مصرف یک داروی گیاهی به علت خواص درمانی زیاد برای جلوگیری از بروز سرطان تاثیر دارد.

محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره سیاه دانه اظهار کرد: سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa در منابع طب سنتی با نام شونیز شناخته شده و دارای مزاج گرم و خشک است.

او افزود: سیاه دانه از گیاهان دارویی پر کاربرد بوده که دارای مواد معدنی مانند آهن کلسیم و ویتامین‌های مانند ویتامین ب ۱۲ و دی است، همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

حاجی حیدری تصریح کرد: تیموکینون؛ تیمو هیدروکینون و تیمول مهمترین مواد موثر در سیاه دانه یا فیتوکمیکال ها‌ی آن محسوب می‌شوند، گیاه سیاه دانه گیاهی علفی یکساله که در جنوب غرب آسیا و در مناطق مختلف کشور از جمله استان اصفهان و اراک و اذربایجان رویش داشته و دانه‌های روغنی سیاه رنگ آن اثرات شگفت انگیزی در درمان انواع بیماری‌ها دارد.

او با بیان اینکه در مطالعاتی که در سال‌های اخیر به صورت کار آزمایی‌های بالینی در کشور بر روی سیاه دانه انجام شده تاثیر درمانی آن در بیماری‌های تنفسی خصوصا رینیت آلرژیک و رینوسینوزیت مزمن تایید شده است، تاکید کرد: سیاه دانه شیر افزا و بازکننده قاعدگی و ادرار آور است. ریختن روغن سیاه دانه داخل سرکه و استفاده آن در بینی باعث باز شدن مجاری سینوس‌ها شده و در درمان سینوزیت خصوصا سینوزیت مزمن مفید است.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: سیاه دانه برای بیماری‌های گوارشی مانند نفخ و سردی معده و از بین بردن علائم سوئ هاضمه مخلوط یک تا دو گرم سیاه دانه و یک قاشق غذا خوری عسل صبح ناشتا و قبل از غذا اثرات خوبی دارد.

او گفت: سیاه دانه برای درمان و درد‌های مفصلی ناشی از روماتیسم مصرف خوراکی سیاه دانه و موضعی روغن آن روی مفاصل درگیر اثر ضد التهابی و ضد درد دارد، همچنین برای جوش‌های سر سفید مصرف موضعی روغن ان روزی دو تا سه بار اثرات درمانی دارد. همچنین مصرف روغن ان یک ساعت قبل از استحمام برای تقویت موی‌های سر مفید می‌باشد.

حاجی حیدری با بیان اینکه یکی دیگر از فواید سیاه دانه همراه زنیان در منابع طب سنتی سنگ شکنی ان در سنگ‌های کلیه و مجاری ادرار است، تاکید کرد: سیاه دانه در نان و به عنوان چاشنی غذا و به عنوان مصلح برای کمک به هضم غذا استفاده می‌شود.

او بیان کرد: با توجه به مطرح بودن خاصیت ضد ویروسی سیاه دانه برخی مطالعات موثر بودن سیاه دانه به تنهایی یا همراه عسل را در پیشگیری و در مراحل درمان در کووید ۱۹ (کرونا) مطرح نموده و بررسی بیشتر را پیشنهاد داده است
برخی مطالعات تاثیر مثبت سیاه دانه را در کمک به درمان بیماری دیابت تایید کرده است.

حاجی حیدری درباره موانع مصرف سیاه دانه گفت: نکاتی که باید در مصرف سیاه دانه رعایت شود با توجه به اینکه مزاج سیاه دانه گرم وخشک است در افراد گرم مزاج نسبت به سرد مزاجان کمتر استفاده شده و زنان باردار نیز با احتیاط مصرف کنند.

او افزود: در منابع طب سنتی مقدار مصرف روزانه سیاه دانه حداکثر حدود ۱۰ گرم است. با توجه به اینکه یک دانه روغنی بوده باید بلافاصله بعد از خرد کردن استفاده شود، چون بعد از خرد کردن روغن آن در معرض هوا فاسد می‌شود، ولی اگر نیم کوب آن با عسل ترکیب شود ماندگاری اش بیشتر می‌شود، همچنین دوسین یکی از ترکیبات دارویی سیاه دانه با عسل می‌باشد که به نسبت یک سیاه دانه سه عسل تهیه می‌شود. البته به طور کلی مصرف گیاهان دارویی خصوصا به صورت ترکیبی و طولانی مدت توصیه نمی‌شود و باید زیر نظر متخصص طب سنتی انجام شود. 


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۴:۳۲ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
سلام این عکس بابونه ولی در مورد سیاه دونه توضیح دادید
Iran (Islamic Republic of)
خسرو
۰۵:۲۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
عجب تا حالا نمی‌دونستم بابونه این همه خاصیت داره !!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۲ فروردين ۱۴۰۰
کجاش بابونه است سیاهدانه است
آخرین اخبار