به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در خصوص آخرین وضعیت کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در اصفهان، اظهار کرد: باید توجه داشت که در حوزه دامپزشکی به صورت عملیاتی شعار پیشگیری بهتر از درمان را محقق میکنیم و اگر فضای پیشگیرانه وجود نداشته باشد، درمان پاسخگو نخواهد بود.
او افزود: در حوزه بیماریهای مشترک بین انسان و دام همچون تب مالت، سیاه زخم، هاری و ... اگر آنها را کنترل نکنیم به طور قطع در حوزه بهداشت و درمان انسانی، توان درمان نخواهیم داشت.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه متاسفانه اولین مورد ابتلا انسانی به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از نوع H۵N۸ از روسیه گزارش شده است، توضیح داد: همواره دل نگران جهشهای ویروسی و انتقال آن به انسان بودیم که اکنون در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اتفاق افتاده است.
او گفت: اگر در حوزه دامپزشکی همانند گذشته رفتار کرده و از آن حمایت نکنیم، به طور قطع کشور دچار چالشهای بسیار خواهد شد.
موحدی با اشاره به اینکه برای مقابله با ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اداره کل دامپزشکی به باغ پرندگان اصفهان ورود کرد، افزود: باغ پرندگان اصفهان یکی از قدیمیترین و بزرگترین باغهای پرندگان کشور است که بیش از ۱۳۰ گونه از پرندگان نایاب و کمیاب در آن نگهداری میشود.
او به مشاهده بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در باغ پرندگان قم و خسارت به آن اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مدیریت باغ پرندگان اصفهان با شهرداری است، در مکاتبهای با شهردار اصفهان تاکید کردیم که هرگونه بازدید از باغ پرندگان ممنوع شود، همچنین نسبت به بیمه کردن پرندگان این باغ اقدام و مسائل کارشناسی و شیوه نامه های بهداشتی به فعالان باغ پرندگان آموزش داده شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در خصوص واکسیناسیون پرندگان موجود باغ پرندگان، گفت: باید توجه داشت که واکسیناسیون چه در حوزه دام و چه انسان سطح نفوذناپذیری نیست و نمیتوان با زدن واکسن، آسوده خاطر شویم و باید واکسیناسیون همراه با رعایت تمام شیوه نامه های بهداشتی و ... انجام شود.
او با بیان اینکه در حال حاضر مرحله اول واکسیناسیون باغ پرندگان اصفهان انجام شده است، گفت: مرحله دوم طی ۴ تا ۶ هفته بعد باید انجام شود تا سیستم ایمنی پرندگان قوی شود.
موحدی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون پرنده و دام، بسیار مشکلتر از انسان است، توضیح داد: از یک سو دامپزشکان باید به محل زندگی دام یا پرنده بروند و از سوی دیگر با توجه به وحشی بودن پرندگان باغ پرندگان و حساس بودن این گونهها نسبت به استرس و احتمال ایست قلبی آنها، بعضا واکسیناسیون یک پرنده بین یک تا سه ساعت زمان میبرد.
او در خصوص آخرین وضعیت مرغداریها در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، گفت: همواره رصد نمونههای مشکوک به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام میشود خوشبختانه تا این لحظه، ردپای بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور روستایی، بومی و صنعتی اصفهان دیده نشده است، اما این به معنای نبود ویروس نیست و امیدواریم اشتباه استراتژیک در این حوزه انجام ندهیم.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در خصوص فروش پرنده در پرنده فروشیهای سطح شهر نیز، گفت: ساماندهی پرنده فروشیها با شهرداری است و دور از انصاف است که آنها را به کم کاری متهم کنیم، چراکه شهرداری به دنبال انتقال پرنده فروشیهای اصفهان به یک مرکز و مجتمع تحت کنترل است، اما این پروسه زمان بر است.
او همچنین درباره رسم برخی شهروندان مبنی بر کشتن پرندگان و ریختن خون آنها برای صدقه و ...، پیشنهاد داد: همشهریان به جای کشتن پرندگان و ریختن خون آن جلوی خودرو و یا منزل و ... نذر و صدقه خود را به صورت نقدی و ... به مستمندان بدهند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/م