مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص افزایش صادرات شرکت ها به فرض بهبود شرایط و برداشته شدن تحریمها و اثر آن بر بازار سرمایه ، بیان کرد: در زمینه صادرات پتروشیمی، در شرایط تحریم بر خلاف نفت هیچ مشکلی نبوده و صادرات خودمان را داشته ایم. نکتهای که وجود دارد این است که به واسطه تحریمها شرکتهای پتروشیمی مجبور می شدند، تخفیفهای زیادی تا حد ۲۰ درصد بدهند، تا محصولاتشان را بفروشند، که اگر تحریمها برداشته شود، میتوانند این شرکتها با قیمت واقعی صادر کنند.
وی افزود: این شرکتها در دریافت پول کالاهایی که صادر کردند مشکل دارند برای همین امر خیلی از اوقات مجبور هستند، هزینههای بسیاری در زمینه حمل و نقل بپردازند. این شرکت ها حدود ۱۵ درصد از پولی که میخواستند برگردانند، را به عنوان هزینه نقل و انتقال از دست میدادند. در نتیجه تحریم به این شرکتها به این صورت آسیب رسانده است که نمیتوانند محصول را به قیمت واقعی بفروشند و اینکه متحمل هزینههای حمل و نقل هم میشوند.
کارشناس بازارسرمایه در رابطه با تاثیر تحریمها در حوزه صادرات گفت: زمانی که تحریمها برداشته شود قیمت ارز کاهش پیدا میکند و با کاهش قیمت دلار از نظر ریالی نرخ فروش این شرکتها کاهش پیدا میکند، اما برآیند این نکات مثبت و منفی به سمت مثبت میرود.
سوری در پاسخ به این پرسش که برای شرکتهایی که تولید داخلی دارند، برداشته شدن تحریمها چه اثری دارد؟ اظهار کرد: در لوازم خانگی یا هر شرکت داخلی دو موضوع را باید مد نظر قرار دهیم، یک قدرت خرید مردم و دوم موضوع تحریمها است. وقتی قدرت خرید مردم در مقابل کالاهای خارجی کاهش مییابد، عرصه برای فروش لوازم داخلی باز میشود. در مورد تولید لوازم خانگی میتوانیم بگوییم این صنعت آنقدری قوی نیست که بتوانیم به خارج صادر کنیم، ولی زمانی که تحریمها برداشته شود، این شرکتها برای تامین مواد اولیه خودشان که از خارج حق انتخاب دارند، مشکلاتشان کمتر میشود و میتوانند در قالب پیمانهای مشترک با کمپانیهای بزرگ خارجی، بخش بهتری از بازارمان را بگیرند.
انتهای پیام/