محمد علی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده ۱۴ هزار تا ۲۰ هزار تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان و در خرده فروشی ۲۵ هزار و ۵۵۰ تومان است.
وی افزود: بنابر ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی به کشتارگاه ها مبنی بر ممانعت از قطعه بندی نگرانی هایی مبنی بر قطعه بندی زیرپله ای وجود دارد که امیدواریم با اعلام نرخ منطقی بگذارند بازار روند عادی خود را طی کند.
کمالی سروستانی از افزایش سهمیه نهاده دامی خبر داد و گفت: طی ماه های اخیر به ازای هر قطعه مرغ ۴ کیلو نهاده از طریق سامانه بازارگاه در اختیار مرغدار قرار می گرفت که هم اکنون حدود ۹۰۰ گرم به اینمیزان اضافه کرده اند که با این وجود مرغداران می توانند تا سن ۴۵ روز مرغ خود را در واحدها نگه دارند.
وی در واکنش به عرضه مرغ با نرخ های بالاتر در بازار افزود: در شرایط فعلی، میزان تقاضا به سبب نگرانی خانوارها از آینده بازار بالا رفته که برخی خرده فروشان هم بی انصافی کرده و مرغ را با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان عرضه می کنند. این امر گرانفروشی و اجحاف در حق مصرف کننده است.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری به طور متوسط ماهانه ۴۸ هزار تن به تولید گوشت مرغ اضافه می شود که با این وجود قیمت مرغ در بازار به تعادل می رسد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، بیان کرد: بنابر آمار حدود ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت گرفته که از این میزان حدود ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می شود و این میزان با مصرف کاملا همخوانی دارد.
وی قیمت کنونی هر کیلو ذرت در بازار آزاد را ۶ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا را ۱۱ هزار تومان اعلام کرد و افزود: اگر نهاده در زمان مقرر بدست مرغدار برسد، هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود عرضه در بازار نداریم.
کمالی سروستانی با بیان اینکه قیمت جوجه یکروزه نسبت به روزهای اخیر تغییری نداشته است، گفت: نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۳ هزار و ۱۰۰ تا ۳ هزار و ۷۰۰ تومان است.
این مقام مسئول در واکنش به عرضه مرغ با نرخهای بالاتر در بازار افزود: در شرایط فعلی، میزان تقاضا به سبب نگرانی خانوارها از آینده بازار بالا رفته که برخی خرده فروشان هم بی انصافی کرده و مرغ را با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان عرضه میکنند. این امر گرانفروشی و اجحاف در حق مصرف کننده است.
کمالی سروستانی ادامه داد: با نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری به طور متوسط ماهانه ۴۸ هزار تن به تولید گوشت مرغ اضافه میشود که با این وجود قیمت مرغ در بازار به تعادل میرسد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی بازار شب عید را آرام توصیف کرد و گفت: بنابر تصمیماخیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش تخصیص دان و نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری، پیش بینی میشود که بازار مرغ شب عید نوسانی نداشته باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، بیان کرد: بنابر آمار حدود ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت گرفته که از این میزان حدود ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می شود و این میزان با مصرف کاملا همخوانی دارد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: طبق برنامه ریزی ستاد تنظیم بازار ۱۳۰ میلیون قطعه برای ایامپایانی سال جوجه ریزی صورت گرفته که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی برای تامین مرغ شب عید نیست.
افزود: با وجود تامین ۱۰۰ درصد نهاده از سامانه بازارگاه، اما تامین به موقع از سوی شرکت ها صورت نمی گیرد، از این رو انتظار میرود که عرضه ذرت و کنجاله تسریع شود.
کمالی سروستانی در پایان تصریح کرد: معاونت امور دام مرتب در سامانه بازارگاه نهاده اعلام میکند که تامین به موقع کنجاله و ذرت منجر به بهبود وضعیت بازار مرغ می شود.
انتهای پیام/