مادران مبتلا به کرونا از آن‌جایی که بیشترین ارتباط را با کودکان دارند، باید بدانند که در دوران شیوع کرونا چه اقداماتی انجام دهند تا کودکان خود را از ابتلا به ویروس کرونا حفظ نمایند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مادران مبتلا به کرونا از آن‌جایی که بیشترین ارتباط را با کودکان دارند، باید بدانند که در این دوران چه اقداماتی انجام دهند تا کودکان خود را از ابتلا به ویروس کرونا حفظ نمایند.

شما به‌عنوان یک مادر یا پدر برای محافظت از فرزندتان دست به هر کاری می‌زنید. تا قبل از شیوع ویروس کرونا، مراقبت از کودکان و حتی مراقبت از خودتان تا این حد چالش برانگیز نبود. اما در حال حاضر می‌بینیم که بیماری همه‌گیر کرونا (COVID-۱۹) چه مشکلات و چالش‌هایی را برای خانواده‌ها در جهان ایجاد کرده است.

از این‌رو، داشتن اطلاعات دقیق و قابل اعتماد به شما کمک می‌کند تا به‌راحتی بتوانید آرامش و سلامت خانواده خود را حفظ کنید و در صورت ابتلا نیز این بحران را به‌سلامت پشت سر بگذارید.

مادران مبتلا به کرونا از آن‌جایی که بیشترین ارتباط را با کودکان دارند، باید بدانند که در این دوران چه اقداماتی انجام دهند تا کودکان خود را از ابتلا به ویروس کرونا حفظ نمایند.

در ادامه این مطلب نکات لازم برای مراقبت از کودکان را بیشتر بررسی خواهیم کرد؛ بنابراین در صورتی‌که دغدغه سلامت نوزادتان را دارید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

نحوه شیردهی مادران مبتلا به کرونا

تغذیه کودک با شیر مادر در دوران همه‌گیری کرونا می‌تواند یک چالش بزرگ برای مادران باشد. طبق تحقیقات انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونا از طریق شیر مادر به کودک منتقل نمی‌شود.

در واقع سایر ویروس‌های تنفسی دیگر نیز از طریق شیر مادر وارد بدن کودک نخواهند شد. در نتیجه مادران مبتلا به کرونا می‌توانند به کودکان‌شان در این دوران شیر بدهند. اما باید به نکات زیر توجه داشته باشند:

قبل از لمس کودک، حتما دست‌های‌تان را به‌خوبی شستشو دهید. دست‌های‌تان را حداقل ۲۰ ثانیه به‌خوبی با استفاده از آب و شوینده مناسب شستشو دهید. همچنین می‌توانید از الکل نیز برای ضدعفونی دست‌ها استفاده نمایید.
هنگام شیردهی حتما از یک ماسک استفاده کنید تا هنگام تنفس از پخش شدن ویروس کرونا جلوگیری شود.
بعد از لمس کودک نیز باید دست‌های‌تان را به‌خوبی شستشو دهید و تمام سطوح را تمیز نگه دارید.

در صورتی‌که کودک شما از شیر خشک تغذیه می‌کند، حتما قبل از لمس قطعات شیشه شیر دست‌هایتان را به‌خوبی شستشو دهید و پس از هر بار استفاده شیشه شیر را استریل کنید. از شیشه شیر‌های باکیفیت استفاده نمایید تا در صورت استریل کردن مداوم آسیبی به آن وارد نشود. در صورت استفاده از پستانک و دست زدن به آن، استریل کردن پستانک را فراموش نکنید.

در مواردی که بیماری شما بسیار حاد باشد و مجبور به جدا شدن از کودک باشید، می‌توانید از طریق شیردوش شیر مادر را برای نوزادتان فراهم کنید. فراموش نکنید که شیردوش را باید با استفاده از ماشین ظرفشویی، دستگاه استریل یا هر روش دیگری ضدعفونی کنید. توجه داشته باشید که شیردوش را مستقیما در سینک ظرفشویی قرار ندهید و بعد از شستشوی شیردوش، سینک را به‌خوبی ضدعفونی کنید.

یک پتوی خشک و تمیز بین خود و نوزاد قرار دهید.
در صورتی‌که ترشحات دهان و بینی شما هنگام عطسه یا سرفه با پوست پستان‌تان تماس داشته است، حتما آن‌را شستشو دهید یا با استفاده از الکل سازگار با پوست ضدعفونی کنید.


بیشتر بخوانید

مناطق پراستفاده در خانه را ضدعفونی کنید!

در صورتی‌که شما یا همسرتان به کرونا مبتلا شدید و همچنان با فرزندان‌تان در یک خانه سکونت داشتید، باید مناطق پراستفاده در خانه را شناسایی و ضدعفونی کنید. در صورتی‌که مادر یا پدر مبتلا به کرونا در یکی از اتاق‌ها قرنطینه شده باشد، کار ضدعفونی و محافظت از فرزندان راحت‌تر خواهد بود؛ بنابراین تنها کافیست غذا و لوازم مورد نیاز فرد مبتلا به کرونا را آماده کنید و پشت درب اتاق بگذارید. سپس با استفاده از شوینده‌های خانگی آن‌را ضدعفونی و تمیز کنید.

در صورتی‌که یک سرویس بهداشتی جداگانه ندارید، باید نگران انتقال ویروس در این ناحیه از خانه باشید. به‌عبارت دیگر، زمانی‌که فرد مبتلا به کرونا از دستشویی یا حمام استفاده می‌کند ممکن است ویروس در فضای آن‌جا باقی بماند.

از این‌رو در صورتی‌که شرایط جدا کردن سرویس بهداشتی را ندارید، باید بعد از استفاده بیمار سرویس بهداشتی را به‌خوبی ضدعفونی شود.

در واقع کاسه توالت، دوش، سطوح با لمس بالا مانند دستگیره‌های درب، شیر آب و دوش حمام را کاملا ضدعفونی کنید.

همچنین به‌خاطر داشته باشید که لوازم بهداشتی نظیر مسواک، خمیر دندان و سایر لوازم موجود در سرویس بهداشتی را نیز ضدعفونی کنید. در غیر این‌صورت بهتر است این لوازم را بیرون از سرویس بهداشتی نگهداری نمایید.

چه زمانی باید مادران مبتلا به کرونا اتاق خود را از نوزاد‌شان جدا کنند؟

طبق توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی، در صورتی‌که مادر مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان نوزاد خود را به‌دنیا بیاورد، باید به‌طور موقت کودک را از مادر جدا کرد تا خطر انتقال ویروس کاهش یابد. در صورتی‌که علائم مادر رو به بهبودی باشد، می‌توان مادر و کودک را به هم نزدیک کرد.

برای نوزادان بزرگ‌تر نیز بهتر است به‌همین منوال عمل کرد و اتاق مادر و کودک را از هم جدا کنید.

طی این مدت نیز مادران عزیز می‌توانند با رعایت نکاتی که در بخش قبل به آن اشاره کردیم به نوزادان‌شان شیر بدهند.

همچنین شما والدین عزیز می‌توانید برای مواقع ضروری یک پرستار برای کودک خود مشخص کنید. پرستار کودک می‌تواند یکی از دوستان و اعضای خانواده شما باشد. فرد پرستار در صورت نیاز باید وارد عمل شود و از کودک مراقبت کند.

بهترین پرستاری که می‌توانید در دوران کرونا برای نوزدان‌تان انتخاب کنید کسانی هستند که به ویروس آلوده شده‌اند و بهبود یافته‌اند. شاید بسیاری از والدین به این نکته توجه نداشته باشند و ناآگاهانه کودک خود را به یک فرد مبتلا یا در معرض خطر بسپارند.

سؤالات رایج مادران شیرده مبتلا به کرونا

در ادامه به برخی سؤالات رایج مادرانی که به تازگی بچه‌دار شده و یا به زودی خواهند شد، پاسخ داده‌ایم تا کمک کنیم اگر سالم هستید یا اگر علائم بیماری کرونا را دارید، در هر حالت سالم‌ترین تجربه ممکن را با کودک‌تان داشته باشید.

آیا باید در زمان همه‌گیری به شیردهی ادامه دهم؟

قطعا. شیر مادر پادتن‌هایی دارد که در هر جایی یک تقویت کننده سالم برای کودکان بوده و از آن‌ها در برابر عفونت محافظت می‌کند. پادتن‌ها و عوامل زیست‌فعال در شیر مادر در صورت مواجهه کودک با ویروس کرونا می‌توانند با این بیماری مقابله کنند.

اگر کودک شما شش ماهه یا کوچک‌تر است، باید فقط از شیر مادر تغذیه کند. زمانی که سن کودک بیش از شش ماه شد، به همراه شیر مادر غذا‌های مکمل سالم و ایمن به وی دهید.

آیا بیماری کرونا با شیردهی به کودک منتقل می‌شود؟

تاکنون، انتقال ویروس فعال کرونا (ویروسی که می‌تواند به بیماری منجر شود) از طریق شیر مادر یا تغذیه با آن گزارش نشده است. البته محققین به آزمایش شیر مادر ادامه می‌دهند.

با کودک‌تان تماس بدنی برقرار کنید. تماس نزدیک با نوزاد به شروع زودهنگام شیردهی کمک می‌کند که به نوبه خود نرخ مرگ‌ومیر نوزادان را کاهش می‌دهد. زمان‌بندی بسیار مهم است و توصیه می‌شود که شیردهی در ساعات ابتدایی پس از زایمان شروع شود.

اگر احتمالا یا قطعا به بیماری کرونا مبتلا شدم، شیردهی را ادامه دهم؟

بله، شیردهی را با رعایت اصول احتیاطی ادامه دهید. این اصول شامل موارد زیر است: استفاده از ماسک، شستشوی دست‌ها با آب یا صابون یا ژل‌های الکلی قبل و بعد از تماس با کودک، و نظافت و ضدعفونی مداوم سطوحی که لمس کرده‌اید. سینه شما تنها در صورتی باید شستشو شود که بر آن سرفه کرده باشید. در غیر این صورت، نیازی نیست که سینه‌ها را در هر بار شیردهی شستشو دهید.

اگر برای شیردهی سلامت کافی نداشته باشم چکار کنم؟

اگر وضعیت جسمانی‌تان به اندازه‌ای خوب نیست که توانایی شیردهی داشته باشید، سعی کنید روش‌هایی برای تأمین کودک با شیر مادر بیابید. سعی کنید شیر را دوشیده و از طریق یک قاشق یا فنجان تمیز به کودک دهید. می‌توانید تغذیه با شیر مادر اهدایی را در صورتی که در دسترس باشد، امتحان کنید. با مشاور تغذیه یا متخصص بهداشت درباره گزینه‌های پیش روی‌تان مشورت کنید.

دوشیدن شیر برای تداوم تولید شیر نیز مهم است تا بتوانید زمانی که حال‌تان بهتر شد، شیردهی به کودک را ادامه دهید. هیچ گونه فاصله زمانی قطعی برای انتظار پس از ابتلای قطعی یا احتمالی به کرونا وجود ندارد.

اگر امکان دوشیدن شیر یا استفاده از شیر انسانی اهدایی وجود ندارد، می‌توانید از دایه (در صورتی که از منظر فرهنگی پذیرفته شده است) یا شیر خشک نوزاد که با روش درست تهیه شده، سالم و در دسترس است، استفاده کنید.

اگر کودکم مریض است به شیردهی ادامه دهم؟

اگر کودک‌تان مریض شد به تغذیه با شیر مادر ادامه دهید. چه کودک‌تان به کرونا مبتلا شود و چه بیماری دیگری، ادامه تغذیه با شیر مادر مهم است. شیر مادر سیستم ایمنی کودک را تقویت می‌کند و پادتن‌های شما از طریق شیر به وی منتقل می‌شود و به او کمک می‌کند با بیماری مبارزه کند.

در زمان شیردهی کدام مسائل احتیاطی را رعایت کنم؟

مطمئن شوید که دستورالعمل‌های شستشوی دست‌ها را رعایت می‌کنید. دست‌ها باید با صابون و آب، قبل و بعد از تماس با کودک، شسته شوند. می‌توانید از ژل‌های الکل‌دار نیز استفاده کنید. همچنین نظافت و ضدعفونی هر سطحی که لمس می‌کنید نیز اهمیت دارد. وسایل دوشیدن شیر، ظرف ذخیره شیر و نیز ظروف تغذیه را هر بار پس از مصرف بشویید.

منبع:دلگرم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.