به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی معاونت امور استانهای سازمان صدا و سیما، دکتر علی دارابی در آستانه هفته منابع طبیعی و در نشست مشترک با رئیس و معاونان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و حضور ویدیو کنفرانسی مدیران کل منابع طبیعی سراسر کشور با اشاره به اهمیت منابع طبیعی و نگهداشت آنها برای نسلهای آینده اظهار کرد: در اهمیت این موضوع باید برگزاری اجلاسهای جهانی محیط زیست و منابع طبیعی را مورد توجه قرار دهیم که با حضور سران کشورها برگزار میشود و نشاندهنده جایگاه این موضوع از یک سو و بیم دولتها از سوی دیگر از روند تخریبها در این زمینه است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب هر ساله در آیین غرس نهال به مناسبت روز درختکاری، تلاش برای حفظ محیط زیست و توسعه جنگلها و فضای سبز را به عنوان یک فریضه مورد تاکید قرار میدهند.
معاون امور استانهای رسانه ملی با بیان اینکه در احادیث معصومین(ع) هم حفظ و احیاء منابع طبیعی جایگاه ویژهای دارد گفت: لازم است به این مسئله توجه داشته باشیم که چه میراثی از منابع طبیعی را برای فرزندان خود و نسلهای آینده بجا میگذاریم.
وی ادامه داد: سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی نشان میدهد این موضوع باید به یک وظیفه همگانی تبدیل شود و در این بین رسانه ملی با کمک مدیران و کارشناسان منابع طبیعی، در فرهنگسازی این موضوع مهم نقشآفرین خواهد بود.
دارابی با بیان اینکه رسانهها در این زمینه رسالتی عظیم بر عهده دارند عنوان کرد: البته این موضوعی فرا دستگاهی است و فرهنگسازی برای حفظ محیط زیست و نگهداری جنگلها و مراتع باید از خانواده شروع شود و در مدرسه، دانشگاه و جامعه تداوم یابد.
معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما افزود: موضوع حفظ منابع طبیعی نه تنها باید به فرهنگ تبدیل شود بلکه باید در رفتار همه مردم هم خودش را نشان دهد به این ترتیب و بعد از مدتی، خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی همچون سیل را شاهد نخواهیم بود زیرا شیوه تعامل با طبیعت را آموختهایم.
دارابی به برنامهسازی در رسانه ملی برای فرهنگسازی در حوزه حفاظت از محیط زیست و نگهداری منابع طبیعی اشاره و خاطرنشان کرد: استفاده از ساختارهای متنوع در این خصوص امری بدیهی است به ویژه قالب فیلم و نمایش که تاثیرگذاری بالایی دارد.
معاون امور استانهای رسانه ملی ادامه داد: نقش شبکه های استانی در برجستهسازی موضوعات مربوط به منابع طبیعی و هشدار دادن نسبت به مخاطرات بسیار پُر رنگ است در واقع رسانه رسالت امر به معروف و نهی از منکر را در این خصوص بر عهده دارد البته نهادهای متولی و نظارتی هم در جایگاه خود باید نقشآفرین باشند.
وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع لازم است امسال برای گرامیداشت هفته منابع طبیعی، برنامه مشترکی میان مدیران کل مراکز و مدیران کل منابع طبیعی و سایر مدیران استانی تدارک دیده شود و در این خصوص استفاده از ظرفیت ۸۱ شبکه استانی در اولویت قرار دارد، علاوه بر این برای تولیدات جشنوارهای هم باید برنامهریزی مناسبی انجام گیرد.
در این دیدار مسعود منصور رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری هم ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این سازمان، خواستار همراهی و همکاری معاونت امور استانها و شبکههای استانی برای پیشبرد برنامههای ترویجی سازمان جنگلها و مراتع شد زیرا حفاظت از منابع آبی و خاکی، موجب امنیت غذایی و در نتیجه امنیت ملی و اجتماعی کشور میشود.
وی گفت: برنامههای این سازمان با توجه به ویژگیهای بومی هر منطقه از کشور طراحی و اجرا میشوند بنابراین استفاده از ظرفیت شبکههای استانی که دارای گستره جغرافیایی مشخصی هستند و مخاطبان خاص خود را دارند، یکی از بهترین اقدامات است.
منصور عنوان کرد: حدود ۸۴ درصد عرصه کشور در مدیریت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری قرار دارد که اگر امروز اقدامات جدی نداشته باشیم، درآینده با مشکل مواجه میشویم؛ پژوهشها نشان میدهند میزان فرسایش آبی در ایران ۱۶.۴ تن در هکتار است یعنی از بین رفتن خاک، همچنین ۲۱ تن در هکتار فرسایش بادی داریم. ۴۵۰ شهر و ۸۲۸۰ روستای کشورمان در معرض سیل قرار دارند و سالانه ۲۵ سیلاب داریم که ۲۵۰۰ میلیارد تومان میزان خسارت آنهاست بنابراین با مجموعه اقدامات آبخیزداری باید مانع از اینگونه خسارات شویم.
در این نشست، تفاهم نامهای با هدف ترویج فرهنگ حفظ و حمایت، احیاء توسعه و بهره برداری اصولی از سرمایه های ملی کشور بین معاونت امور استان ها و سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور به امضا رسید.
انتهای پیام/