بازار بورس حقایق جالبی دارد که در این گزارش به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، بازار بورس یک بستر جذاب است برای افرادی که در سرمایه گذاری‌های خود ریسک پذیر هستند. در این بازار پیش بینی کردن یک امر غیر ممکن است به طوری که از پس هر کسی برنمی آید و باید عوامل زیادی مورد بررسی قرار گیرد. سهام داران بازار بورس چیز‌های زیادی بدست آورده و بسیاری از دست داده اند. این تلاطم به جذابیت بازار سهام می‌افزاید، جایی که میلیون‌ها سرمایه گذار روزانه به آرزوی کسب ثروت می‌روند.

در این گزارش نکاتی جالب در مورد بازار بورس آورده شده است که خواندن آن خالی از لطف نیست:

۱. قانون ۷۲
در بازار بورس قانونی وجود دارد به نام قانون ۷۲ که با استفاده از آن می‌توان به طور حدودی زمان دو برابر شدن سهام عرضه شده در بورس را تخمین زد، بر این اساس که با تقسیم ۷۲ بر نرخ بازده سالانه، یک سرمایه گذار می‌تواند برآورد کند که چند سال طول می‌کشد تا سرمایه اولیه دو برابر شود. به عنوان مثال، فرض کنید شما با توجه به سرمایه‌ای که از شرکت خود در بازار عرضه کرده اید، با ۸ ٪ بازده سالانه، طبق قانون ۷۲، نه سال طول می‌کشد تا مبلغ دو برابر شود (۷۲/۸ = ۹).

۲. یک لحظه غفلت یک عمر پشیمانی
حجم و قیمت معامله دو پارامتر بسیار مهم برای ثبت سفارش، خرید و فروش در بازار بورس است. یک سرمایه گذار هنگام سفارش از نظر قیمت و کمیت باید محتاط باشد. حتی یک اشتباه در مبادله در بخش قیمت و حجم معامله می‌تواند منجر به ضرر هزاران هزار تومانی شود. مبادله در هند با سرعت چند میکروثانیه کار می‌کند؛ بنابراین، سفارشی که یک بار ثبت شده است قابل بازگشت نیست.

۳. قدیمی‌ترین صرافی آسیا
تاجری به نام Premchand Roychand در قرن نوزدهم بورس سهام بمبئی (BSE) را تأسیس کرد. آقای رویچند در تجارت بورس ثروت زیادی به دست آورد و بعد‌ها به عنوان پادشاه این سهام معروف شد. BSE در ابتدا در هند به عنوان انجمن بومی سهام و بورس شناخته می‌شد. BSE قدیمی‌ترین صرافی آسیا است و بیش از ۵۰۰۰ شرکت در زیر مجموعه خود دارد. این امر باعث می‌شود که سهامی با بالاترین تعداد شرکت زیر مجموعه در جهان شناخته شود.

۴. گران‌ترین سهام دنیا
Berkshire Hathaway Inc. یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که دفتر مرکزی آن در نبراسکا، ایالات متحده قرار دارد. این شرکت سومین شرکت بزرگ در جهان و بزرگترین شرکت خدمات مالی از نظر درآمد در جهان است. سرمایه گذار آن وارن بافت است که به عنوان رئیس هیئت مدیره خدمت می‌کند و توسط یک سرمایه گذار دیگر به نام چارلی مونگر که نایب رئیس نیز هست، پشتیبانی می‌شود. در تاریخ ۱ فوریه ۲۰۱۹، هر سهم این شرکت با قیمت ۳۱۳ هزارو ۳۵۰ دلار فروخته شد و این گران‌ترین سهم در جهان است.

دلیل این امر این است که این شرکت هرگز تقسیم سهام نداشته و تنها یک مرتبه سود سهام پرداخت کرده است. سهام این شرکت برای اولین بار در جهان در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۶ از ۱۰۰ هزار دلار عبور کرد.

۵. معامله دزدان دریایی
به غیر از انجام معامله حضوری و برخط، تبادل دزدان دریایی نیز وجود دارد. اولین بازار بورس دزدان دریایی جهان در سال ۲۰۰۹ در هاراردره در سومالی تأسیس شد. دفتر این بازار به صورت شبانه روزی باز است و به سرمایه گذارانی که در ناو‌های جنگی، نیروگاه‌های دریایی و ... فعالیت می‌کنند امکان خرید و فروش سهام می‌دهد.


۶. بازار گاو و خرس
بازار گاو و خرس متداول‌ترین اصطلاح در بازار سهام است. به طوری که هنگامی که قیمت سهام افزایشی است و وضعیت کلی بازار مثبت است، به عنوان بازار گاو شناخته می‌شود. همچنین اعتقاد بر این است که گاو نر شاخ‌های خود را به سمت آسمان نشان می‌دهد، که نماد حرکت به سمت بالا است. از سوی دیگر، بازاری که قیمت سهام نزولی باشد، به بازار خرس معروف است. معمولا اعتقاد بر این است که خرس هنگام برخورد با گاو کف دست خود را به سمت زمین نگه می‌دارد و بنابراین بازار خرس شبیه بازار رو به زوال است.

۷. قدیمی‌ترین سهام
قدیمی‌ترین بورس سهام در جهان مربوط به سهام آمستردام است که در سال ۱۶۰۲ توسط شرکت هلندی در شرق هند و با سهام و اوراق قرضه چاپ شده تاسیس شد.

۸. اوراق خیابانی
NYSE MKT LLC که قبل‌ها با نام بورس سهام آمریکا AMEX)) شناخته می‌شد، در اصل تا سال ۱۹۵۳ بورس ارز نیویورک بود و کارگزاران عادت داشتند کالا‌های خود را در حاشیه شهر نیویورک معامله کنند.

۹. بازار پر رونق، اما سرمایه کم
در هند بیشا ز ۲۲ هزار میلیارد روپیه پس انداز خانوار وجود دارد، اما فقط ۲ ٪ از آن به عنوان سرمایه در بازار سهام سرمایه گذاری می‌شود. مردم هند بیشتر تمایل دارند که پول خود را در طلا، بانک و املاک و مستغلات سرمایه گذاری کنند.

۱۰. کاهش ارزش سهام در تعطیلات تابستانی
یکی از دلایلی که حجم معاملات در تابستان کاهش پیدا می‌کند این است که سرمایه گذاران وقت خود را برای تعطیلات اختصاص می‌دهند و پس از بازگشت به کار، از موقعیت‌هایی که ایجاد کرده بودند خارج می‌شوند.

۱۱. اکتبر ماه نحس بازار بورس
ماه اکتبر به عنوان یک ماه نحس برای انجام معاملات از سوی فعالان این حوزه شناخته می‌شود چرا که دو رویداد بزرگ در تاریخ بورس در این ماه رخ داده است. اولین مورد در سال ۱۹۲۹ با کاهش ۲۵ درصدی شاخص کل بورس آمریکا رخ داد و سقوط بعدی در اکتبر ۱۹۸۷ رخ داد که بازار سهام یک چهارم کاهش یافت.

۱۲. انجام معاملات بر خط
در سال ۲۰۰۶، یک سوم کل سهام معامله شده در ایالات متحده و اتحادیه اروپا از طریق Algorithmic Trading معامله شد که یک سیستم معاملاتی وابسته به فرمول‌های ریاضی و الگوریتم‌های سرعت بالا و برنامه نویسی کامپیوتر است. تا سال ۲۰۰۸، تقریبا ۸۰ ٪ معاملات توسط الگوریتم‌ها انجام می‌شد، اما به دلیل مقررات مختلف و بروز یکسری مشکلات، حجم معاملات از طریق الگوریتم‌ها بعد از سال ۲۰۰۸ کاهش یافت.

۱۳. بیشترین و کمترین حجم معامله در روز
بیشترین حجم معامله در روز در بورس اوراق بهادار نیویورک در ۴ ژانویه ۲۰۰۱ بود که ۲، ۱۲۹، ۴۴۵، ۶۳۷ سهم معامله شد. کمترین حجم در ۱۶ مارس ۱۸۳۰ بود که فقط ۳۱ سهم معامله شد.

۱۴. اولین کمیسیون برای انجام معاملات
کمیسیون بورس اوراق بهادار در ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۳۴ توسط قانون بورس اوراق بهادار برای تنظیم بازار اوراق بهادار، جلوگیری از تقلب و اجرای قوانینی که شرکت‌ها را ملزم به افشای کامل اطلاعات مالی خود می‌کند، ایجاد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۱ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
مشکل بورس و کلا اقتصاد مملکت این هست که، مردم ایران تا میبینن یچیزی داره گرون میشه، همه میرن سمتش خرید کنن ک یوخ عقب نمونن، وقتیم ارزون میشه دیگه کسی نمیخره، تا ارزونتر شه،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۹
پول مردم كه به واسطه
تشويق و حمايت دولت از بين رفت رو كي بر مي گردونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
واقعا با هزار وعده سرمایه مردم را به بورس کشیدند ، و باغ سبز به آنها نشان دادند ، بعد وقتی مردم را شرطی کردند ، یک دفعه وضع تغییر کرد ، حتی در صندوق های دولتی هم مردم فریب خوردند، و اکثر باختند ، و یک گروه که عاقل تر بودند توانستند فقط اصل پول خود را پس بگیرند ، در واقع این گروه هم زیان کردند چون سودی نکردند ، اینها همه غیر عادی است و هدف آن خالی کردن جیب مردم بوده است ، این موارد با ریسک بورس فرق می کند وقتی اکثر افراد ضرر می کنند یا سودی نمی کنند ، یعنی بورس توسط گروهایی دست کاری و اداره میشود ، که دسترسی به اطلاعات خاص و کلیدی دارند ،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۵ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
دلیل زیان ده بودن بورس خود حقوقی ها شرکت ها هستن که میخواهند جیب سهام داران خرد را خالی کنند وگرنه هیچ سهامی نباید ضرر بدهد چون کارخانه ویاشرکتی که سهام خودش را در بورس عرضه کرده ودر حال فعالیت است در اصل کارخانه ویاشرکت را با تک تک سرمایه گذاران که سهام شرکت را خریداری کرده اند شریک است وباید با سهامی که در بورس به مردم عادی فروختن جهت ارتقای تولید وافزایش سود دهی به کار بگیرن نه اینکه برای نوسان گرفتن از قیمت سهام در بورس استفاده کنند ومردم را به خاک سیاه بنشینند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۵۹ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
چرا صدا وسیما اخبار اقتصادی درباره بورس و قیمت سکه و ارز نداره.
همش اخبار سیاسی و کرونا پخش میکنید.خسته شدیم.
به موضوعات اقتصادی روز هم توجه کنید.
شبکه خبر 24 ساعته رفته تو سیاست.اما مردم 24 ساعته دنبال اقتصاد و پول درآوردن هستن.
خبر شبکه اول و 20/30 هم همش اخبار سیاسی پخش میکنند.
مردم اخبار اقتصادی بیشتر دوست دارن.
شبها بخش خبر اقتصادی بذارید.
وسط خبرها حداقل 5 خبر اقتصادی روز بذارید.
سیاست برای مردم نون و آب نمیشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
حقیقت 15 این هست اگر دولت دست از بورس برداره مردم یک نفسی می کشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
بی در پیکرترین بورس جهان ،بورس ایران ،این اضاف کنید
Iran (Islamic Republic of)
سهامدار
۱۸:۳۶ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
قابل توجه سردبیران سایت
امیدوارم هم منتشر کنید هم پیگیری
چرا در حوزه اقتصاد داخلی و بورس و بازار و ارز و طلا و تجارت و صنعت و معدن و کشاورزی کشور این همه اخبار روزانه در سایت شما و دیگر سایتها منتشر میشود اما در اخبار سراسری شبکه یک صدا وسیما و شبکه خبر انعکاس ندارد؟
چرا دو بخش خبری ویژه باشگاه خبرنگاران در حوزه بورس و اقتصاد و صنعت و بازار و صنعت و ارز و سکه در درون اخبار سراسری ساعت 14 و 21 شبکه اول راه اندازی نمیشود؟
متاسفانه در شبکه خبر دو اخبار اقتصادی بسیار ضعیف وجود دارد که 90 درصد خبرهای مهم روز اقتصاد کشور را پوشش نمی دهند!
روزانه اخبار بورس و قیمت ارز و سکه چرا در اخبار سراسری شبکه اول و شبکه خبر پوشش داده نمیشود؟
حجم اخبار اقتصادی روز خیلی زیاد است اما در اخبار سراسری شبکه اول روزانه فقط 1 یا 2 خبر اونم بصورت خلاصه منتشر میشود.
اخبار بورس که اصلا در خبرهای روزانه اخبار سراسری جایی ندارد.
Netherlands
دیوید
۱۸:۳۴ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
رئیس جمهور ایران: بورس جای سرمایه گذاری است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
حالا این چه ربطی به بازار بورس ایران داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
حقیقت 16 : تا قبل از اینکه دولت ایران بفهمه بورس چیه همه چی خوب بود!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
آقای حسن روحانی مردم را تشویق کردی بیان بورس تا مردم آمدن فورا دستور دادی سرمایه داران اطرافت از بورس بکشند بیرون تا دست تو جیب ملت کنی تا همشون ورشکست و خانواده ها ازهم بپاشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
قانون بورس ایران یعنی کشک
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضا
۱۵:۴۰ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
حقیقت ۱۵: بورس تهران کشک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
خب!!!!
آخرین اخبار