به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این شیرینی مخصوص کرمانشاه است واگر به این شهر زیبا آمدید حتما از این شیرینیها که در شیرینی پزیهای سوغات کرمانشاه درست میکنند بخرید، چون خیلیییی خوش مزه است وهمه خانومهای کرمانشاهی دستور پخت این شیرینی را به خوبی بلدند (امید وارم شما هم بتونید به خوبی ما درست کنید).
مواد لازم
شیر۱ لیتر
شکر ۱ پیمانه
روغن حیوانی ۱/۲ لیوان
آرد به مقدار لازم
بیکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
پودر رازیانه ۱ قاشق غذا خوری
وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
هل ۱/۲ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق مربا خوری
گلاب ۱/۳ پیمانه
بیشتر بخوانید
طرز تهیه
شیر وشکر راباهم جوشانده وپس از این که به جوش آمد شعله گاز راخاموش کرده وبعد روغن حیوانی رابه آن اضافه کرده ومواد را کنار گذاشته تا خنک شود خنک که شدند.
هل، زردچوبه، بکینگ پودر، وانیل، رازیانه، نمک وگلاب رابه مواد اضافه کرده وکمی با قاشق مخلوط کرده
سپس آرد رابه آرامی به آن اضافه کرده وبعد آن را ورز میدهیم تاجایی که خمیر یک دستی به دست آید و خمیر به دست هایتان نچسبد
بعد از نیم ساعت استراحتی که به خمیر داده ایم خمیر آماده سرخ شدن است داخل ماهیتابه روغن میریزیم به مقداری که بژیها در آن غوطه ور شوند
روغن که داغ شد خمیرها رابه اندازه گردو جدا جداکرده وآنها را با انگشت هایتان به کف صافی فشار داده تا شکل به خود بگیرد .
سایر نکات
-حتما یادتان نرود شیر که خنک شد بعد آرد را به آن اضافه کنید-آردبه مقداری اضافه کنید که خمیرتان نه سفت شود ونه شل فقط به دستتان نچسبد کافیست-هنگام سرخ کردن بژی فقط باید خام نباشد، چون خیلی زود درست میشه باید زود به زود برگردونید وگرنه سریعا میسوزد-بژیها که سرخ شدند آنها را درون قابلمه بریزد و هر کدوم که درست کردید در قابلمه رابسته تا نرم شوند.
منبع: پاپیون
انتهای پیام/
ببخشید مطلبم طولانی شد
فقط ما زردچوبه و رازیانه نمیریزیم.
...
چقدر عجیب که شما میگید اسمش برساق هست و برای شهرهای دیگه. اما ما در افغانستان، بُسراق تلفظ میکنیم و شکلش هم دقیقا همینطوره.
این نشونه این هست که افغانستان (که زمان قاجار از ایران جدا شد توسط انگلیس استعمارگر،) چقدر با سایر شهرهای دیگه ایران اشتراکات فراوان داره.