به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، در بسیاری از حریقها و حوادث یکی از مواردی که همواره افراد حاضر در میان شعلههای آتش را تهدید میکند، خطر آتش گرفتن لباس است که باید در این مورد نکاتی را رعایت کنیم.
حامد صدیقی معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر استان یزد، گفت: اگر در آتش سوزی لباس فردی آتش گرفت از دویدن او جلوگیری کنید، زیرا دویدن باعث رسیدن اکسیژن بیشتر به آتش شده و لباس فرد را شعله ورتر میکند.
صدیقی افزود: او را نگه دارید و روی زمین بیندازید سپس فرد را با پتو بپوشانید، تا زمانی که آتش خاموش شود، به آرامی او را بغلتانید.
او به کمکهای اولیه درسوختگی ها، اشاره کرد، و ادامه داد: ابتدا با مرکز آتش نشانی (۱۲۵) و فوریتهای پزشکی (۱۱۵) تماس بگیرید و از امنیت صحنه مطمئن شوید و استانداردهای حفاظت فردی را رعایت کنید.
صدیقی بیان کرد: هرچه سریعتر فرد را از محل حادثه دور کنید، نخستین گام در برخورد با مصدومان سوختگی، توقف روند سوختگی است.
او بیان کرد: مناسبترین و مؤثرترین روش برای توقف روند سوختگیهای حرارتی و همچنین کاهش صدمات سوختگی، استفاده از آب است (به جز سوختگیهای با مواد شیمیایی پودری و سوختگیهای الکتریکی که نخست باید عامل سوختگی حذف شود)، که باید توجه داشته باشید که از آب سرد و یخ برای پایان دادن به روند سوختگی استفاده نکنید. (اگرچه این روش باعث کاهش درد میشود، اما موجب تشدید آسیب به بافتها و سیستم گردش خون میشود.)
صدیقی در پایان گفت: از باز بودن راه هوایی فرد و برقراری تنفس طبیعی مؤثر او اطمینان داشته باشید، لباس و زیور آلات در محل سوختگی را پیش از تورم و در صورتی که چسبیده نباشد، خارج کنید، تاولهای ایجاد شده را نترکانید و از پمادهای خانگی همچون خمیر دندان، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی استفاده نکنید.
انتهای پیام/و