به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، زهرا ابراهیمی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به وجود ۴۵ بانوی شهیده و جانباز و ایثارگر در سیستان و بلوچستان گفت: شهدا معماران و سرمایههای جاودان و ارزشمند وطن هستند که قابلیت فرا زمانی و فراجناحیشان منشا اثر نیک در جامعه و یک گفتمان بین نسلی را به کمک آن در سطح جامعه ایجاد میکند.
او با اشاره به اینکه جانبازان نیز کولهباری از تجارب زیسته خود را به جامعه منتقل و به تقویت این گفتمان کمک کنند افزود: شناسایی و معرفی زنان شهیده، جلب مشارکت هنرمندان و نویسندگان برای ایجاد پویش زنان شهیده و جانباز، نامگذاری معابر و خیابان و میدانها، تبلیغات محیطی و غرس نهال از جمله محورهایی است که دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان با تشکیل کارگروه و با همکاری دستگاههای متولی در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان در تشریح جزییات برگزاری یادواره استانی شهدا زن تصریح کرد: این یادواره به دلیل بعد مسافت و شرایط متاثر کرونایی با محوریت شمال (زاهدان) و جنوب(چابهار )با حضور مادران، همسران و فرزندان شهدا و جانبازان برگزار میشود.
با شروع جنگ تحمیلی، زنان کشور با شجاعت و رشادت وصف ناشدنی در مناطق مرزی از جمله در خرمشهر، سوسنگرد، اهوازو مهران حماسههای پرشوری آفریدند. زنان نه تنها با کندن سنگر و تهیه غذا برای رزمندگان و حفاظت از مهمات، مردان را یاری میدادند، بلکه با تعلیمات نظامی که در سطح ابتدایی گذرانده بودند در خط مقدم جبهه در برابر دشمن بعثی نیز میجنگیدند.
برپایه آمار تهیه شده از فهرست شهدای جنگ تحمیلی، زنان ایران ۶ هزار و۴۲۸ تن شهید در طول سال های دفاع مقدس تقدیم اسلام کردند که بیشتر آنها در بمباران و موشک باران شهرها به شهادت رسیدهاند طبق آماری از بنیاد شهید و امور ایثارگران، ۵۰۰ تن از این افراد، رزمنده بودند، بیشتر این زنان مجرد و ۲ هزار و ۵۰۰ تن از آنان در سنین ۱۰ تا ۳۰ سال بودند. براساس آمار بنیاد جانبازان و امور ایثارگران که در شهریور ۱۳۸۱ خورشیدی به تفکیک جنسیت و گروههای جانبازی منتشر شد، تعداد کل جانبازان زن ۵ هزار و ۷۳۵ تن است که از این تعداد ۳ هزار و ۷۵ تن بالای ۲۵درصد جانبازی دارند. همچنین در برخی منابع از رقم ۱۷۱ اسیر زن در طول جنگ هشت ساله گفته شده است.
انتهای پیام/ع