به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کتاب «پروانه بیدارگر» اثر علی آریانا در انتشارات کتاب نیستان منتشر شد.
این اثر یک شعر - داستان بلند است؛ البته بلند در مقیاس شعر نه در مقیاس داستان. چند بیت آغاز کتاب گشاینده کلام و دروازه ورود به داستان اصلی است و داستان چندلایه روایت میشود. به عبارت دیگر میتوان آن را چندین بار مطالعه کرد و هربار از یک زاویه به عمیقترین لایههای آن رفت و از مطالعه اش لذت برد.
بیشتر بخوانید
داستان «پروانه بیدارگر» به مفهومی جهان شمول اشاره میکند. مفهومی که از آن تحت عنوان اثر پروانهای یاد میشود. اثر پروانهای از مفاهیم بنیادین فیزیک است؛ اما در لایههای بالاتر آن مسائل جاری اجتماعی و فردی تجزیه و تحلیل میشود. در شکل دیگر داستان از مفاهیم فلسفی و شناختی دیگر سخن به میان میآورد.
مشکل اصلی سرودن شعر داستان که منحرف شدن از مسیر دقیق داستان به دلیل آوردن قافیه در شعر است، در اثر «پروانه بیدارگر» دیده نمیشود. برعکس انسجام خوبی در این اثر به چشم میخورد. فراز و نشیبهای هیجان انگیز در داستان باعث میشود قوه تخیل و تصویر خواننده به طور کامل فعال شود. در داستان کشمکش و مواجهه میان دو شخصیت در حالی توصیف میشود که طبیعت آنها را احاطه کرده است. هر دو شخصیت میتوانند لایهها یا ابعادی از ما، جامعه، فرهنگ، تاریخ و بشریت بیان کنند.
آثاری که در قالب شعر داستان سروده میشوند، برای خواننده جذابیت دارند و باعث میشوند چندبار دیگر به سراغ آن بروند. علت آن این است که این نوع آثار نواحی بیشتری از مغز را نسبت به داستان منثور به فعالیت وا می دارند و شعر، آهنگ، هیجان و ازدحامی در ذهن مخاطبش ایجاد میکند که با آرامش و سکوت حاکم بر خواننده داستانهای منثور بسیار تفاوت دارد.
انتهای پیام/