به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت پتروشیمی یکی از مهمترین نمادهای توسعه یافتگی در کشورهای دارنده نفت است که باید در صدور مجوزهای آن دقت ویژهای داشت.
اواخر آذرماه بود که برای نخستین بار، حسین نوش آبادی نماینده مردم شهرستانهای ورامین، قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی از برخی تلاشها برای صدور مجوز احداث یک مجتمع جدید پتروشیمی در شهرستان ورامین از توابع استان تهران پرده برداشت.
او بیان کرد: در دومین جلسه پیگیری احداث مجتمع پتروشیمی در شهرستان ورامین که در دفتر وزیر نفت با من برگزار شد، با توجه به آمادگی بخش خصوصی برای اجرای طرح تولید محصولات پتروشیمی در شهرستان ورامین، دستور اولیه توسط زنگنه وزیر نفت صادر شد.
بدون شک احداث یک مجتمع جدید پتروشیمی در کشور میتواند علاوه بر تامین بخشی از نیاز صنایع داخلی به محصولات آن، کمک شایانی نیز به رفع معضل بیکاری داشته باشد، اما این موضوع با مکان یابی و امکان سنجی مناسب برای صدور مجوزهای جدید در این رابطه، تضادی ندارد.
شهرستان ورامین طی سالهای گذشته بنا بر دلایل مختلفی مانند افزایش شدید قیمت مسکن در شهر تهران، با ورود جمعیت انبوهی همراه بوده که سبب افت شدید منابع آبی زیرزمینی این شهرستان شده است. اتفاقی که پدیده فرونشست زمین را نیز همراه با خود در این منطقه به وجود آورد.
این پدیده شوم یعنی فرونشست زمین، آثار زیان باری را برای صنعت و کشاورزی شهرستان ورامین به همراه داشته، به طوری که روز بیست و سوم آذرماه، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، رئیس سازمان نقشه برداری در نشست امضای تفاهم نامه همکاری میان این سازمان و سازمان مدیریت بحران کشور، در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره بیان کرد: نمیدانم به چه دلیلی در بحث فرونشستها در کشور ما این همه تعارف میشود؟ وزیر جهاد کشاورزی باید برای کشت محصول در دشت ورامین فکر دیگری کند؛ ریل قطار این منطقه نیز اکنون با مشکل مواجه است!
بیشتر بخوانید
بنا بر دلایل بیان شده، از مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیگیر ماجرا شدیم. بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پتروشیمی ورامین اظهار کرد: این موضوع در حد مذاکره و گفتگو است و هنوز مجوزی صادر نشده؛ توصیه وزیر نفت این بوده که اگر سرمایه گذاران حوزه شهرستان ورامین بتوانند خوراکی که در نقاط مختلف کشور داریم را به این منطقه بیاورند، میتوانند در طرحهای پایین دستی فعالیت کنند.
او افزود: برای صدور مجوزهای جدید، تغییر رویه داده ایم و نقشه توسعه صنعت پتروشیمی ترسیم و تکمیل شده است.
محمدی ادامه داد: هر فردی قصد سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی داشته باشد، باید در محدوده این نقشه قرار بگیرد. اینطور نیست که ما برای هر فرد، بخواهیم یک مدل متنوع ارائه کنیم. یعنی ما یک نقشه جامع داریم و سرمایه گذار باید آن قسمتی از پازل را که ما میگوییم، تکمیل کند.
معاون وزیر نفت در پایان گفت: آب، خوراک مورد نیاز، مسائل منطقه ای، بازار فروش و سایر مسائل برای ایجاد یک مجتمع جدید پتروشیمی، در این پازل در نظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید
شهرام رضایی مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز، روز سه شنبه ۲۸ آبان ماه در نشست تخصصی طرحهای حوزه نفت و انرژی منطقه آزاد قشم، ضمن اشاره به طرحهای این صنعت که روی کاغذ مانده اند، بیان کرد: ما برای رفع بسیاری از مشکلاتی پیش روی صنعت پتروشیمی و تعریف پروژههای جدید نقشه راهی برای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی در دست تهیه داریم که طی روزهای آینده منتشر میکنیم و در این نقشه راه، همانطور که برای سرمایهگذار فرش قرمز پهن میکنیم نقاط پرریسک و تاریک را هم روشن میکنیم تا سرمایهگذار با اطمینان خاطر بیشتری به سرمایهگذاری در پروژههای جدید پتروشیمی اقدام کند.
با توجه به مشکل افت شدید منابع آبی زیرزمینی در دشت ورامین و پرآب طلب بودن یک مجتمع پتروشیمی، صدور چنین مجوزی در دشت ورامین نه تنها نمیتواند کمک خاصی به شرایط اقتصادی باشد، بلکه آثاری را به همراه خواهد داشت که شاید بتوان گفت اوضاع اقتصادی حداقل شهرستان ورامین را به هم خواهد ریخت.
انتهای پیام/
کی هست سواد داشته باشه
بدون آب نیم شه زنگدی کرد
خدایا باران بفرست