برگزیدگان جشنواره ملی صنعت چاپ هفته گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقاتی هفته گذشته در حوزه ادبیات رخ داد. در اینجا به مهمترین رویداد‌های ادبی اشاره می‌کنیم:


بیشتربخوانید


برگزیدگان جشنواره ملی چاپ معرفی شدند/ وزیر ارشاد: صادرات صنعت نشر در سال ۹۹ افزایش سه برابری داشته است

مراسم اختتامیه بیستمین دوره جشنواره ملی چاپ در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور محمدشمس، دبیر اجرایی بیستمین دوره جشنواره ملی چاپ، مهرزاد دانش، رئیس جشنواره و سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این مراسم مهرزاد دانش، رئیس جشنواره ملی چاپ درباره این جشنواره فرهنگی گفت: با اینکه دوره بیستم جشنواره ملی چاپ را برگزار می‌کنیم، اولین تجربه جشنواره در حوزه داشتن سبقه فرهنگی است. در بیستمین دوره جشنواره سبقه فرهنگی بودن نسبت به آثار افزوده شود.

وی افزود: مهمترین مسئله در جشنواره ملی چاپ توجه به نوشتار و زبان فارسی، زیباشناسی در عرصه حجم و توجه به مناسبات محتوایی بود و در محصولات چاپی به چشم می‌خورد. محصولات چاپی از نظر محتوایی با روزگار ما همخوانی داشته باشد. اگر چاپخانه داری به این مسئله توجه کرده باشد، در بخش مسابقاتمان از آن استفاده کردیم. ممکن است در این دوره جشنواره مانند هر رویدادی که برای اولین بار برگزار می‌شود به نقطه ایده آل نرسیده باشیم و این امر در آن محقق نشده باشد. این دوره جشنواره با زحمت دوستان شسته رفتگی خاص خود را داشت.

جزئیات برگزاری جایزه کتاب تاریخ انقلاب تشریح شد

نشست خبری جایزه کتاب تاریخ انقلاب در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ انقلاب و ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

در این مراسم، ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، درباره جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی گفت: اولین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی در سال ۹۹، با همکاری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و پژوهشکده تاریخ معاصر برگزار می‌شود. برگزاری آن مانند تمام جشنواره‌های علمی کار خطیری بود. در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با پژوهشکده‌ها و موسسه‌های بیرونی تفاهم نامه امضا کردیم. در هفته کتاب انعقاد تفاهم نامه مطرح و امضای آن در آذرماه سال جاری انجام شد. از جمله موارد تفاهم نامه برگزاری جایزه کتاب تاریخ معاصر بود. بلافاصله پس از امضای تفاهم نامه، هسته علمی آن تشکیل و پس از اینکه آیین نامه آن تدوین شد، به امضای مشترک موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و پژوهشکده تاریخ معاصر رسید.

وی افزود: موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و پژوهشکده تاریخ معاصر، پس از تدوین آیین نامه به فاز اجرایی جایزه کتاب تاریخ معاصر وارد شد. گمان نمی‌کردیم پیش از سال اختتامیه این جایزه ادبی برگزار شود. قرار است مراسم اختتامیه روز شنبه هفته آینده، در سالن عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور تعداد محدود افراد برگزار شود. ساعت برگزاری آن در یکی دو روز آینده مشخص می‌شود. از آنجا که جایزه‌ای که به طور اختصاصی به بررسی کتاب‌های تاریخ انقلاب اسللامی بپردازد نداشتیم، برگزاری این جایزه ادبی را در دستور کار قراردادیم.

پایان زمستانه کتاب ۹۹ با فروش ۲۱ میلیارد تومانی

ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با پایان شانزدهمین دوره طرح‌های یارانه حمایتی از کتابفروشی‌ها با عنوان «زمستانه کتاب ۹۹» درباره جزئیات این طرح توضیح داد و گفت: این دوره از طرح زمستانه کتاب۹۹ با مشارکت و استقبال ۹۳۷ کتابفروشی فعال از ۳۱ استان کشور به پایان رسید.

دهقانکار با اشاره به میزان مشارکت کتابفروشی‌ها در طرح زمستانه کتاب ۹۹ گفت: در این دوره از کل کتابفروشی‌های متقاضی طرح، ۷۱۴ کتابفروشی در مراکز استان و ۲۲۳ کتابفروشی در شهرستان‌ها با یارانه ۲۵ درصدی کتاب‌ها را عرضه کردند. استان تهران با ۱۴۷ کتابفروشی، خراسان رضوی با ۱۱۱ کتابفروشی، اصفهان با ۹۸ کتابفروشی، قم با ۷۸ کتابفروشی، آذربایجان شرقی با ۵۸ کتابفروشی و کردستان با ۵۲ کتابفروشی بیشترین مشارکت کتابفروشی‌ها را در این دوره از طرح به خود اختصاص دادند.

برگزیدگان جشنواره دوسالانه شیرازه معرفی شدند

مراسم اختتامیه جشنواره دوسالانه شیرازه با حضور محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهرزاد دانش، رئیس جشنواره، کوروش پارسا دبیرجشنواره و برگزیدگان در فرهنگستان هنر برگزار شد.

در این مراسم کوروش پارسانژاد، دبیرجشنواره دوسالانه جشنواره درباره این جشنواره گفت:از ناشران و تمام طراحانی که در دوسالانه شیرازه شرکت کردند تشکر می‌کنم. دلخوری خود را از ناشران دولتی و خصوصی که در این جشنواره شرکت نکردند اعلام می‌کنم. چون این جشنواره کاملا تخصصی است و به کتاب اختصاص دارد. امیدوارم در دوره بعد ناشران بیشتری شرکت کنند.

در ادامه مراسم، بیانیه هیئت داوران جشنواره دوسالانه شیرازه قرائت شد.

در بخش تجلیل از پیشکسوتان جشنواره دوسالانه نشان شیرازه از محمد بهرامی از پایه گذاران گرافیک نوین ایران، غلامعلی مکتبی از پیشگامان تصویرگری کتاب‌های درسی و فریده شهبازی به دلیل چهاردهه فعالیت در زمینه صفحه آرایی کتاب و مجلات در ایران تقدیر شد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.