به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، صحرای نقب (عبری: نِگِو) در جنوب اسرائیل منطقهای خشک و بیابانی است که در طول تاریخ، محل تردد اقوام بسیار زیاد از جمله اعراب بادیه نشین بوده و در حال حاضر نیز جمعیت قابل توجهی از اعراب بادیه نشین در این منطقه سکونت دارند.
صحرای نقب به دلیل ساکنان خاص آن و عقاید و نوع زندگی متفاوت آنها از یهودیان اسرائیلی، مشکلات متعدد حاکمیتی و امنیتی را برای دولت رژیم صیونیستی در این منطقه ایجاد کرده است.
بر اساس مطالب و گزارشهای منتشر شده از منابع و مقامات ارشد رژیم صهیونیستی، هنوز بخش قابل توجه و عمدهای از بادیهنشینان این منطقه تفکرات ناسیونالیستی عربی – فلسطینی خود را حفظ کردهاند و مخالف حاکمیت صهیونیستها بر فلسطین اشغالی و موجودیت کشور اسرائیل با ساختار یهودی آن هستند که باعث نگرانی جدی مقامات اسرائیلی در مواقع حساس و به خصوص در زمان شکلگیری انتفاضه فلسطینیها شده است.
درباره مشخص شدن وضعیت دقیق این منطقه، به گفتهها و گزارشهای داخلی اسرائیلیها مراجعه میکنیم.
یوفال دیسکین، رئیس سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل، شاباک، درباره منطقه نقب میگوید:
"کاملاً روشن است که قدرت منطقهای به نام دولت اسرائیل، قادر به اداره بسیاری از مناطق خود در النقب، الجلیل و قدس نیست"
آویتار داوید، سازمان دهنده جنبش (Regavim) در منطقه جنوب اسرائیل، درباره مشکلات اسرائیلیها در منطقه نقب میگوید:
بروز مشکلات در این منطقه، نتیجه عدم حاکمیت و تسلط مداوم دولت اسرائیل در نقب هستند
سارا هاتزنی کوهن، فعال اجتماعی اسرائیلی و رئیس جنبش "اسرائیل من" که تبلیغات اسرائیلی و صهیونیستی را ترویج میکند، درباره منطقه نقب اینگونه مینویسد:
در طول جاده شهر دیمونا و بئرشبع که حرکت میکنید، مشاهده خواهید کرد که کل محیط جاده پر از چادرهای بادیه نشین است
بادیه نشینهایی بدون محدودیت و برنامه ریزی و هرگونه دستور و قانون
یونیو کوبیتس در روزنامه "هاآرتص اسرائیل" درباره بادیه نشینان نقب مینویسد:
سازمان امنیت اسرائیل در باره افزایش نگران کننده فعالیتهای تروریستی بادیه نشینان نقب
و همچنین افزایش جرائم آنها علیه امنیت ملی کشور هشدار داده است
همچنین وب سایت صهیونیستی " ماکوم ریشون" در ارتباط با حمله چادرنشینان به قبرستان یهودیان که در نقب رخ داد، در تیتر گزارش خود این گونه منطقه نقب را توصیف میکند:
هتک حرمت به قبرستان یهودیان در نقب، نتیجه فقدان حاکمیت دولت در این منطقه است
جمعیت اعراب بادیه نشین صحرای نقب
بر اساس آمار مرکز پژوهش و اطلاع رسانی پارلمان اسرائیل، جمعیت فعلی ساکنان بادیه نشین منطقه نقب نزدیک به حدود ۲۰۰۰۰۰ نفر میباشد که باید یادآور شد این رقم، تنها آمار بادیه نشینانی است که در مناطق شناخته شده و قابل دسترس در نقب سکونت دارند.
بر اساس گزارشهای منابع داخلی اسرائیل، اگر در آمارهای ذکر شده از جمعیت بادیه نشینان نقب، جمعیت بادیه نشینانی که به دلیل زندگی غیر متمرکز و سنتی صحرایی در نقب جزو آمارهای جمعیتی محسوب نمیشوند نیز محاسبه شود، امار جمعیتی بادیه نشینان بسیار افزایش پیدا خواهد کرد و به رقمی بسیار بیشتر از رقم ۲۰۰۰۰۰ خواهد رسید.
آمار مرکز پژوهش و اطلاع رسانی پارلمان اسرائیل درباره جعیت بادی نشینان در نقب
دولت اسرائیل در طول سالهای گذشته سعی کرده است تا با شهرک سازی و دادن زمین به بادیه نشینان نقب، اعراب بادیه نشین این منطقه را تحت کنترل و نظارت خود در بیاورد که اگرچه بخشی از بادیه نشینان پذیرفته اند که به شهرکهای ساخته شده کوچ کنند، اما هنوز بخش قابل توجه دیگری از بادیه نشینان زندگی در شهرکهای ساخته شده را نپذیرفته اند و به صورت غیر متمرکز و سنتی زندگی خود را ادامه میدهند و دولت اسرائیل تا به الان در طرح سازماندهی زندگی بادیه نشینان نقب و تحت کنترل در آوردن تمام جمعیت بادیه نشینان شکست خورده است.
بیشتر بخوانید
مناطق و مراکز مهم اسرائیل در صحراب نقب
مطالبی که بالا عنوان شد تمام داستان و مسائل منطقه نقب نیست؛ صحرای نقب به جز مشکلات حاکمیتی و امنیتی که به علت حضور بادیه نشینان عرب برای دولت رژیم صهیونیستی دارد، بخش عمدهای از زیر ساختهای مهم و ارزشمند نظامی و صنعتی و شهرهای اسرائیل را در خود جای داده است.
در واقع حساسیت بر روی این منطقه و بادیه نشینان آنجا زمانی افزایش پیدا میکند که مشاهده میکنیم تعداد قابل توجهی از پایگاههای شکاری نیروهوایی ارتش اسرائیل در این منطقه و اطراف آن واقع شده است و از همه مهم تر، یکی از مهمترین و یا شاید مهمترین سایت هستهای اسرائیل یعنی سایت هستهای " دیمونا " در نزدیکی منطقه سکونت بادیه نشینان نقب ساخته شده است و همچنین دو شهر دیمونا و بئرشبع در اطراف مناطق حضور بادیه نشینان قرار دارد.
در تصویر زیر محدود منطقه نقب در اسرائیل را مشاهده میکنید:
در یک تصویر دیگر از نقب که توسط وب سایت اسرائیلی "دانشگاه بن گورین در نقب" منتشر شده است، میتوانید پراکندگی و حضور قبایل بادیهنشین در صحرای نقب و شهرهای اسرائیلی اطراف آن را مشاهده کنید.
پراکندگی بادیه نشینان در صحرای نقب
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، محدوده زندگی و حضور قبایل بادیه نشین نقب در حد فاصل میان دو شهر "دیمونا" و " بئرشبع " میباشد، و مسئله مهم دیگر، سایت هستهای دیمونا است که در شهر دیمونا قرار دارد.
مساحت اسرائیل ۲۲٬۱۴۵ کیلومتر مربع است، تقریبا دو برابر قطر و اسرائیل ۱۵۳مین کشور جهان از لحاظ وسعت جغرافیایی است.
با در نظر گرفتن مساحت کل فلسطین اشغالی و با نگاهی ساده به تصویر بالا، میتوان گفت که برای رسیدن از منطقه حضور اعراب بادیه نشین به این دو شهر و "پایگاه هستهای دیمونا" زمان بسیار کوتاه و اندکی نیاز است و همین مسئله باعث ایجاد نگرانی صهیونیستها درباره امنیت این دو شهر و به خصوص سایت هستهای دیمونا شده است. چرا که در صورت رخ دادن درگیری میان بادیه نشینان و دولت رژیم صهیونیستی، اعراب این منطقه قادر هستند به راحتی به این دوشهر و به خصوص پایگاه هستهای و استراتژیک "دیمونا " حمله کرده و به این شهرها و سایت هستهای آن آسیب برسانند و یا حتی این مناطق را تحت کنترل خود در بیاوردند.
همچنین شهر الخلیل (در تصویر بالا به نام "هبرون" ثبت شده است) در کرانه باختری که توسط فلسطینیها اداره میشود فاصله اندکی با مناطق حضور بادیه نشینان عرب دارد و این مسئله میتواند در هنگام شروع نا آرامیها یک امتیاز برای بادیه نشینان این منطقه باشد.
همچنین تعداد قابل توجهی از پایگاههای هوایی ارتش اسرائیل در این منطقه واقع شده است.
در تصویر زیر که توسط وب سایت ارتش اسرائیل منتشر شده است، محل پایگاههای هوایی ارتش اسرائیل در سرتاسر اسرائیل نشان داده شده است و ما در آن منطقه نقب را با خطوط قرمز مشخص کرده ایم.
نقشه موقعیت پایگاههای نیروی هوایی اسرائیل که بر روی وب سایت ارتش اسرائیل قرار دارد
همانگونه که در تصویر بالا مشاهده میکنید، شش پایگاه شکاری نیروی هوایی اسرائیل در منطقه نقب واقع شده است که فاصله مناطق بادیه نشین تا این پایگاهها بسیار اندک است و قبایل بادیه نشین در صورت اراده میتوانند در سریعترین زمان ممکن خود را به یکی از این شش پایگاه که در صحرای نقب واقع شده است، برسانند.
دانستن این مسئله حائز اهمیت است که این پایگاههای نیروی هوایی اسرائیل، پایگاههایی هستند که میزبان مدرنترین جنگندههای ارتش اسرائیل میباشند و انگیزه اصلی اسرائیلیها از خرید این هواپیماها، استفاده از این جنگندهها در نبردهای احتمالی آینده با محور مقاومت است.
به عنوان مثال وب سایت ارتش اسرائیل درباره جنگندههای پایگاه (Nabataean) که نزدیکترین پایگاه نیروی هوایی ارتش اسرائیل به مناطق حضور بادیه نشینان است نوشته است:
وب سایت ارتش اسرائیل: این پایگاه میزبان هواپیماهای ترابری ارتش اسرائیل و هواپیماهای قدرتمند ۳۵-F است.
البته بعضی از منابع غیر رسمی دیگر از حضور هوایپیماهای F-۱۶ i و هواپیماهای F-۱۵ i در این پایگاه گفته اند.
پایگاه هوایی (premises) یکی دیگر از نزدیکترین پایگاههای هوایی به بادیه نشینان نقب است و وب سایت ارتش اسرائیل در باره هواپیماهای موجود در این پایگاه نوشته است:
وب سایت ارتش اسرائیل: این پایگاه میزبان هواپیماهای F-۱۵ i Ra'am و جنگندههای F-۱۶ i sufa میباشد
پایگاه هوایی (Roman) ارتش اسرائیل، یکی دیگر از شش پایگاه هوایی در منطقه نقب:
سیاهچاله نظامی - امنیتی بیخ گوش تلآویو/ وحشت صهیونیستها از منطقهای ناشناخته در قلب اسرائیل/ احتمال خرابکاری در زیرساختهای نظامی و صنعتی سرزمینهای اشغالی +عکس و نقشه
وب سایت ارتش اسرائیل: این پایگاه میزبان بالگردای رزمی AH-۶۴ D و جنگندههای F-۱۶ i sufa است
بر اساس نظرات کارشناسان نظامی، اصلیترین و مهمترین دلیل و انگیزه رژیم صهیونیستی از خرید این جنگنده ها، استفاده از آنها در جنگ با ارتش ایران حزب الله لبنان است.
از جمله ظرفیتهای این جنگنده ها، برتری در نبردهای هوا به هوا، پرواز در ارتفاع بالا و توانایی پیمودن مسافت زیاد و رسیدن به مناطق دور و از جمله خاک ایران است.
نکتهای که در این جا برای ایران و محور مقاومت به عنوان یک پتانسیل و امتیاز محسوب میشود و باید به آن توجه شود، مسئله حضور بادیه نشینان مخالف اسرائیل در این منطقه و اطراف مراکز نظامی و صنعتی مهم اسرائیل است.
در صورتی که بادیه نشینان ضد اسرائیلی صحرای نقب بتوانند از هر طریق و یا راهی با حداقل امکانات تجهیز شوند، قادر خواهند بود در جنگهای احتمالی آینده اسرائیل و محور مقاومت به این شش پایگاه هوایی، تاسیسات صنعتی مانند سایت هستهای دیمونا و دیگر مناطق مهم این منطقه حمله کنند و باعث ایجاد مشکلات برای اسرائیل از داخل شوند.
همچنین بادیه نشینان میتوانند باعث زمینگیری جنگندههای عملیاتی پایگاههای هوایی اسرائیل در این منطقه شوند و ارتش اسرائیل را فلج کنند. باید به یاد داشته باشید که اتکا اصلی ارتش اسرائیل، بر قدرت نیروی هواییآن است و در صورتیکه این نیرو با مشکل مواجه شود، تمام ارتش اسرائیل با مشکل مواجه خواهد شد.
شایان ذکر است، رژیم صهونیستی از این قبیل مشکلات در سرزمینهای اشغالی کم ندارد، مشکلاتی که میتوانند رژیم صهیونیستی را به ورطه سقوط بکشانند.
منبع:مشرق
انتهای پیام/