به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آذرماه امسال بود که معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت اعلام کرد که برای کارکنان قراردادی مدت موقت نفت، یک آزمون آنلاین را برگزار میکند.
در زمان ثبت نام این آزمون، بزرگترین ابهام این بود که آیا فقط کارکنان بخش دولتی وزارت نفت میتوانند در این آزمون شرکت کنند یا شامل حال کارکنان قراردادی مدت موقت بخش خصوصی نیز میشود؟ در نهایت مشخص شد که معاونت سرمایه انسانی وزارت نفت، آن دسته از کارکنان قراردادی مدت موقت که در بخش خصوصی مشغول به کار هستند، حتی کارکنان مجموعههایی که ابتدا دولتی بودند و سپس به بخش خصوصی واگذار شدند را سرمایه انسانی وزارت نفت محسوب نمیکند!
کارکنان زیادی در صنعت نفت هستند که به دلیل واگذار شدن شرکت محل فعالیتشان از دولت به بخش خصوصی، وزارت نفت دیگر در قبال آنها احساس مسئولیت نمیکند و این مسئله فقط مربوط به کارکنان قراردادی مدت موقت نیست بلکه کارکنان رسمی وزارت نفت نیز از این مسئله شاکی هستند.
یک کارمند رسمی وزارت نفت با بیش از ۱۸ سال سابقه در صنعت پتروشیمی در این رابطه به خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مدتی پس از جذب، اعلام کردند که پتروشیمیها را خصوصی سازی کردیم البته آش را با جایش فروخته ایم یعنی نیروها را نیز همراه با خصوصی سازی به بخش خصوصی منتقل کردیم؛ این مسئله مشکلات زیادی را برای کارکنان این شرکتها ایجاد کرد چرا که از طرفی میگویند خصوصی شده اید، از طرفی هنوز طبق قوانین خود وزارت نفت با ما رفتار میشود.
او ادامه داد: مثلا قانون بازنشستگی نفت به این شکل است که تا ۶۰ سالگی هیچ فردی را بازنشسته نمیکنند؛ کاری هم به سابقه کاری و زمان استخدام ندارند؛ اما بازنشستگی تامین اجتماعی این طور نیست و بر اساس سابقه کار محاسبه میشود. نکته اینجاست که ما وقتی تقاضا میدهیم که به شهر دیگری منتقل شویم، میگویند حق انتقالی گرفتن ندارید و وقتی دلیل آن را میخواهیم، میگویند شرکت مورد نظر شما در آن شهر دولتی است و شما کارمند بخش خصوصی هستید، کجا میخواهید بروید؟ اما وقتی برای بازنشستگی اقدام میکنیم، میگویند شما کارمند نفت هستید و باید تا ۶۰ سالگی صبر کنید.
در هر حال این آزمون با تمام مشکلات و ابهاماتی که در زمان ثبت نام داشت، برگزار شد، اما این بار پس از اعلام نتایج، اعتراضات نسبت به شیوه ثبت نام و برگزاری این آزمون، اوج گرفته است.
یکی از نیروهای قراردادی مدت موقت بخش دولتی وزارت نفت که در این آزمون شرکت کرده، در این زمینه به خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مشکل اصلی در روند ثبت نام این آزمون این بود که ابتدا اعلام شده بود آزمون به منظور ارزیابی این دسته از نیروها برگزار خواهد شد، اما به یکباره اعلام کردند که هدف از این آزمون، تبدیل وضعیت استخدامی آن هاست!
بخشی از اعتراضات کارکنان قراردادی مدت موقت وزارت نفت در فضای مجازی نسبت به آزمون
یکی دیگر از این نیروهای نفتی نیز به خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: هیچگونه منبعی برای این آزمون مشخص نکردند و به یکباره در زمان آزمون با یکسری سوالات سخت و پیچیده مواجه شدیم.
برگزارکننده این آزمون یعنی معاونت سرمایه انسانی وزارت نفت اعلام کرده بود که برای جلوگیری از تقلب و شک و شبهههای احتمالی، آزمون را به شیوهای برگزار میکند که دوربین دستگاه الکترونیکی آزمون دهندگان (رایانه یا تلفن همراه هوشمند) روشن است و تصویر او را ضبط میکند، اما شواهد نشان میدهد که این مسئله نتوانسته مانع از تقلب وسیع در این آزمون شود.
بنا بر اطلاعات به دست آمده توسط خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان، از یک منبع موثق در ستاد مرکزی وزارت نفت، با وجود روشن بودن دوربین رایانه یا تلفن همراه آزمون دهندگان در حین امتحان، برخی افراد با استخدام کردن اساتید برای حضور در کنار خود در حین امتحان، به سادگی موفق به تقلب شده اند.
همچنین بر اساس گفته این منبع موثق، بسیاری از افراد که در زمان آزمون در محل کار خود یعنی در مناطق عملیاتی مانند دکلهای حفاری، سکوها و جزایر نفتی حضور داشته اند، به دلیل شرایط بد اتصال اینترنت در آن مناطق، یا موفق به ورود به صفحه آزمون نشده اند و یا نتوانسته اند که زمان خود را مدیریت کنند.
او تاکید ویژهای نیز بر این داشت که نرم افزار برگزاری این آزمون پرحاشیه، قدرت و کشش لازم برای تحمل آزمون دادن ۳۶ هزار نفر به صورت همزمان و آنلاین را نداشت. او همچنین اشارهای هم به این مسئله کرد که اعلام نتیجه بدون صدور کارنامهای که نشان دهنده نمره، درصد، رتبه یا حد نصاب قبولی باشد، تردیدها نسبت به صحت برگزاری این آزمون را افزایش داده است!
تصویر اعلام نتایج مبهم و بدون کارنامه
بیشتر بخوانید
یکی از شرکت کنندگان در این آزمون، در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: وزارت نفت ما را در فشار گذاشته؛ مزد کارمان برای خدمت به کشور عزیزمان ایران این شده که ما را سر در گم و تحقیر کنند؛ در نهایت نیز ما را استخوان در گلو بنامد.
او افزود: ما جز کار کردن برای مملکت و کمک به تولید ملی، هیچ خیانتی انجام نداده ایم؛ برای این از واژه خیانت استفاده کردم، چون این عذابی که ما را دچار آن کرده اند، حتما نتیجه یک خیانت بزرگ بوده است.
این نیروی قرارداد موقت وزارت نفت، ضمن اشاره به ۱۸ سال سابقه کاری خود در مجتمع پارس جنوبی به عنوان سرپرست یکی از بخش ها، ادامه داد: کار در عملیات نفت و گاز برای همه سخت، طاقت فرسا و پر استرس است؛ ما حق داریم بدانیم چرا رفتار تبعیض آمیز از طرف وزارت رخ میدهد؟ باید بدانیم سابقه توانمندی ما به چه صورتی بوده که تحصیل کرده دانشگاههای برتر کشور قبول نشده اند، ولی کاردانی علمی کاربردی یک بخش کوچک قبول میشود؟
او تاکید کرد: صفر تا صد وزارت نفت به خاطر تلاش و مجاهدت همانهایی هست که سابقه زیادی دارند و در سختترین شرایط تحریم و فشار اقتصادی، دست از مجاهدت و تلاش عاشقانه بر نداشته اند. اگر امروز به نیروهای باسابقه ارزش ندهیم، انگیزه نیروهای جدید برای خدمت صادقانه کاهش مییابد. اکنون میبینیم افرادی هستند که به اذعان خودشان، در آزمون شرکت نکرده اند، اما به عنوان نیروی قرارداد معین ۳ ساله انتخاب شده اند.
این نیروی قرارداد موقت وزارت نفت در پایان بیان کرد: همانطور که سایر نهادها نیروهایشان را بر اساس قانون و بدون هیچ آزمونی تبدیل وضعیت میکنند، اصلا نباید چنین آزمونی برگزار میشد اما حال که بنا بر آزمون گرفتن بود، باید برگزاری آن را مثل آموزش و پروش و از طریق آزمون فراگیر، به سازمان سنجش میسپردند. سازمان سنجش توانست کنکور سراسری با آن عظمت را به صورت فیزیکی و بدون شائبه تقلب برگزار کند اما این آزمون اینترنتی، پر از تقلب بود.
با تمام این تفاسیر، شواهد گویای این است که وزارت نفت تلاش کرده با برگزاری این آزمون، بر تبدیل وضعیت استخدامی که به صورت غیرقانونی برای برخی افراد انجام داده، سرپوش بگذارد.
در حالی که نتایج آزمون تبدیل وضعیت به تازگی اعلام شده، مدارک به دست آمده نشان میدهد که دستور تبدیل وضعیت استخدامی برخی افراد از پیش تعیین شده، طی نامههای محرمانهای از ماهها پیش صادر شده است.
تصویر نامه محرمانه تبدیل وضعیت برخی از نیروهای قرارداد موقت قبل از اعلام نتایج آزمون
بخش دیگری از اعتراضات کارکنان قراردادی مدت موقت در فضای مجازی
حال که بازار انتقادات از برگزاری این آزمون داغ شده، فرزین مینو معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، طی اظهار نظری جالب توجه اعلام کرده که دومین آزمون توانمندسازی «تبدیل وضعیت به مدت معین» ویژه کارکنان قرارداد مدت موقتی که در آزمون نخست موفق به قبولی نشدند، اردیبهشت ۱۴۰۰ برگزار میشود و شرایط برگزاری دومین آزمون نیز مشابه آزمون نخست است.
او با اعلام اینکه آزمون دوم نیز مشابه آزمون اول، شامل سه مرحله زبان، هوش و روانشناختی است، تصریح کرد: در آزمون دوم اشکالات و ایراداتی که در زمان برگزاری آزمون اول به وجود آمده بود، برطرف خواهد شد.
لازم به یادآوری است؛ مشکل تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی مدت موقت وزارت نفت مدت هاست که نقل محافل خبری شده اما وزارت نفت نه تنها مشکل را برطرف نکرد بلکه با برگزاری این آزمون پر از ابهام، بر آن دامن زد.
اواخر آذرماه، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه ای به بیژن زنگنه، وزیر نفت با اشاره به تضییع حقوق کارکنان قراردادی مدت موقت وزارت نفت در فرآیند تبدیل وضعیت، راهکارهایی را نیز ارائه کرد؛ وزیر نفت نیز در ظاهر دستور رسیدگی به این پیشنهادات را داد اما در عمل تغییر قابل توجهی رخ ندادتا جایی که کار به تجمع این دسته از نیروها در مقابل مجلس شورای اسلامی رسید.
شایان ذکر است که پیگیری خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان از دبیرخانه معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت برای برقراری ارتباط با فرزین مینو، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت نفت بی نتیجه بوده و سوالات و ابهامات در زمینه این آزمون بی پاسخ ماند اما حق پاسخگویی برای این معاونت وزارت نفت فراهم است.
انتهای پیام/
طبق شواهد ملاک تبدیل به قراداد معین آزمون هوش و روانشناسی بوده، معیار صحت سنجی اینگونه آزمونها مقایسه جامعه اماری است طبیعی است در چنین آزمونهایی افراد داری مدارک تحصیلی بالاتر یا دانشگاههای معتبرتر، احتمال قبولی بالاتری باید داشته باشند برای مثال فوق لیسانس ها نسبت به لیسانس، دانشگاههای برتر نسبت به دانشگاههای درجه پایینتر، قطعا باید تعداد قبولی بیشتری داشته باشند لطفا بررسی کنید درصد قبولی فوق لیسانسها نسبت به لیسانسها چقدر بوده، بررسی همین موضوع ساده استاندارد بودن یا نبودن آزمون رو مشخص میکنه
لطفا درصد قبولی هر مقطع تحصیلی در این آزمون رو اعلام کنید تا مشخص بشه چقدر آزمون معتبر و بدون حاشیه بوده، معیار چنین آزمونهایی مقایسه آماری کل شرکت کنندگان با قبولی هر مقطع است طبیعتا مقاطع بالاتر باید موفقتر میبودند چون ملاک اصلی آزمون هوش بوده، لطفا پیگیری کنید
با تشکر از باشگاه خبرنگاران جوان،
بپرسید کجای دنیا بعد از ۲۰ سال کار ، شروع به گرفتن آزمون توانمندی از کارکنان می کنند. اگر توانمند نبودند چرا ۲۰ سال بعد از خدمت. ثنایا چرا کارنامه ندادید؟
اگر راست می گویند: روز کارگر را تعطیل کنند. ببینند وضع کار چه شکلی می شود.
بیمارستان هم حتی تا مهر تمدید قرار داد نزنند نمیتونیم استفاده کنیم.الان این کارمندها نه شترن نه مرغ.
از طرفی تاشصت سالگی باید کار کنن چون رسمی نفتند،از طرفی مزایای بازنشستگی نفت رو ندارن چون پالایشگاه تهران خصوصیه.
جل الخالق!!!!!!!!!!!!!!
سلام واحترام
خدا لعنتشون كنه و فقط بلدن از حق زن و بچه اين نيروها دزدي كنن .
ضمنا تشكر از باشگاه خبرنگاران جوان بابت پيگيري موضوع .
سلام واحترام
ضمنا تشكر از باشگاه خبرنگاران جوان بابت پيگيري موضوع .
از خبرگزاری جوان بسیار بعید بود انقدر ناشیانه وارد این قضایا شود
بنده هم به نوع برگزاری آزمون یا اصلا گرفتن آزمون بعد از دودهه کار اعتراض دارم
ولی در شرکت خود بنده که تابعه ملی نعت هست هرکسی که دیدم قبول شد اغلب افراد زحمت کش با سابقه و بدون پارتی بودن لذا این درست نیست همه را با یک چوب بزنید و تر و خشک را باهم بسوزانید آنهایی که قبول شدند را نور چشمی و آنها که قبول نشدند را کارگر زحمت کش بدون پارتی بدانید .
ضمن اینکه اصل انتشار مکاتبات طبقه بندی شده جرم داشته و احتمالا یک تا سه سال برای فردی که آن را منتشر و شما رسانه محترم در برخواهد داشت .
لذا از شما رسانه وزین که منتصب به بدنه دولت می باشید و از بودجه دولت ارتزاق می فرمایید بعید است وارد این گونه قضاوت های ناصحیح شوید.
میدانم الان میگویند این یک آقازادست یا از طرف دکتر مینو داره کامنت میزاره ولی من حرف دلم زدم ؛لیکن اعتراض به نوع آزمون وارد است ولی هیچ احدوناسی حق توهین به افرادیکه بعد از چند دهه کار قبول شدند حق توهین نداشته چراکه اگر بحق پارتی بود در دوره ۸ ساله آقای احمدی نژاد که وزرایش در نمازخانه کیلویی افراد را رسمی میکردن باید اعتراض میشد
عزیزان من دکتری دارم، تافل دارم با نمره قبولی، خیلیها EPT, دارند وزبان هم عالی زدیم، مدارک فنی حرفه ای رایانه دارم، ولی ضمن اینکه حقوق دیپلم میدهند و تحقیر میشویم و به شدت کار میکنیم و به سطح عمیق اطلاعات خیلی محرمانه و... دست رسی داریم با سوابق بالای ده سال ولی با یک آزمون ظاهری امثال من را با رفتار اهنت آمیز در طرح ارزیابی (که آشنایان و خود را گرفتند) و مردود کردند، آیا حرف آقای زنگه زمانی که در مجلس گفت عزیزان و همکاران مدت موقت را به من رای بدهید من.... را این بود، آیا مانند من با دکتری باید همچنان مدت موقت باشند؟؟؟ و آیا باید حقوق دیپلم وزارت کار بگیریم و حتی مدرک ما تعدیل و ارزیابی نشود و فشار بیاورند که پیمانکار شده و حقوق ما را عامدا کمتر از پیمانکار بدهند که بریم پیمانکار شویم و در نهایت منافع حاصله پیمانکار شدن در جیب پیمانکار نور چشمی خود وزارت نفت برود و این کار خدایی و آیا این امر عدالت است، لطفا در بخش نظرات بگذارید و به آقای دکتر مینو معاون محترم منابع انسانی نفت بفر مایید جناب دکتر مینو برادر بزرگوارم مانند من دکتری بسیار است چه رفتاری با هم سطح خودت داری برادرم!!!! به و جناب آقای زنگنه وزیر محترم نفت آیا این عملکرد شما الهی و آیا رفتاری سازمانی است!!!!
نه تو دانشگاهش تونستیم درس بخونیم نه کارش به ما
رسید؟؟!!آخرش هم بی عرضگیش خورد به اسم ما!!!
خب اگر کار آفرینی خوبه ما با جاش میدیم به این عزیزان اینا هم این کارای پیش و پا افتاده ی دولتی رو بدن به ما!!!!
والا بچه گول میزنن...
خاک بر سرشون و آزمون گرفتنشون
جز استرس و نا امیدی هیچ نداشت
آزمونی که اول تا اخرش پارتی و رابطه بود
فقط خدا میدونه چه روزایی از من و خانوادم گذشت بعد از اینهمه سال خدمت و کار صادقانه
من ماندم و حسرت سالهای بر باد رفته جوانی و یه شغل خوب که نصیبم نشد.
به قول ناصرالدین شاه، همه چی مان به همه چی مان می اید
بي عدالتي و تبعيض فراوان شده متاسفانه .
خبري اگه مي توني جلوي اينها رو بگير تا عدالت برقرار بشه و افراد شايسته و با سواد وارد شوند.
الان دیگه هیچکسی بدون پارتی و سفارش استخدام نمیشه
برادر رییس جمهور و معاون اولش رییس سابق قوه قضاییه و برادرانش و ..... اقدام اساسی لازم است
یک فتوای اساسی بدهند همه را لت و پار کنند
یه پسر بچه چطوری باید معاون وزیر بشه؟
بنده و همه همکارانم در یک واحد عملیاتی شرکت نفت کارون با سابقه بیش از ۱۵ سال و حدود ۹ سال قرارداد موقت در تمامی این سالها دریافتی حداقلی اداره کار و شرایط کاری بسیار سخت در گرمای ۵۰ درجه اهواز به سختی گذران عمر کرده ایم و این هم پاداش کارمان از سوی وزارت نفت محترم.
اگه در پتروشیمی ها نخبگان امور را بدست گیرنده می توانند محصولاتی بالاترین ازرش افزوده ایجاد کنند
رویه ایه که در غالب نهادهای دولتی وجود داره
مشاغل دولتی و وابسته به دولت ارث پدری بعضیهاست
نمونه اش در فامیل موجوده
یعنی مردم چه انتظاراتی دارن!!! !!!!هم وقت مسواک زدن وزیر رو ندونی هم استخدام بشی؟؟؟؟؟!!!!!!!!
آقای ریسی و قوه قضاییه به داد نفت برسید.
من سال 80 در آزمون استخدامی( کتبی) دانشگاه علوم پزشکی لرستان با یک نفر خرم آبادی برای فرابری داده قبول شدیم ولی بدون دعوت به مصاحبه و گزینش فرد خرم آبادی را جذب کردند چون او خرم آبادی بود و در دانشگاه علوم پزشکی پارتی داشت
وقتی زنگ زدم گفتم چی شد چرا نه مصاحبه ای هست نه گزینشی گفتند ما اگر نفر اول را مشکل گزینشی نداشته باشد جذب می کنیم و به سرغ دومی نمی ریم
در صورتیکه در آزمون استخدامی دو تا سه برابر ظرفیت را اعلام می کنند و نفرات نهایی کسانی هستند که در دو مرحله کتی، مصاحبه و گزینش بالاتر باشند
ولی من با احتمال بیش از 90 فکر می کنم که نفر اول آزمون هم من بودم ولی من شهرستانی بودم در دانشگاه آشنا و فامیل نداشتم
بعد از آن مورد در همان سال آزمون استخدامي شرکت ملی پست قبول شدم که بین سه نفر با مصاحبه و گزینش جذب شدم
دفتریها حقوق های نجومی و کم کار و کارگران زحمتکش در گرمای پنجاه درجه حقوقهای حداقل اداره کار!!!!!!!!
تبعیض فراوان و ما عدالتی در استخدام و ریخت و پاش فراوان
اون موقع که سنم میخورد به هر دری زدم استخدام نشدم چون پارتی نداشتم...
الانم که با مدرک ارشد مهندسی برق شغل آزاد دارم،با درآمد بسیار کم
حالا یک شغله بودن اشکالی نداره همینا با پارتی بازی و رانت بعضیاشون تو دانشگاه ها تدریس میکنن...من موندم دانشجو بیچاره از دست اینا چی میکشه