به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، در مراسمی با حضور دکتر ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، شهردار، فرماندار و رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، همچنین معاونان اپراتور همراه اول و جمعی از مدیران شهری و استانی، نخستین زیرساختهای همراه اول برای ارائه خدمات اینترنت ۵G در کشور در دو نقطه از مشهد نصب شد و امکان استفاده از این فناوری ارتباطی فراهم آمد.
بنا بر این گزارش، با صدور مجوزهای لازم جهت احداث دکلهای مخابراتی جدید توسط سازمان فاوا شهرداری مشهد، تسهیل فرآیند اجرایی و جانمایی مناسب آنها، شهر مشهد نخستین شهر در کشور خواهد بود که مشترکان همراه اول میتوانند از اینترنت ۵G بهره ببرند که با توجه به تست سرعت انجام شده امکان دسترسی به اینترنت تا سرعت یک گیگابیت بر ثانیه را برای مشترکان فراهم میآورد.
با تحقق این امر، ارائه خدمات اینترنت ۵G توسط همراه اول در نخستین گام، در دو نقطه از شهر مشهد شامل محدوده شهرداری ثامن و نیز کارخانه نوآوری مشهد، در مرحله پایلوت آغاز شد.
ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات در این مراسم گفت: نسل پنجم تلفن همراه بستری است برای ایجاد خلاقیت و شکلگیری اقتصاد نوین. ورود ما به این فناوری ورود بهموقعی است و سهم مناسبی از این تکنولوژی را در آیندهای نزدیک از آن خود خواهیم کرد.
محمدرضا کلائی شهردار مشهد نیز در این مراسم گفت: من فکر میکنم که انتخاب مشهد برای رونمایی از اینترنت نسل پنجم انتخاب درستی بوده است. بستری که در کارخانه نوآوری مشهد فراهم آمده زمینه مناسبی را برای تحقیق، توسعه و سرمایهگذاری اپراتورها فراهم کرده است و ما هم در مدیریت شهری آماده کمک به این مهم هستیم.
محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر مشهد نیز گفت: امکاناتی، چون دکل اینترنت نسل ۵ جزو الزامات موفقیت ما در مدیریت شهری بوده و لذا تداوم همراهی شهرداری مشهد و همراه اول امری ضروری تلقی میشود. خدمات ارائه شده در زمینه توسعه شهر هوشمند و موفقیتهای کسبشده توسط مدیریت شهری مشهد در این دوره، به اذعان بسیاری از متخصصان و بزرگان حوزه ICT در کشور بی نظیر است.
محمدجواد رجائیان، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد نیز گفت: بر پایه تفاهمنامه منعقدشده میان اپراتور همراه اول و شهرداری مشهد، همکاری نزدیک در حوزه توسعه زیرساختهای ارتباطی با تمرکز بر بهرهگیری از اینترنت اشیا و حرکت در مسیر هوشمندسازی شهر، ادامه پیدا خواهد کرد.
با توجه به جایگاه فضای اینترنت به عنوان بستر ارائه بسیاری از خدمات شهروندی، مالی و اجتماعی، گسترش دسترسی به این شبکه ارتباطی اهمیت بیشتری پیدا کرده و از ابتدای دوران همهگیری بیماری کرونا نیز اهمیت آن برای ارائه راهکارهای مؤثر جهت پاسخگویی به نیازهای جوامع آشکارتر شده است. از این رو در عصر حاضر ارتقای کیفیت و گسترش پوشش اینترنت، بیش از هر زمان دیگری ضرورت مییابد.
انتهای پیام//ف. ح