رضا اسدی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: بیمارهای بسیار نادری میتوانند از ماهی قرمز به انسان سرایت پیدا کند و در کل جزو گونههای سالم تلقی میشوند، اما در برخورد و شرایط نگهداری آنها باید دقت بسیاری داشته باشیم.
او در تشریح لزوم رعایت نکات بهداشتی و شرایط نگهداری ماهیهای قرمز سفره هفت سین بیان داشت: این آبزیان جزو گونههای بومی کشور محسوب میشوند و سازمان دامپزشکی چند نکته در خصوص این دسته از ماهیها مورد توجه قرار میدهد، زیرا بحث سلامت ماهی جزو نخستین و مهمترین نکات به شمار میرود و باید در هنگام خرید به آن توجه کرد.
اسدی با تأکید بر بیخطر بودن ماهیهای قرمز، افزود: مکانی که ماهی در آن نگهداری میشود بسیار حائز اهمیت است و توصیه میشود آنها در آکواریومها با رعایت شرایط بهداشتی نگهداری شوند، ضمن اینکه نباید آب شهری را بهصورت مستقیم برای ماهیها استفاده کنیم و نیاز است برای مدتی آب در حالت راکد قرار گیرد تا کلر موجود در آن از بین برود.
این مقام مسئول تعویض آب ماهیها هر ۲ الی ۳ روز را الزامی دانست و ادامه داد: البته نیازی به تعویض همه آب محفظه نگهداری نیست و اگر حدود ۳۰ درصد از آب مخزن تازه شود کفایت میکند، ضمن اینکه استفاده از محلول نمک خوراکی ۳ درصد برای شستوشو محل نگهداری و آکواریوم بسیار گزینه مناسبی است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان در رابطه با انتخاب ماهی سالم اظهار داشت: ماهی قرمز باید دارای ظاهر، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد، همچنین افراد در هنگام خرید دقت کنند ماهی دچار ضایعات پوستی نباشد و از ظاهری سالم و معمولی برخوردار باشد و از خریداری ماهیهای بیحال خودداری شود.
اسدی تصریح کرد: ماهیهای قرمز خوراک اندکی دارند، بطوریکه روزانه ۲ وعده غذا کفایت میکند و نیازی نیست همه محفظه نگهداری ماهی را از غذا پر کنید، چراکه این مسئله به خودیخود باعث به وجود آمدن آلودگی و مرگ ماهی میشود، ضمن اینکه توصیه میشود در دمایی بین ۲۲ الی ۲۶ درجه نگهداری شوند، در غیر اینصورت ماهی جان خود را از دست میدهد.
او گفت: طول عمر ماهیها، اگر در شرایط مناسب قرار گیرند به راحتی ۵ سال زندگی میکنند، اما اگر ماهی به خوبی نگهداری نشود، عمر کوتاهی خواهد داشت و در صورت نگهداری صحیح از ماهی قرمز، عمر آن نیز تا ۲۰ سال یا بیشتر میرسد.
اسدی با تاکید بر اینکه ماهیهای قرمز هیچگونه عوارض پوستی را به دنبال ندارند، گفت:، اما توصیه میشود کودکان، افراد مسن و افرادی که از سیستم ایمنی پایینی برخوردار هستند از تماس با ماهی قرمز پرهیز کنند و در صورت جابجایی آنها از دستکش استفاده کنند، همچنین بهتر است مردم ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت ادره کل دامپزشکی استان خوزستان خریداری کنند و تا حد ممکن از دستفروشان ماهی قرمز نخرند.
انتهای پیام/گ