به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، بر اساس بیانیه هیات داوران دومین دوره جشنواره ملی اردبیل، داستان «ما روح آنا گل را گم کرده بودیم» نوشته لیلا حقگوی، «چهار سنگ» نوشته سیروس جمشیدی و «برج بابل» نوشته مهدی ابراهیمی لامع به ترتیب به عنوان برندگان بخش فارسی برگزیده شدند.
همچنین داستان «هئچزاد» نوشته هلیا بشیرزاده در بخش ترکی اول شد، «پاسگاه» نوشته علیرضا شهامتیپور و «قارا چارشابلی گلین» نوشته فاطمه حیدری به طور مشترک دوم شدند و «گوگلده سئرچ ائله مغان آدینی» نوشته سکینه عالینژاد در این بخش به رتبه سوم رسید و داستان «ممد سسلئییر» نوشته توران قربانی نیز شایسته تقدیر شناخته شد.
داستان «حباب» نوشته فاطمه نورسعیدی نیز برنده بخش ویژه دفاع مقدس معرفی شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در این آیین گفت: قصه و حکایت در این استان جایگاه ویژهای دارد؛ بهطور عام گردهماییهای شبانه پاییز و زمستان در گذشته با این فرهنگ گره خورده است و پیشینیان به آن عنایت ویژهای داشتند؛ علاوه بر این استعدادهای بسیاری در حوزه داستان داریم که نشان از قوت و قدرت پیشینهای استان اردبیل دارد.
عبدالله بحرالعلومی افزود: نخستین دوره جشنواره ملی داستان کوتاه اردبیل در سال ۹۷ با استقبال قابل توجه نویسندگانی از سراسر کشور برگزار شد و دومین دوسالانه نیز بر پایه همان بازخورد، کار خود را آغاز کرد.
او از جمله اهداف این جشنواره را شناسایی، جهتدهی و معرفی استعدادهای داستاننویسان استانی و فرصتآفرینی و معرفی آنان در سطح ملی برشمرد و بیان کرد: با وجود محدودیتی که بهدلیل همهگیری کرونا تحمیل شده است، به کمک ظرفیت فضای مجازی علاقهمندان استقبال شایستهای از این رویداد داشتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل اضافه کرد: دیگر مزیت این دوره، دوزبانه بودن آن است که بر همین اساس این جشنواره با موضوع آزاد، به زبانهای ترکی و فارسی برگزار شد و داستانهای بسیاری با پراکندگی مناسبی از استانهای مختلف کشور به دبیرخانه ارسال شد.
بحرالعلومی ادامه داد: در بخش ویژه که به موضوع «چهلمین سالگرد دفاع مقدس» اختصاص داشت نیز نویسندگان نوقلم با آثار با ارزشی حضور یافتند و امید میرود پس از چاپ منتخب آثار راه یافته به مرحله نهایی در قالب کتابی با عنوان «خشت دوم» از سوی معاونت فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل، به دست همگان برسد.
دومین جشنواره ملی داستان کوتاه اردبیل با مشارکت بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، خانه داستان اردبیل و موسسه سروش نغمه امید برگزار و از زمان انتشار فراخوان ۷۰۰ اثر داستانی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
انتهای پیام/ح