به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، دانستن ریشه برندهای اتومبیل بسیار جذاب است و به ما کمک میکند تا بفهمیم چرا این عنوان خاص به آن داده شده است. در این گزارش لیستی از خودروسازی های جهان آورده شده است و به شما کمک می کند درک خوبی از تاریخچه نامهای شاخص خودروسازی ها داشته باشید.
میتسوبیشی (Mitsubishi): یکی از شرکتهای خودروسازی مشهور در کشور ژاپن است که اسمش برگرفته از جنگویان قدیمی سامورایی و از ترکیب میتسو (سه) و بیشی (الماس) درست شده است. لوگوی این شرکت کاملا گویای این قضیه است.
مرسدس-بنز (Mercedes-Benz): مرسدس نام دختر نخستین نماینده فروش شرکت گوتلیب دایملر است. پس از ادغام دو شرکت دایملر و کارل بنز (۱۸۹۷)، مدیران این کمپانی جدید تصمیم گرفتند که نام شرکت را مرسدس-بنز بگذارند.
مزدا (Mazda): نام این کمپانی برگرفته از خداوند حکیم در آیین زرتشتیان اهورا مزداست.
هیوندای (Hyundai): نام این کمپانی در زبان کرهای به معنای مدرن و معاصر است.
سانگ یانگ (SsangYong): نام این کمپانی سازنده خودرو اهل کشور کره جنوبی، به معنای «اژدها دوقولو» است.
کیا (Kia): کمپانی کیا به عنوان دومین کمپانی بزرگ کرهای شناخته میشود و به معنای «زایده شدهی آسیا» است.
کادیلاک (Cadillac): شرکت کادیلاک به افتخار بنیانگذار شهر دیتروید (قطب خودروسازی کشور آمریکا)، «آنتونی لامت کادیلاک»، در سال ۱۹۰۲ تاسیس شده است.
سوبارو (Subaru): نام این برند ژاپنی، کلمهای ژاپنی است که معادل صورت فلکی Taurus است. لوگوی این شرکت مجموعهای از شش ستاره است که بزرگترین ستاره در آن، نمایانگر صنایع سنگین فوجی و پنج ستاره دیگر نمادشرکتهای تابعه آن هستند.
داچیا (Dacia): بزرگترین کمپانی خودروساز کشور رومانی محسوب میشود و نام آن برگرفته از نام کهن رومانی است.
جیپ (Jeep): ام جیپ از کلمه General Purpose به معنای چند منظوره گرفته شده است که به اختصار G.P (جی. پی) و در اثر تلفظ زیاد به Jeep (جیپ) تبدیل شد.
لکسوس (Lexus): شرکت خودرو ساز ژاپنی بوده و نام آن در زبان لاتین به معنای کانون است. لکسوس یکی از شرکتهای زیر مجموعهی کمپانی تویوتا است که خودروهای لوکس تولید میکند.
اشکودا (Škoda): نام این کمپانی اهل کشور چک، برگرفته از بنیانگذارش امیل اشکودا است. کمپانی اشکودا در گذشته، یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کنندهی سلاح به حساب میآمد. اشکودا در زبان چکی به معنای «آسیب دیده» است.
فولکس واگن (Volkswagen): در زبان آلمانی به معنای «خودروی مردمی» است. چرا که خودروهای آن به گونهای بوده که همه مردم توانایی خریدن آن را داشته اند!
آئودی (Audi): نام این کمپانی آلمانی در زبان لاتین به معنای (فعل شنیدن و گوش دادن) گوش کن است.
استون مارتین (Aston Martin): نام این کمپانی انگلیسی تولید کننده خودروهای اسپورت، برگرفته از نام یکی از موسسانش به نام لیونل مارتین است. کلمه استون نیز به پیست مسابقه Aston Hill در نزدیکی استون کلینتون بر میگردد که اولین خودروی ساخته شده این کمپانی در آنجا تست شده است.
سوزوکی (Suzuki): نام این کمپانی نیز همچون اکثر کمپانیهای دنیای خودرو برگفته از نام بنیانگذارش «میچیو سوزوکی» است.
مازرتی (Maserati): این شرکت لوکس ایتالیایی، توسط برادران مازراتی (آلفیری، بیندو، کارلو، اتوره، ارنستو) در سال ۱۹۱۴ در بولونیا تأسیس شده است.
فراری (Ferrari): نام این شرکت مشهور ایتالیایی، از مؤسس خود، صنعتگر معروف انزو فراری نشأت گرفته است.
لانچیا (Lancia): لانچیا، کمپانی خودروساز ایتالیایی است که در سال ۱۹۶۹ توسط «وینچنزو لانچیا» پایه گذاری و بعدها توسط کمپانی فیات خریداری شد.
بوگاتی (Bugatti): نام این شرکت خودروساز لوکس فرانسوی، از صنعتگر نابغه ایتالیایی اتوره بوگاتی گرفته شده است.
لامبورگینی (Lamborghini): نام این شرکت ایتالیایی مشهور و سازنده خودروهای مسابقه ای، برگرفته از بنیان گذارش «فروچیو لامبورگینی» است.
رنو (Renault): این شرکت فرانسوی توسط برادران رنو (لوئی، مارسل، فرناند) تاسیس شده است.
پژو (Peugeot): کمپانی فرانسوی پژو در ابتدا به عنوان شرکتی که سازنده آسیابهای قهوه و دوچرخه بود، آغاز به کار کرد و نامش هم نشأت گرفته از مؤسس آن «امیل پژو» است.
تویوتا (Toyota): نام این برند خودرو از موسس خود «کیچیرو تویودا» گرفته شد و بعدها به «تویوتا» که نام امروزی این کمپانی است تبدیل شده است.
سیتروئن (Citroën): نام این شرکت برگرفته از مؤسس خود، صنعتگر مشهور فرانسوی «آندره گوستاوو سیتروئن» است.
کرایسلر (Chrysler): این خودروساز آمریکایی نیز نام خود را از مؤسس خود «والتر کرایسلر» گرفته است.
داج (Dodge): شرکت خودروسازی آمریکایی است که در سال ۱۹۰۰ توسط «جان فرانسیس داج» و «هوراس الجین داج» تاسیس شد. این شرکت امروزه از زیرمجموعههای شرکت خودروسازی کرایسلر بهشمار میآید.
بیوک (Buick): یکی دیگر از کمپانیهای خودرو ساز امریکایی است که در سال ۱۸۹۹ توسط «دیوید دانبار بیوک» در شهردیترویت، تاسیس شد و هماکنون نیز از شرکتهای زیرمجموعه کمپانی جنرال موتورز به شمار میآید.
هامر (hummer): شرکت خودرو ساز آمریکایی و در مالکیت جنرال موتورز است که در زمینه ساخت خودروهای بیابانی فعالیت میکند. خودروی این کمپانی بیشتر در ارتش آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد. نام این کمپانی به معنی «همهمه کننده» است. در اصل هامر به هر چیز فعال و پر جنب و جوش اطلاق میشود. اغلب او را با تلفظ غلط هَمر صدا میزنند.
لندرور (Land Rover): این شرکت خودروسازی بریتانیایی به جهت ساخت خودروهای چهارچرخ محرک، مشهور است؛ و در پی ورشکستگی کمپانی Rover، از سال ۲۰۰۸ میلادی است که به کمپانی هندی «تاتا موتورز» واگذار شده است.
انتهای پیام/
همیشه غرور داره اما مثل بعضی ماشین ها ناز نداره.
وقتی هیچ رقابت واقعی برای تولید خودرو بین خودروساز داخلی و خارجی وجود نداشته باشد، به این معنا است که خودرو را با هر کیفیت و قیمتی که دوست داشته باشند می فروشند. وجود انواع رقبا در بازار یکی از عوامل ورشکستگی خودروسازهایی هستند که خودروهای بی کیفیت و گران تولید می کنند و خط تولید این قبیل از خودروها را تا ۲۰ تا ۴۰ سال حفظ می کنند. انصافا اگر اجازه نمی دهید خودروساز خارجی به طور مستقل خودرو تولید و به مردم بفروشد، حداقل این خودروهای تولید داخل را به قیمت به مردم بفروشید. بازارم تا دلت بخواهد پره از قطعات قلابی.
.
برادران پیراید ترجمش میشه سازنده ی ارابه ی مرگ در سال ۱۳۷۴ وارد ایران شد.