به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فریدون باباییاقدم عضو شورای شهر تبریز با اشاره به زلزله اخیر در استان کهگیلویه و بویر احمدگفت:بنده به عنوان نایب رئیس کمیسیونهای شهرسازی کشور تذکری به وزارتخانههای راه و شهرسازی، کشور، نمایندگان مجلس، مدیریت بحران کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دارم.
اوافزود:اخیراً زلزلهای به قدرت ۵/۶ ریشتر در شهر سیسخت به وقوع پیوست که خوشبختانه تلفات جانی نداشت،اما خسارات بسیاری به همراه داشته است.
اوگفت:از ۴۵ بلای طبیعی ۳۵ مورد در ایران سابقه وقوع دارند و شهرهای ما به دلیل دارا بودن بخش قابل توجه جمعیت بالغ بر ۶۰ میلیون نفر در شرایط اسفناک زندگی میکنند و ۲۰ میلیون نفر از این ۶۰ میلیون جمعیت شهرنشین در مناطق مسئلهدار زندگی میکنند و بالغ بر ۱۲ میلیون نفر حاشیهنشین و ۸ میلیون نفر در بافت فرسوده زندگی میکنند.
عضو شورای شهر تبریز گفت:انبوهی از اسناد، قوانین و سیاستها را داریم که برای اصلاح وضعیت موجود وضع شدهاند، اما تا امروز این قوانین بهدرستی اجرا نشده و نمایندگان مجلس نیز نظارتی بر اجرای قوانین مصوب خود نداشتهاند.
بابایی تاکید کرد: در دنیا چهار مرحله برای مدیریت بحران وجود دارد که پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازتوانی و بازسازی است که در ایران تنها دو مورد مقابله و بازسازی اجرا میشود که کیفیت آن نیز جای بحث دارد.
او تصریح کرد:در روزهای اخیر در شهر تبریز که یکی از شهرهای دارای بدترین حاشیهنشینی بهدلیل شرایط خاص توپوگرافیکی، زمین ساختی، کیفیت ابنیه و فقر ساکنین است،چندین واحد مسکونی در اثر رانش زمین تخریب شده است، اما دریغ از وجود امکان اسکان حتی یکی از خانوارهای آسیبدیده.
او ادامه داد: به نمایندگان مجلس پیشنهاد میدهم، نظارتی برای اجرای قوانین مصوب خود داشته باشند و به تعهدات دستگاههای متولی سیاست بازآفرینی ملی کشور نظارت داشته باشند.
عضو شورای شهر تبریز یادآور شد: الزام به رفع بدمسکنی و تولید مسکن در بافتهای مسئلهدار شهری در بلندمدت و ساخت اسکان موقت به منظور تخلیه و امداد و نجات اضطراری در حداقل زمان باید مدنظر دولت و شهرداریهای کشور باشد.
انتهای پیام/