به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، میثم حجتی پور مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به طرح "عدم صدور دفترچه درمانی جدید تامین اجتماعی" که از اوایل اسفندماه در کرمانشاه همزمان با سراسر کشور آغاز شده، گفت : گاهی به اشتباه لفظ حذف دفترچه درمانی به کار میرود و این تلقی برای مردم ایجاد میشود که دیگر از خدمات بیمه برخوردار نیستند. در حالی که با اجرای این طرح فقط قرار است ارائه خدمات از شیوه سنتی به شیوه الکترونیکی ارتقا یابد.
او با بیان اینکه تمامی زیرساختهای مورد نیاز برای این طرح از سوی تامین اجتماعی فراهم شده و سامانه کامل و جامعی نیز برای این منظور طراحی شده که با سرعت مناسب ارائه خدمات دارد، گفت : تمام مطبهای پزشکی طرف قرارداد، داروخانهها و ... مشمول اجرای این طرح هستند.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه افزود: بیشتر از یکسال است که روی اجرای این طرح کار کردیم و هر مطب پزشکی و یا داروخانه در سراسر استان را حدود سه بار بازرسی کردیم و تذکرات لازم را به آنها دادیم که شرایط لازم برای اجرای الکترونیکی شدن نسخه را فراهم کنند.
حجتی پور افزود: اگرچه همچنان درخواست داریم پزشکان و مراکز خدمات درمانی در اجرای این طرح همکاری داشته باشند، اما نمیتوانیم اجرای این طرح مهم را به دلیل اینکه برخی پزشکان داشتن بیمار زیاد و ... را بهانه میکنند عقب بیندازیم، زیرا قدم گذاشتن در این راه الزام است.
او ادامه داد: تامین اجتماعی تمامی وظایف خود را برای اجرای این طرح انجام داده و پزشکان تنها باید یک رایانه ساده تهیه کنند که بعید است از نظر مالی مشکلی در این زمینه داشته باشند.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه با بیان اینکه این طرح باید از سوی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی اول درمان اجرا میشد، گفت: اکنون که تامین اجتماعی قدم در این راه گذاشته توقع داریم همکاری لازم با ما صورت بگیرد.
این مسئول افزود: هم اکنون در کرمانشاه نزدیک به ۵۰ درصد پزشکان طرف قرارداد تامین اجتماعی نسخه الکترونیکی تولید میکنند.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه سپس از مزایای الکترونیکی شدن نسخه یاد کرد و افزود: این طرح مدرن در هر صورت باید در کشور اجرایی شود و از شیوههای سنتی فاصله بگیریم. بعد از تامین اجتماعی نیز سایر بیمهها مانند بیمه سلامت، بیمه نیروهای مسلح و ... نیز به تدریج نسخ الکترونیکی را اجرا خواهند کردند.
حجتی پور با بیان اینکه با گذشت کمتر از یک ماه از اجرای این طرح خود پزشکان نیز متوجه میشوند این روند چه مزایایی برای آنها دارد، گفت: با الکترونیکی شدن نسخه، بسیاری از مشکلات از جمله غلظهای نسخه خوانی و ... دیگر وجود نخواهد داشت.
او کاهش مراجعات حضوری را از دیگر مزایای الکترونیکی شدن نسخ دانست و ادامه داد: گاهی فرد در یک شهرستان زندگی میکند و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به پزشک نخواهد داشت، بلکه میتواندبه صورت غیرحضوری کد ملی خود را به پزشک ارائه کند تا نسخه برایش نوشته شود و بتواند در شهر خود آن را دریافت کند.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه افزود: مزیت این طرح برای پزشکان طرف قرارداد نیز از این جهت است که در صورت داشتن نسخه الکترونیکی، تامین اجتماعی ظرف ۲۴ ساعت پول آنها را واریز میکند.
حجتیپور در پاسخ به مشکلات و سردرگمیهایی که اجرای این طرح به همراه داشته گفت: برای کسانی که که دیگر دفترچه جدید ندارند مشکلی ایجاد نمیشود و پزشک نسخه آنها را در برگه مربوط به خود با سرنسخه مطب مینویسد و کد ملی فرد نیز درج خواهد شد که ارائه خدمات به روال قبل بر اساس کد ملی صورت میگیرد و مراکز خدمات پزشکی مانند داروخانه و ... نیز ملزوم به پذیرش آن هستند.
او به بیمه شدگان اطمینان داد با الکترونیکی شدن نسخه، هیچ محدودیتی در تجویز داروها وجود نخواهد داشت .
انتهای پیام/د