به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،شیخ «حسن عز الدین»، عضو فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در پارلمان لبنان در بیروت درباره کمکهای آمریکا به ارتش لبنان در مقایسه با کمکهای تسلیحاتی این کشور به رژیم صهیونیستی گفت: به هیچ وجه امکان مقایسه کمکهای صورت گرفته به اسرائیل با کمکهای انجام شده به لبنان وجود ندارد؛ کمکهایی که به لبنان تعلق میگیرد، به اندازهای است که به ارتش این کشور اجازه ندهد، در قبال اسرائیل در موضع قدرت و حمایت از مرزهای لبنان و دفاع از کشور باشد.
وی با اشاره به تشدید فشارهای اقتصادی آمریکا علیه لبنان تاکید کرد: اگر آمریکا بخواهد میتواند، به لبنان کمک کند و بزرگترین کمک آمریکا به لبنان در حال حاضر، عدم اعمال فشارهای اقتصادی، ادامه محاصره اقتصادی و محاصره لبنان با مجموعهای از قوانین مالی و پولی و حوالههای بانکی است تا لبنان بتواند، بار دیگر قدرت و نقش اقتصادی خود را باز یابد.
این مقام حزب الله لبنان نقش اتحادیه در تحولات منطقه را کم رنگ دانست و گفت: لبنان یکی از کشورهای عضو مؤسس اتحادیه عرب است و اتحادیه عرب نیز در مراحل مختلف تاریخ خود در کنار لبنان قرار داشت، مانند بحرانهایی که در دهه هفتاد قرن گذشته با آن مواجه و لبنان درگیر جنگ و فتنههای داخلی بود، تلاشهایی را برای حل این بحرانها و پایان دادن به این فتنهها انجام داد. اما بعد از سال ۲۰۱۱ و اتفاقاتی که جهان عرب تحت عنوان «بهار عربی» با آن مواجه بود، اوضاع تغییر کرد و نقش اتحادیه عرب در برقراری صلح و ایفای نقش میانجی جهت مصالحه بین کشورهای عربی و یا حمایت از برخی کشورهای نیازمند کمک مانند لبنان کم رنگ عمل کرد.
بیشتر بخوانید
وی درباره چرایی عملکرد کمرنگ اتحادیه عرب در قبال لبنان و عدم کمک کشورهای عربی به بیروت گفت: لبنان که مواضعش با مواضع برخی از کشورهای عربی از جمله کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که به دامان دشمن صهیونیستی افتاده و در صدد برقراری روابط دیپلماتیک و گشودن سفارتخانه هستند، در تضاد و تعارض است، بالطبع چنین کشورهایی آمادگی کمک به لبنان را ندارند.
عزالدین درباره سفر اخیرهیئت قطری به بیروت نیز اعلام کرد که سفر وزیر خارجه قطر به بیروت یک سفر پروتوکلی و بنابر آنچه اعلام کردند، اطلاع از ماهیت مشکلات و مشارکت در خدمت به منافع ملی لبنان بود؛ به همین دلیل آنها طرحی برای خروج از بحران و حل بحرانهای اقتصادی و دولتی نداشتند.
وی در پاسخ به سوالی درباره تشکیل دولت جدید لبنان و نقش حزب الله برای کمک به پروسه سیاسی در این کشور تاکید کرد: حزب الله در این چارچوب نقش معمول، منطقی و موضوعی خود را دنبال میکند و در این راستا، هر کجا فرصتی برای از بین بردن موانع و چالشها بیابد، کوتاهی نمیکند. در حقیقت موضع حزب الله همان است که از ابتدا بود، یعنی تسهیل کننده تشکیل دولت، لذا همواره همه نیروها و جریانها را بدون استثنا دعوت میکند، تا همه نیروها و جریانها به خاطر منافع ملی از منافع گروهی و شخصی چشم پوشی کنند.
وی ضمن ابراز امیدواری برای تشکیل دولت جدید در آینده نزدیک بر تفام همه جریانهای سیاسی برای تشکیل دولت جدی تاکید کرد و گفت: تنها راه گذر از این بحران و مشکلات توافق لبنانیها در داخل است، به نظرم این چیزی است که کشورهای عربی و غربی و اروپایی نیز خواهان آن هستند و از آن حمایت میکنند و از هر توافقی که بین لبنانیها حاصل شود، حمایت میکنند.
این مقام حزب الله درباره موضع جمهوری اسلامی در مورد تشکیل دولت در لبنان گفت: در واقع، جمهوری اسلامی لبنانیها را در بیش از یک مرحله و بحران، چه در رابطه با بحرانهایی که لبنان از آن عبور و چه در زمینه کمکهایی که به لبنان کرده، مانند آنچه در جنگ ۲۰۰۶ پس از تخریب گسترده رخ داده بود، لبنانیها را عادت داده بود که در امور داخلی آنها دخالت نکند، در عین حال به نیروهای سیاسی حاضر در صحنه سیاسی ایمان و باور داشت و سرانجام اینکه همواره حسن نیت و تمایل خود را برای دراز کردن دست کمک و یاری غیرمشروط به لبنان ابراز کرده بود.
وی در پاسخ به این سوال دیگر درباره مشارکت جمهوری اسلامی در حل مشکلات اقتصادی لبنان، از جمله بازسازی بیروت و به طور کلی مناسبات دو جانبه گفت؟ بی شک مناسبات لبنان و جمهوری اسلامی، روابطی مثبت و استوار بر دوستی و احترام متقابل است و بلاخره اینکه جمهوری اسلامی، به لبنان به عنوان کشوری نگاه میکند که دارای مرزهای مشترک با سرزمینهای اشغالی است و به خاطر همین ملاحظات همواره دست یاری و حمایت خود را چه به سمت دولت لبنان یا مردم لبنان دراز کرده و همواره آماده کمک به لبنان بوده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/