به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دولت جمهوری اسلامی ایران در بیانیهای ضمن استقبال از دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ایجاد یک صدایی در کشور در اجرای قانون مجلس، تاکید کرد که مذاکرات و توافقات جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملاً منطبق با قانون اساسی و قوانین کشور، و به ویژه مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده است و به اذعان همه کارشناسان و متخصصین و مسئولین امنیت ملی کشور کارآمدترین و کم هزینهترین شیوه برای اجرای کامل مصوبه مجلس شورای اسلامی است.
متن بیانیه دولت جمهوری اسلامی ایران به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
دولت جمهوری اسلامی ایران با ابراز تأسف شدید از سخنان برخی نمایندگان محترم و تصمیم غیرمنطقی و خلاف امنیت ملی امروز مجلس شورای اسلامی علیه اقدامات حسابشده و عزتمندانه جمهوری اسلامی ایران برای مدیریت پرونده هستهای بر مبنای مصوبه شورای عالی امنیت ملی به منظور اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، تأکید میکند:
۱- دولت جمهوری اسلامی ایران، صرفنظر از دیدگاههای کارشناسی و مواضع صادقانه، انقلابی و ملی خود که صحت و دقت آنها تا کنون به اثبات رسیده است، خود را موظف به اجرای قوانین کشور و منجمله قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران مصوب مجلس دانسته و کلیه اقدامات لازم را بر اساس آئین نامه مصوب خود و حتی سریعتر از زمان تعیین شده توسط مجلس شورای اسلامی انجام داده و توقف اجرای اقدامات داوطلبانه فراتر از پروتکل الحاقی از تاریخ ۵ اسفندماه ۱۳۹۹ را در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ (۱۵ فوریه ۲۰۲۱) رسماً به اطلاع آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسانده و از تاریخ ۵ اسفندماه عملیاتی خواهد کرد.
۲- مذاکرات و توافقات جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملاً منطبق با قانون اساسی و قوانین کشور، و به ویژه مصوبه جلسه ۷۵۹ شورای عالی امنیت ملی (مورخ ۲۵/۱۱/۹۹) بوده است و به اذعان همه کارشناسان و متخصصین و مسئولین امنیت ملی کشور کارآمدترین و کم هزینهترین شیوه برای اجرای کامل مصوبه مجلس شورای اسلامی است.
۳- هدف جمهوری اسلامی ایران و برنامه قطعی دولت احقاق حقوق مردم ایران و مقابله هوشمندانه و مقتدرانه با اقدامات و سیاستهای غیرقانونی ایالات متحده آمریکا و رفع هرچه سریعتر تحریمهای ظالمانه و غیرانسانی علیه مردم ایران است و دولت تدبیر و امید در این مسیر از هیچ تهدید و مانعی نمیهراسد.
۴- آنچه در سفر مدیرکل آژانس به ایران با تاکید بر ضرورت احترام به قانون مجلس و اجرای آن، توافق شد آن بود که اجرای پروتکل الحاقی و دسترسیهای برجامی به طور کامل متوقف شود و صرفا تعهدات پادمانی ایران اجرا شود. بر این اساس، طبق قانون مجلس هیچ دسترسی فراپادمانی به آژانس اعطا نخواهد شد و هیچگونه بازرسی فراپادمانی نیز انجام نمیگردد. مقصود از تداوم راستی آزمایی و نظارت ضروری که در بند ۲ بیانیه آمده، این است که ایران به مدت ۳ ماه اطلاعات برخی فعالیتها و تجهیزات نطارتی را که در پیوست مشخص شده ضبط کرده و نزد خود نگاه خواهد داشت. در این مدت، آژانس به این اطلاعات هیچ دسترسی نخواهد داشت و اطلاعات منحصرا نزد ایران باقی میماند. چنانچه تا زمان ارائه گزارش سالیانه بعدی ایران به آژانس خواستههای مجلس محترم رعایت شد، ایران این اطلاعات را در اختیار آژانس میگذارد، در غیر اینصورت اطلاعات برای همیشه پاک خواهد شد.
۵- روشن است که این یک تدبیر کاملا حکیمانه بود که هم قانون مجلس اجرا شود و هم هزینههای اجرای قانون کاهش یابد. قوانین مجلس شورای اسلامی، هر چقدر هم که خوب طراحی شده باشند، زمانی به اهداف خود میرسد که خوب هم اجرا شوند. هر قانونی اگر به خوبی اجرا نشود هزینههایی را به دنبال خواهد داشت و به همین جهت شورای عالی امنیت ملی در جلسه ۲۵ بهمن خود تصمیم گرفت از طریق راه حلهای هوشمندانه و مبتکرانه هم قانون مجلس اجرا شود و هم هزینههای آن کاهش یابد.
۶- دولت با استقبال و تبعیت از دستور و فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اتفاق نظر دولت و مجلس و رسیدن به یک صدای واحد و ممانعت از سوء استفاده دشمنان، همانطور که همواره بر گفتگو و تعامل بویژه با سایر قوا عمل کرده، اقدام خواهد کرد و همه تلاش خود را برای ساماندهی به اقتصاد کشور، معیشت مردم و رفع عزتمندانه و خردمندانه تحریمها بکار خواهد گرفت. در عین حال اگر مجلس محترم شورای اسلامی چنین حرکت هوشمندانهای را خلاف قانون خود میداند و قصد دارد بیانیه مشترک صادره را غیرفعال کند باید مسئولیت عواقب آن را نزد مردم بپذیرد و پاسخگوی همه هزینههای مترتب بر آن باشد.
۷- دولت جمهوری اسلامی ایران بر اساس وظایف ملی و قانونی خود، اکنون اطمینان دارد که قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تاکنون به طور کامل در عین رعایت ملاحظات فنی و منافع ملی به اجرا در آمده است. در آینده نیز دولت در همین خط حرکت خواهد کرد و از نمانیدگان محترم مجلس شورای اسلامی صادقانه درخواست میکند دولت را در این مسیر همراهی نمایند.
والعاقبه للمتقین»
انتهای پیام/
این همه مسئولین به فکر کم کردن هزینه هستند!مردم عزیز دیگه چی می خواین!
"دولت جمهوری اسلامی ایران، صرفنظر از دیدگاههای کارشناسی و مواضع صادقانه، انقلابی و ملی خود که صحت و دقت آنها تا کنون به اثبات رسیده است،"
ضمنا نظر بنده این است که اگر دولت بیانیه مشترک با مسئول آژانس را منوط به تصویب مجلس شورای اسلامی میکرد، هم احترام و جایگاه مجلس حفظ شده بود، هم قانون اساسی بهتر رعایت شده بود و هم مجلس هم در پاسخ به این عمل مثبت دولت، باحتمال قریب به یقین توافق دولت با آژانس را تصویب میکرد و همه چیز به خیر و خوشی انجام و دموکراسی و سلسله مراتب هم بخوبی رعایت میشد. چون بنظر من محتوای توافق صورت گرفته با آژانس فی نفسه توافق بدی نیست و در شرایط فعلی شاید توافقی بهتر از آن امکان پذیر نبود.
اینکه دولت راسا اقدام به امضاء این توافق کرده بدون اینکه هیچ اسمی از مجلس شورای اسلامی ببرد کار را تا حدودی پیچیده کرده و مجلس را وادار به موضع گیری کرده است.
دولت اگر واقعا دولت تدبیر و امید بود بنظر من باید اینگونه عمل میکرد.
اینکه دولت مستقلا چنین توافقی را
از یه طرف بازرسان رو اخراج کرده که بگه قانون مصوب مجلس رو اجرا کرده
از طرف دیگه همون کاری که بازرسان آژانس انجام میدادن رو ، از اینجا به بعد قراره خودش با همان تجهیزاتی که بازرسان آژانس نظارت میکردن اطلاعات رو جمع آوری کنه و دراختیار آژانس قرار بده که آمریکا رو راضی نگهداشته باشه
خب این چه اولتیماتمی بوده !!!!
در کل اگه دقت کنیم دولت ما بیشتر داره به نفع اروما و آمریکا عمل میکنه تا مردم خودش
کلا تا اونا قدمی بر نداشتن هیچ گونه تعهدی نباید میدادین ساده لوح ها
از برجام درس نگرفتین؟
مگه نمی گفتید برجام تصمیم نظام!! بود چرا حلا نمی گید مصوبه مجلس تصمیم نظام است؟
آیا دولت مسئولیت اجرای یک طرفه برجام را پذیرفته که به قول خودشان عدم لغو تحریم ها روزانه صدها میلیون دلار زیان به مملکت وارد می کند!!!!