مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران گفت: انواع مختلف رژیم لاغری که برای کاهش وزن توصیه می‌شوند در برخی از موارد مشکلات بیمار را افزایش می‌دهند.

برلیانت بزرگمهر، مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بیشتر مردم در مورد کالری موادغذایی اشتباه می‌کنند. تصور عمومی این است که یک رژیم غذایی سالم از غذاهای کم‌کالری تشکیل می‌شود و غذاهای پرکالری الزاما ناسالم هستند.

او افزود: رژیم غذایی یعنی داشتن یک برنامه غذایی مناسب؛ حالا این می‌تواند مربوط به رژیم لاغری و چاقی باشد و یا رژیمی که برای کنترل بیماری‌هایی مانند کلیوی و قلبی عروقی است.

بزرگمهر بیان کرد: خیلی از افراد تصور می‌کنند که هنگام گرفتن رژیم لاغری باید فورا لاغر شوند. رژیم‌هایی که خیلی سریع لاغر می‌کنند، معمولا کم کالری هستند. این نوع رژیم ها‌ حاوی مواد مغذی و ضروری برای بدن نیستند، بنابراین شخص بعد از مدتی دچار سو تغذیه و عوارض ناشی از آن می شود که یکی از مهم‌ترین های آن  احساس ضعف، خستگی، بی حالی و ریزش مو است.

او گفت: مشکل دیگر این است که این نوع رژیم‌ها قابل تحمل نیستند، یعنی شخص نمی‌تواند مدت طولانی آن را ادامه دهد بنابراین پس از مدتی مقادیر غیرمعمولی از بعضی از غذاها را مصرف می‌کند؛ در نتیجه وزن فرد بالا می رود و مجدد به گرفتن رژیم غذایی سخت، اقدام می‌کند و این حلقه‌ معیوب دوباره تکرار می شود .

بزرگمهر بیان کرد: مشکل دیگر اینکه بدن افراد عادت می‌کند به متابولیسم پایین، یعنی حتی اگر غذای معمولی هم مصرف کنند، چاق می شوند. بنابراین این افراد سریع‌تر از آن که وزنشان پایین آید، دو مرتبه  بالا می‌رود و این باعث افسردگی فرد خواهد شد.

او گفت: توصیه می شود در رژیم لاغری از پذیرش راهکارهایی که افراد فاقد صلاحیت پزشکی برای کاهش وزن یا کاهش اشتها ارائه می‌دهند، خودداری کنید زیرا اکثر این اطلاعات غیرعلمی است و سلامتیتان را به خطر می اندازد.

بزرگمهر تصریح کرد: یکی رژیم‌های خیلی کم کالری فاقد مواد مغذی و ضروری برای بدن، رژیم‌ تک خوری است. برای مثال افراد چند روز صرفا از یک ماده غذایی استفاده می‌کنند که اصلا صحیح نیست زیرا تنوع در برنامه غذایی، بخصوص رژیم‌های لاغری خیلی مهم است. رژیم‌های لاغری نادرست باعث شل شدن پوست و عضله می‌شود، چون مواد مغذی ضروری برای استحکام و سلامت پوست و عضله به بدن نمی‌رسد و پیری زودرس ایجاد می‌کند، علاوه بر این اختلالات روحی و عصبی فراوان هم در بر دارد.

او بیان کرد: متاسفانه برخی از افراد از دارو‌های ضد اشتها یا دارو‌هایی که چربی را از بدن دفع می‌کند، استفاده می‌کنند. این دارو‌ها اکثرا هورمونی هستند و استفاده خودسرانه آنها بسیار زیان آور است. اگرچه چربی برای بدن لازم است اما نوع چربی و میزان مصرف آن، مهمتر است. بعضی از ویتامین‌ها و مواد مغذی در چربی‌ها محلول هستند؛ بنابراین وقتی چربی از بدن دفع شود، مواد مغذی و ویتامین‌های محلول در آن هم از بدن دفع می‌شوند.

بزرگمهر تصریح کرد: روش نادرست دیگر این است که برخی افراد تنها یک وعده غذا در روز مصرف می‌کنند، یعنی تعداد وعده‌ها را کاهش می‌دهند. این روند هم باعث می‌شود که فرد دچار پرخوری و در نهایت چاقی مزمن شود.

او گفت: تغذیه صحیح نقش بسزایی در حفظ سلامت انسان، پیشگیری از انواع بیماری‌ها، شادابی و نشاط افراد دارد. با رژیم‌های لاغری نادرست، دچار پیری زودرس خواهیم شد؛ پس بهتر است خودمان را دستخوش خطرات ناشی از رژیم‌های لاغری نامناسب که افراد فاقد صلاحیت تغذیه‌ای توصیه می‌کنند، قرار ندهیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار