به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، بهرام پاکزاد دبیر انجمن مرغداران استان اصفهان درباره نوسانات بازار مرغ، گفت: همواره قیمت مرغ تابع عرضه و تقاضا بوده و اگر بر آن مدیریت درستی شود تولیدکننده و مصرف کننده، هر دو زیان نمیبینند.
او با انتقاد از نبود برنامه ریزی بر بازار عرضه و تقاضا مرغ، گفت: تا ۲۰ روز پیش مرغداران هر کیلو مرغ زنده را ۱۲ هزار تومان یعنی ۲۴۰۰ تومان زیر قیمت مصوب میفروختند.
دبیر انجمن مرغداران استان اصفهان با بیان اینکه باید توجه داشت زمانی که زیان تولیدکننده بالا باشد دیگر حاضر به جوجه ریزی نیست، افزود: از سوی دیگر کمبود نهادهها نیز موجب شده که عرضه مرغ نسبت به گذشته کمتر شود.
او توضیح داد: کمبود ذرت و سویا نسبت به سال گذشته موجب شده که امسال مرغها را سبکتر به بازار عرضه کنند، همچنین بیماری آنفلوآنزا موجب کاهش عرضه مرغ شده است.
پاکزاد گفت: هر گله مرغ که درگیر آنفلوآنزا میشود، بین ۱۵ تا ۲۰ درصد دچار تلفات میشود.
او اظهار کرد: اگرچه اکنون جوجه ریزی به میزان گذشته بوده، اما تلفات گلههای مرغ به همراه کمبود نهادهها و سبکی وزن موجب کاهش تولید شده است.
دبیر انجمن مرغداران استان اصفهان با اشاره به قیمت تمام شده مرغ، اظهار کرد: در حال حاضر مرغ دو کیلوگرم بین ۱۷۵۰۰ تا ۱۸ هزار تومان است، اما در ستاد تنظیم بازار کشور اگرچه افزایش هزینههای تولید را قبول کردند، اما عنوان کرده اند که نباید تا ۱۱ فروردین افزایش قیمت مرغ داشته باشیم چراکه شرایط اقتصادی مردم مناسب نیست.
او با بیان اینکه مرغداران مسئول شرایط نامناسب اقتصادی مردم نیستند، گفت: در حال حاضر قیمت مرغ زنده با شرایط سختگیرانه و تنظیم بازار شدید، حدود ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است، در حالی که قیمت تمام شده مرغ حدود ۱۸ هزار تومان است.
پاکزاد با تاکید بر اینکه مرغداران مسئول گرانی مرغ نیستند، گفت: با شیوههای دستوری نمیتوان قیمت مرغ و یا هر محصولی را کاهش دهیم و اگر در بازار دخالت نشود برای شب عید قیمت واقعی مرغ بین ۲۶ تا ۲۵ هزار تومان است.
او گفت: مسئولان باید بررسی کنند که بعد از آنکه مرغ وارد کشتارگاه میشود، چه بلایی بر سر مرغدار میآید در حال حاضر مرغداران بر روی هر کیلو مرغ زنده ۳ هزار تومان خسارت میبینند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/م