوسیدگی میشود. تحقیقات نشان میدهد که این روغن برای درمان عفونتهای لثه نیز مفید است.
۵- تسریع روند بهبودی از بیماریها
هنگامی که روغن نارگیل را روی ناحیه آسیب دیده قرار میدهید، موجب بهبودی سریعتر بیماری میشود، زیرا یک لایه شیمیایی ایجاد میکند که از قسمت آسیب دیده در برابر گرد و غبار خارجی، هوا، قارچ ها، باکتریها و ویروسها محافظت میکند و برای درمان کبودی بسیار مفید است. همچنین برای بهبود بافتهای آسیب دیده مؤثر است.
۶- حفاظت از بدن در مقابل بیماریها
روغن نارگیل از برخی بیماریها مانند بیماریهای کلیوی، کیسه صفرا، لوزالمعده و بیماریهای کبدی جلوگیری کرده و مانع از تجمع چربی در آن میشود. همچنین برای درمان زخم، عفونت گلو، عفونت ادراری، ذات الریه، سوزاک و رفع بثورات نقش مؤثری را ایفا میکند.
۷. کمک به درمان ایدز و سرطان
طبق تحقیقات پزشکی، روغن نارگیل نقشی اساسی در کاهش آلرژی ویروسی در بیماران دارای نقص ایمنی مانند سرطان و ایدز دارد.
۸. سلامت قلب را تقویت میکند
گرچه برخی تحقیقات پزشکی ثابت کرده است که روغن نارگیل به دلیل آنکه حاوی چربیهای اشباع شده است، برای سلامت قلب مضر است اما تحقیقات دیگر آن را برای درمان بیماریهای قلبی مفید دانسته است، زیرا حاوی اسید لوریک بوده و به درمان مشکلات مختلفی مانند سطح کلسترول بالا، فشار خون بالا وجلوگیری از تصلب شرایین کمک میکند.
اگر از این روغن در غذای خود استفاده میکنید و مشکلی احساس کردید، بلافاصله استفاده از آن را متوقف کرده و بهتر است قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.
۹ - استرس را کاهش میدهد
روغن نارگیل یک ماده آرامشبخش موثر است و موجب کاهش استرس میشود؛ زیرا حاوی خاصیت آنتی اکسیدانی است. میتوان با ماساژ کمی از آن روی سر و استراحت پس از آن، از شر استرس خلاص شد.
۱۰- درمان دیابت
روغن نارگیل به کنترل قند خون کمک کرده و ترشح انسولین را بهبود میبخشد. همچنین اثر استفاده از گلوکز را در خون افزایش داده و در نتیجه نقش موثری را در پیشگیری و درمان دیابت ایفا میکند.
۱۱- رفع مشکلات ارتوپدی
روغن نارگیل توانایی بدن در جذب مواد معدنی مهم مانند کلسیم، منیزیم و سایر ویتامینها را بهبود میبخشد؛ بنابراین در تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش دارد و به ویژه برای خانمها بسیار مفید است، زیرا آنها پس از میانسالی بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
۱۲- انرژی را افزایش میدهد
روغن نارگیل اغلب توسط ورزشکاران و افرادی که از رژیم غذایی خاصی پیروی میکنند استفاده میشود، زیرا حاوی کالری کمتری نسبت به روغنهای دیگر است، علاوه بر این چربیهای موجود در آن به راحتی به انرژی تبدیل میشوند، بنابراین به جلوگیری از تجمع چربی در قلب و عروق کمک میکند و باعث احساس استقامت و افزایش انرژی بیشتر میشود.
۱۳- پیشگیری و درمان آلزایمر
تحقیقات علمی اخیر نشان میدهد که روغن نارگیل در درمان آلزایمر بسیار مفید است اما این مطالعات به صورت واقعی نقش آن را در پیشگیری و درمان این بیماری اثبات نکرده است.
فواید روغن نارگیل برای لاغری
روغن نارگیل فواید و خواص زیادی دارد که آن را در لیست غذاهای مربوط به کاهش وزن و لاغری قرار میدهد. از جمله مهمترین مزایای آن برای کاهش وزن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- اشتها را کاهش و احساس سیری را افزایش میدهد
روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب متوسط زنجیرهای است، دانشمندان ثابت کرده اند که این نوع اسید احساس سیری را در فرد افزایش و میل به غذا خوردن را در او کاهش میدهد؛ دلیل این امر ممکن است به متابولیسم چربی برگردد.
۲- چربیها را میسوزاند
کارشناسان تأکید میکنند که کالری موجود در روغن نارگیل باعث سوزاندن چربی شده و تجمع آن در مقایسه با کالری موجود در غذاهای دیگر انباشته نمیشود.
۳- چربیهای شکم را از بین میبرد
بسیاری از افراد از تجمع چربی در اطراف کمر و در ناحیه شکم رنج میبرند که موجب بدفرمی ظاهر بدن و نیز بروز مشکلاتی مانند دیابت، عفونت یا بیماری قلبی میشود؛ روغن نارگیل برای کاهش و آب شدن این چربیها مفید است.
در یک مطالعه که روی گروهی از مردان چاق انجام شد، نشان داد مصرف تقریباً سی گرم روغن نارگیل برای یک ماه چربیهای دور کمر آنها را به میزان ۲.۸۶ سانتی متر کاهش داد.
روغن نارگیل نقش موثری در متابولیسم چربیهای جمع شده روی کبد و سپس تبدیل آن به انرژی و هدایت آن به سمت عضلات و ذهن دارد تا منجر به عملکردهای حیاتی بدن شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/