به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تمام افراد در کنار مراقبتهای پوستی باید نکات تغذیهای مناسب را در برنامه غذایی خود رعایت کنند. مصرف مواد غذایی با شاخص گلایسمی بالا سبب افزایش قند خون و در نتیجه انسولین در خون خواهند شد. در نتیجه افزایش انسولین، سبب افزایش فعالیت غدد چربی و بروز آکنه می شود.
برخی از مطالعات وجود هورمونهای طبیعی در شیر را مسبب بروز میدانند. در چندین مطالعه نیز به این مورد اشاره شده است که ترکیب لبنیات و غذاهای تصفیه شده با شاخص گلایسمی بالا سبب افزایش سطح انسولین و بروز آکنه میشود. در نهایت تعدای از مطالعات نیز به ارتباط بین عدم تحمل لاکتوز و بروز آکنه اشاره شده است.
الگوی رژیمهای غربی
در این سبک رژیم غذایی فست فودها، کربوهیدراتهای تصفیه شده و محصولات لبنی بخش عمده رژیم غذایی را تشکیل میدهند. در نتیجه علاوه بر مواد غذایی با شاخص گلایسمی بالا اسیدهای چرب اشباع و ترانس بالایی در این رژیم وجود دارد که همگی منجر به بروز آکنه میشوند.
تغییرات در رژیم غذایی، راز داشتن پوست زیبا
* اومگا ۳ برای حفظ یک پارچگی، حفظ رطوبت، حفظ سلامت عمومی پوست ضروری است.
* منابع بسیار خوب اومگا ۳ ماهیهای چرب، گردو، دانه چیا، تخم کتان، روی یا زینک است.
* روی برای تولید سلولهای جدید موست ضروری است بطوری که در کمبود روی، ترمیم زخمها به تعویق میفتد.
* ماهیهای چرب، گردو و سایر آجیلها از منابع خوب روی محسوب میشوند که به سلامت پوست نیز کمک میکنند.
* ویتامین ث علاوه بر اینکه آنتی اکسیدان است، به کاهش التهاب کمک میکند و در تولید کلاژن نیز نقش دارد.
* کلاژن از مهمترین پروتئینهای بافت هم بند و پوست است که تولید آن با افزایش سن کاهش مییابد. مهمترین منابع آن مرکبات، فلفل دلمهای، کیوی است.
* ویتامین E مانند ویتامین C یک اکسیدان قوی محسوب میشود. مصرف همزمان ویتامین C، ویتامین E بطور شگفت انگیزی کارایی را افزایش میدهد.
* آووکادو علاوه بر داشتن چربیهای مفید منبع خوبی برای دریافت ویتامین E و C است.
* مصرف منابع کاروتنوئیدها نظیر لیکوپن در گوجه فرنگی، بتاکارون در هویج آنتی اکسیدانهای مهمی هستند که از پوست در برابر اشعه خورشیدی محافظت میکنند.
* بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل میشود. برای جذب بهتر، با کمی چربی مصرف کنید.
انتهای پیام/