کویر لوت خراسان جنوبی نخستین اثر طبیعی ثبت شده ایران در یونسکو، مدتهاست عرصه تاخت و تاز آفرود سوارانی است که به بهانه تفریح به جان این بیابان شگفت انگیز افتاده اند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  ۴ سالی از ثبت جهانی بیابان لوت می‌گذرد؛ کویری بکر و زیبا در جنوب شرقی ایران که سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان را در خود جای داده است.

گردشگری بی ضابطه ورزشی در قلب کویر لوت یکی از آسیب‌های بزرگی است که این اثر جهانی را تهدید می‌کند، آسیب زمانی جدی است که آفرود سواران و موتور سواران بدون ملاحظه حریم و عرصه بر پهنه کویر می‌تازند و چیزی جز تخریب از خود به یادگار نمی‌گذارند.

معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی   با نگرانی از جولان آفرود سوران در بیابان لوت می‌گوید: آنچه طبیعت دوستان و همه ما را نگران کرده، تجاوز به حریم و عرصه بیابان لوت است که به بهانه تفریحی گذرا، آسیب‌های جبران ناپذیری به این اثر ثبت شده جهانی وارد می‌کنند.

عربی البته این را هم اضافه می‌کند: مخالف آفرود سواری و گردشگری ورزشی در کویر زیبای لوت نیستیم، اما نگرانیم که این مسابقات و تفریحات به پوشش گیاهی و گونه‌های جانوری منطقه آسیب بزند و تمام زحمات ما را برای ثبت جهانی این اثر بر باد دهد.

ورود بی ضابطه آفرود سواران به کویر لوت، ممنوع

ثبت جهانی بیابان لوت هر چند فرصتی طلایی را برای جذب گردشگر و معرفی این اثر جهانی به گردشگران خارجی فراهم کرده، اما به گفته معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ورود خودرو‌های دو دیفرانسیل به حریم و عرصه لوت، مناطق بکر این بیابان جهانی را در معرض تخریب قرار داده است.

عربی بیان می‌کند: از هیئت اتومبیل رانی و موتور سواری می‌خواهیم به قوانین حفاظتی عرصه و حریم پایبند باشند و با عبور از مسیر‌های مشخص شده، از لوت این گنجینه ارزشمند حفاظت و حراست کنند.

کارت زرد یونسکو دور از انتظار نیست!

وجود گرم‌ترین نقطه جهان، مرتفع‌ترین و طولانی‌ترین کلوت‌ها و بلندترین تپه‌های ماسه ای، لوت را در ردیف ممتازترین بیابان‌های دنیا قرار داده است.

اما چرا باید کار را به جایی برسانیم که برای اولین اثر طبیعی ثبت شده ایران در میراث جهانی یونسکو، پیغام و پسغام بفرستند که اگر چنین و چنان شود تصمیم مان را پس می‌گیریم!

دل نگرانی این روز‌های طبیعت دوستان را از گفته‌های معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به خوبی می‌توان فهمید آنجا که به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: اگر خبر‌های بدی از کویر لوت به گوش یونسکو برسد، ممکن است تمامی زحمات و تلاش‌های مان برای ثبت جهانی این کویر بکر و دیدنی از بین ببرد.

نجات از وضعیتی که تنها یک راه دارد: ساماندهی تور‌های آفرود با ایجاد پیست‌های مخصوص آفرود سواری، تا کویر لوت و جاذبه‌های شگفت انگیزش از خطر تخریب و آسیب در امان بماند.

انتهای پیام/ک

برچسب ها: کویر نوردی ، کویر لوت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۴ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
وقتی پیست مخصوص آفرود سواری در کویر نمی زنن، نتیجش میشه نابودی طبیعت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
ایران چه جاهای قشنگی داره کاش همگی دست به دست هم بدیم تا کمک کنیم جاذبه رو برای آیندگان نگه داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
چه مسابقه های تو کویر برگزار میشه مگه؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدیس
۱۹:۲۰ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
خوش بحالتون نزدیک کویرید
Iran (Islamic Republic of)
مهدیه
۱۵:۰۱ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
من نرفتم افرود سواری ولی فک کنم خیلی حال میده
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۵:۰۱ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
حتما باید یه جایی خراب بشه تا مسئولین به فکر بیوفتند
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۵:۰۰ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
کویر خیلی قشنگه کاش خرابش نکنیم