دانه‌های روغنی مانند کلزا و کنجد حکم ثروتی پنهان و سحرآمیز را دارند که مردم ایلام می‌توانند با آن اقتصاد خود را نجات دهند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ استان ایلام یکی از مناطق مستعد توسعه کشاورزی در کشور به شمار می‌رود و توسعه کشت کلزا و کنجد در سال‌های گذشته ظرفیت‌های بسیار خوبی را در استان برای احداث کارخانه روغن کشی فراهم کرده است.

احداث کارخانه روغن کشی در استان علاوه بر رونق تولید و اشتغال ، در توسعه کشت دانه‌های روغنی در استان بسیار مؤثر است و طبق گفته کارشناسان کشت این دانه‌های روغنی علاوه بر نیاز کم به آب ، درآمد بسیار خوبی نیز برای کشاورزان دارد.

دهلران و مهران به عنوان قطب اصلی کشت دانه‌های روغنی در استان ایلام به شمار می‌روند و با توجه به اجرای طرح‌های مختلف آبی و توسعه اراضی کشاورزی آبی در استان ، در آینده میزان کشت دانه‌های روغنی در استان افزایش پیدا می‌کند.

 

برداشت سالانه ۲۶ هزار تن کلزا در استان ایلام

محمدعلی اقدسی رئیس جهاد کشاورزی در استان ایلام گفت: در استان ایلام بیش از ۳۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که از این میزان ۱۲۰ هزار هکتار آبی است.

او با اشاره به برداشت سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان، مطرح کرد: ارزش اقتصادی محصولات تولید در استان سالانه چهار هزار میلیارد تومان است.

اقدسی بیان کرد: استان ایلام جزو سه استان اول کشور در زمینه کشت کلزا شناخته می‌شود، میانگین تولید کلزا طی امسال در استان ۲۶ هزار تن بوده است.

او افزود: امسال بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی استان ایلام به کشت کلزا اختصاص یافته است که ۵۰ درصد تولید کلزای استان در شهرستان دهلران صورت می‌گیرد.

ضرورت احداث کارخانه روغن کشی در ایلام/ احداث کارخانه روغن کشی یکی از مطالبات جدی مردم و کشاورزان ایلامی

تلاش برای راه اندازی کارخانه روغن کشی در استان ایلام

رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام با اشاره به ظرفیت‌های کشت تولید دانه‌های روغنی کنجد و کلزا در استان ایلام، اظهار کرد: در تلاش هستیم که کارخانه روغن کشی در شهرستان دهلران احداث شود.

او مطرح کرد: برای احداث کارخانه روغن کشی در استان ایلام ۲ مجوز سرمایه گذاری صادر شده است.

اقدسی با اشاره به ظرفیت‌های تولید کنجد در شهرستان دهلران نیز افزود: امسال ۶۳۰ تن کنجد به ارزش ۲۲ میلیارد تومان در شهرستان برداشت شده است.

او ادامه داد: دانه‌های کنجد دارای ۴۵ تا ۵۰ درصد روغن است که در همین زمینه یک کارخانه روغن کشی از دانه روغنی کنجد در استان ایلام با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی با ظرفیت ۴۸ تن در شهرستان دهلران با ۴۰ میلیارد ریال اعتبار در حال احداث است.

اقدسی با اشاره به اینکه تولید دانه روغنی کلزا در اراضی زراعی استان به اندازه‌ای است که در صورت وجود کارخانه روغن کشی، نیاز استان به روغن را کفاف خواهد داد، افزود: خام فروشی معضل اصلی در کشاورزی استان است و ایجاد صنایع تبدیلی به منظور بهره مندی از ارزش افزوده بیشتر در دستور کار جهاد کشاورزی استان است.

 

ضرورت حمایت از سرمایه گذاران بخش کشاورزی در استان

معاون اقتصادی استانداری ایلام نیز گفت: ظرفیت‌های بی نظیری در استان ایلام در بخش کشاورزی برای سرمایه گذاری وجود دارد.

جهانگیر رستم زاد اظهار کرد: یکی از مهمترین نیاز‌های اصلی کشاورزی در استان ایلام، ایجاد صنایع تبدیلی در استان است که به طور جدی دنبال می‌شود.

او با اشاره به اینکه مسئولان ارشد استان از هرگونه سرمایه گذاری برای ایجاد صنایع تبدیلی در استان حمایت می‌کنند، افزود: احداث کارخانه روغن یکی از مطالبات جدی مردم و کشاورزان استان است.

رستم زاد افزود: ظرفیت احداث کارخانه روغن کشی در استان وجود دارد، در آینده حتی میزان اراضی کشت دانه‌های روغنی کلزا و کنجد در استان افزایش خواهد یافت.

او مطرح کرد: احداث صنایع تبدیلی مثل کارخانه روغنی کشی علاوه بر اشتغال برای استان، منجر به افزایش تولیدات بخش کشاورزی و برطرف کردن نیاز استان در بحث روغن خوراکی می‌شود.

معاون اقتصادی استانداری ایلام افزود: تاکنون شرکت‌های مختلف سرمایه گذاری برای حضور در استان و ایجاد صنایع تبدیلی در بخش‌های مختلف کشاورزی استان اعلام آمادگی کرده‌اند.

او ادامه داد: کشاورزی استان ایلام به تولیدات این بخش به صنایع تبدیلی، بسته بندی، برندسازی و غیره نیاز دارد و اگر این مهم در استان محقق شود، درآمد بسیار خوبی نصیب کشاورزان استان می‌شود.

ضرورت احداث کارخانه روغن کشی در ایلام/ احداث کارخانه روغن کشی یکی از مطالبات جدی مردم و کشاورزان ایلامی

لزوم استفاده از مرز مهران برای صادرات محصولات کشاورزی استان ایلام

علیرضا پوراحمد یکی از کارشناسان حوزه اقتصادی استان ایلام گفت: اگر سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی حوزه محصولات کشاورزی در استان محقق شود، راه صادرات محصولات کشاورزی باز می‌شود.

او با اشاره به ظرفیت‌های مرز مهران برای صادرات محصولات کشاورزی استان، افزود: صادرات باید بر اساس بسته بندی، برندسازی صورت گیرد چراکه اغلب کشور‌ها به این مسائل توجه ویژه دارند.

پور احمد افزود: حلقه مفقود شده صادرات محصولات کشاورزی استان ایلام، ایجاد صنایع تبدیلی، بسته بندی و برندسازی است.

با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی در استان ایلام به خصوص در بخش کشت دانه‌های روغنی، ایجاد صنایع تبدیلی، کارگاه‌های فرآوری و بسته بندی از مهمترین نیاز‌های بخش کشاورزی در استان ایلام شناخته می‌شوند.

در آینده‌ای نزدیک میزان اراضی آبی استان ایلام از ۱۲۰ هزار هکتار به ۱۸۰ هزار هکتار خواهد رسید و ظرفیت عظیمی در استان برای کشت دانه‌های روغنی در استان فراهم می‌شود، قطعاً وجود صنایع تبدیلی مثل احداث کارخانه روغن کشی بسیار ضروری خواهد بود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.