به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید فدایی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از مراحل پایانی اقدامات مربوط به حفاظت و مرمت ایوان قدمگاه توسط کارشناسان این مجموعه خبر داد و گفت: اثر باستانی منحصر به فرد ایوان قدمگاه که به عنوان چاشخوار هم شناخته میشود در انتهای جنوب شرقی کوه مهر و رحمت قرار دارد.
او افزود: حفاظت و مرمت اضطراری آن در هفتههای اخیر توسط کارگروه فنی و حفاظتی این پایگاه و به سرپرستی آقای مهندس رخشنده خو طبق برنامهریزیها و تعاملاتی که به درخواست مسئولان و دوستداران میراث فرهنگی در شهرستان ارسنجان وجود داشت، آغاز و پیشرفت مناسبی داشته است و همچنین معرفی ویژگیهای این اثر فرهنگی نیز با نصب تابلوی ثبتی اثر انجام شده است.
فدایی ادامه داد: این پروژه، در حال حاضر مراحل پایانی خود را طی میکند و آماده بهره برداری توسط متولیان و نمایندگان جامعه محلی و از جمله فرماندار محترم شهرستان، بخشدار و دهیاران منطقه محدوده جغرافیایی است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در خصوص اقدامات اجرایی شده در این اثر باستانی، گفت: پاک سازی اثر از یادگار نویسی ها، تثبیت و استحکام بخشی قطعات سست و در معرض ریزش و مرمت سنگ ها، جلوگیری از رویش درختچهها و گیاهان، پاکسازی طاقچهها و محوطه، نصب تابلو بوده است.
او اظهار کرد: امید میرود با توجه به برگزاری جلسات هم اندیشی با بخشدار، دهیاران و مسئول میراث فرهنگی شهرستان و با برنامه ریزیهای علمی و هدفمندی که پس از این توسط مجموعه فرمانداری شهرستان ارسنجان و دوست داران میراث فرهنگی انجام خواهد شد، بتوان ارزشهای تاریخی و فرهنگی این اثر ارزشمند را به خوبی ارائه و ضمن بهینه کرده شرایط حفاظتی اثر، به شکل مطلوبی از آن بهره برداری کرد.
فدایی با اشاره به مسئولیت اجتماعی که در زمینه میراث فرهنگی وجود دارد، عنوان کرد: میراث فرهنگی از ظرفیتهای هویت بخش هر جامعهای محسوب میشود که لازم است حفاظت و نگهداری از آن که وظیفه مشترک همگانی بوده، توسط شهروندان و گردشگران ایرانی و خارجی لحاظ شود و همه به مسئولیت اجتماعی خود در این زمینه پایبند و متعهد باشیم.
او بیان کرد: شاهکارهای متعدد معماری با حجاریها و کاربریهای متنوع و منحصر به فردی در دامنه کوه مهر و همچنین در منظر فرهنگی طبیعی تختجمشید وجود دارد که ارزشهای آن در زمینههای مختلفی از جمله در زمینه مطالعه و پژوهش، معرفی فرهنگی و اجتماعی و همچنین در رونق صنعت گردشگری حایز اهمیت فراوان است و همه این ظرفیت ها، ضرورت برنامه ریزی همه جانبه را در زمینه حفاظت و به موازات آن بهره برداری فرهنگی از آنها، یادآور میشود.
انتهای پیام/