به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سهراب مختاری گفت: از ابتدای طرح حمایت از مشاغل خسارت دیده از کرونا ۴۲ هزار و ۵۴۴ کارگاه با اشتغال ۷۱ هزار و ۳۳۶ نفر برای دریافت تسهیلات بانکی به مبلغ ۷۴۴ میلیارد تومان ثبت نام کردند.
او اظهارداشت: از این تعداد تاکنون به ۳۰ هزار و ۵۷ کارگاه حدود ۴۹۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
مختاری با بیان این که حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ پرونده کارگاه خسارت دیده از کرونا همچنان روی میز بانکها است، گفت: تقاضای این کارگاهها دریافت حدود ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی است.
تسهیلات حمایت از بنگاههای خسارت دیده از کرونا تسهیلاتی استثنائی است که نرخ سود آن ۱۲ درصد با یک سال دوره تنفس (تا اردیبهشت ۱۴۰۰) است و انتظار میرود قبل از آن که فرصت جذب تسهیلات پایان یابد و کارگاهها و بنگاههای اقتصادی از این فرصت بی بهره شوند نسبت به پرداخت تسهیلات مذکور اقدام کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با بیان این که بانکهای دولتی نسبت به بانکهای خصوصی همکاری بهتری در پرداخت تسهیلات داشته اند، اضافه کرد: ۱۹ بانک در پرداخت تسهیلات حمایت از بنگاههای خسارت دیده از کرونا همکاری دارند و در این میان استان فارس رتبه دوم کشور در ثبت نام و رتبه چهارم را در پرداخت تسهیلات کرونا دارا است.
مختاری بیان کرد: تسهیلات مذکور بر اساس میزان اشتغال هر بنگاه و به ازای هر فرد مشغول به کار ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان است.
او با بیان این که سهم استان فارس از سر جمع تسهیلات مذکور یک هزار ۱۳۰ میلیارد تومان است، اضافه کرد: مابقی این رقم یعنی حدود ۳۹۰ میلیارد تومان از سهم استان فارس مربوط به بخشهای گردشگری، فرهنگ و رسانه و ورزش و جوانان است که برخلاف تسهیلات دیگر واحدهای خسارت دیده از کرونا، تسهیلات این بخش ها، بنگاه محور بوده و بر اساس تشخیص سامانه ثبت نام، تا سقف ۹۶۰ میلیارد تومان قابل پرداخت است.
مختاری با تأکید بر این که برای کمک به بخشهای گردشگری، ورزش و جوانان و فرهنگ و رسانه که آسیب بیشتری از کرونا دیده اند، مهلت ثبت نام تمدید شده است، از فعالان این حوزه خواست تا قبل از آن که مهلت ثبت نام تمام شود برای دریافت تسهیلات مذکور اقدام کنند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با تأکید بر این که تلاش شده برای حمایت از کارگاهها و مشاغل خسارت دیده از شیوع کرونا، سهلترین وثایق بانکی از متقاضیان دریافت شود، ادامه داد: خوشبختانه در طرحهای حمایت از مشاغل آسیب دیده توانستیم بسیاری از بنگاهها را سر پا نگه داشته و مشاغل از دست رفته را احیا کنیم.
او گفت: از ۷۳ هزار کارگر بیکار شده ناشی از تعطیلی یا رکود در بنگاههای اقتصادی، تعداد بسیاری از آنها به سر کار خود بازگشتند به گونهای که در حال حاضر در سر جمع، تنها مقرری بیمه بیکاری ۱۳ هزار نفر از بیکار شدهها برقرار است که نسبت به سنوات قبل که کرونا شیوع پیدا نکرده بود این تعداد افزایش چندانی پیدا نکرده است.
انتهای پیام/