علی اصغر سعدآبادی عضو هیات علمی و رییس مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اینکه تا چه حد پارکهای علم و فناوری در تامین مالی شرکتهای دانش بنیان و فناور کمک کننده هستند، اظهار کرد: تامین مالی یکی از مهمترین و اصلیترین چالش بر سر راه شرکتهای دانش بنیان و استارتاپهاست که به طور کلی چند راه برای حل این مشکل وجود دارد.
او افزود: یکی از راههای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها پارکهای علم و فناوری هستند که سرمایه اولیه و لازم برای شروع کار و تجاری سازی ایدههایشان را در اختیار شرکتها قرار میدهند که این مبلغ در پارکهای علم و فناوری مختلف متفاوت است.
سعدآبادی با اشاره به فعالیتهای پارکهای علم وفناوری یا صندوق پژوهش و فناوری گفت: حق تنفسهای مناسب و ارائه تسهیلات با نرخ ۴ تا ۱۲ درصد با تنفس ۶ ماه تا یک ساله از جمله مزیتهای استفاده از این صندوقهاست.
او افزود: یکی از فعالیتهای پارکهای که منجر به تامین مالی شرکتهای دانش بنیان میشود به هم رسانی است؛ به این معنا که پارکها ایدههای فناورانه را به سرمایهگذاران یا صاحبان صنایع متصل میکنند تا بخشی از مشکلات مالی شان از این طریق حل شود که این کار از مهمترین راههای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان توسط پارکهای علم و فناوری است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: یکی دیگر از راههای تامین مالی که پارکها انجام میدهند ارائه فرآیند معکوس است؛ یعنی به جای اینکه اعضای داخل پارک به ارائه ایدههای خلاقانه بپردازند مشکلات صنایع را مورد بررسی کرده و برای حل مشکلات به ارائه ایده میپردازند تا از این طریق به حل مشکلات مالی هم پرداخته شود.
او در نهایت تصریح کرد: پارکهای علم و فناوری روابط بسیار خوبی با دستگاههای حاکمیتی و حمایتی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری دارند که از این طریق تسهیلات تجاری سازی را به راحتی برای شرکتهای دانش بنیان دریافت میکنند؛ همچنین خود پارکها بودجه را برای بحثهای حمایتی و تجاری سازی ایدههای های فناور درنظر میگیرند که در حوزه تبدیل ایده به محصول مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/