به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در جلسهای با اعضای هیأت مدیره اتحادیه دامداران گفت:این نهادهها در اختیار کارخانههای خوراک دام قرار میگیرد تا با تبدیل آن به خوراک آماده، محصول با کیفیتتری در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند.
اوافزود:اتحادیه دامداران با دریافت مجوز میتواند نهادههای خام را با استفاده از دستگاه میکسر به نهادههای تایید شده تبدیل کرده و در اختیار دامداران سنتی قرار دهد که در این صورت هزینه تمام شده کاهش یافته و تا حدودی از فروش نهادههای خام توسط دامداریهای سنتی جلوگیری خواهد شد.
او گفت: دولت برای تامین نهادههای دامی با ارز دولتی، ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار هزینه کرده است که تامین همین ارز زمانبر بوده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استانبه مشکلات بخش تولید اشاره کرد و گفت: علاوه بر جامعه مصرف کننده، تولیدکنندگان بخش کشاورزی برای تامین مواد اولیه تولیدات خود، مخصوصاً نهادههای دامی با مشکلات مالی مواجه هستند و ارزش تولیدات از هزینههای تولید کمتر است.
فتحی به تشکیل کارگروهی برای نظارت بر نحوه فروش نهادههای دامی توسط تعاونیها تاکید کرد و گفت: باید پس از خرید نهادههای دامی توسط اتحادیهها و فروش آن به تعاونیها، اقداماتی در جهت نظارت به شیوه فروش تعاونیها انجام گیرد تا نهادههای دامی دقیقاً به دست دامداران و مرغداران برسد.
او با بیان اینکه در صورتی که اتحادیهها و تعاونیها در فروش نهادههای دامی و نظارت به نحوه انتقال آن به دامداران و مرغداران سوء مدیریت کنند، نمیتوانند جوابگوی بخشهای نظارتی باشند ادامه داد: با توجه به کاهش نقدینگی تولیدکنندگان و تعیین لیست برای توزیع نهادههای دامی برای تولیدکنندگان توسط اتحادیه ها، باید برنامه ریزیهایی برای مدیریت توزیع نهادههای دامی وجود داشته باشد.
اوبا تاکید بر پلاک کوبی دام در اولین فرصت، به تدوین راهکارهایی برای جلوگیری از چندبار شماری دامها اشاره کرد و گفت: باید با استفاده از روشهای جدید فرآیندهایی برای تعیین تعداد دام ارائه شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان استفاده از نهادههای دامی خام را غیرمنطقی دانست و گفت: مسلماً استفاده از این نوع نهاده باعث کاهش عملکرد دام خواهد شد و از دیدگاه علمی نیز توصیه نشده است.
فتحی ادامه داد: در دامداریهای صنعتی دستگاههای میکسر وجود دارد که نهادههای خام را به شکل کنسانتره و با تناسب از انواع مواد غذایی مخلوط کرده و به عنوان خوراک دام استفاده میکنند و در صورتی که این تناسب رعایت نشود، میزان تولید و عملکرد برای دامداری کاهش خواهد یافت و برای جلوگیری از کاهش عملکرد، کارگروه نظارت باید وارد عمل شود.
انتهای پیام/