به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم دستور تهیه خوراك بلغور گندم و كنگر را به شما آموزش دهیم.
بیشتربخوانید
مواد لازم :
بلغور گندم ...... ۱ پیمانه
روغن هستهی انگور..... ۴ قاشق سوپخوری
لوبیا سبز تازه و خردکرده.... ۲۰ عدد
کنگر خردکرده...... ۱۰ ساقه
ترهفرنگی خردکرده...... ۱ بوته
قارچ ورقهای خردکرده...... ۱۵۰ گرم
سیبزمینی (استامبولی) خردکرده.... ۴ عدد
نمک...... به میزان لازم
پودر تخمگشنیز ...... ۱ قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی .... ۱ قاشق سوپخوری
آب مرغ...... ۱ پیمانه
مواد لازم برای تهیهی سس سبزی
کدوسبز پخته...... ۱ عدد
هویج پخته..... ۱ عدد
پیازچه..... ۲ ساقه
زنجفیل تازه و رندهکرده.... ۱ قاشق چایخوری
بادامزمینی بینمک بوداده.... ۱ قاشق سوپخوری
گشنیز تازه و خردکرده... ۱ قاشق سوپخوری
سرکهی برنج..... ۱ قاشق سوپخوری
عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بیاشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کمخونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند. کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده میکنند. البته با توجه به اینکه برگهای آن تیغهای ریز و تیزی دارند، هنگام پاک کردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستکش استفاده کنید. کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز میخورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرممزاج هستند، خوردن آن توصیه میشود. علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است.
روشتهیه
ابتدا بلغور را در حدود ۲ ساعت بخیسانید. حالا آن را با مقدار کمی آب و نمک بپزید. بعد از پخت، روغن را بیفزائید. لوبیا سبز، کنگر و ترهفرنگی را نیز بخارپز کنید. اکنون قارچ، سیبزمینی و سبزیهای یادشده را با بلغور ترکیب کنید. نمک، تخم گشنیز، رب گوجهفرنگی و آب مرغ را به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم بپزید. اینک خوراک را برای پذیرائی در ظروف مناسبی بکشید و همراه با سس میل کنید.
روش تهیهی سس
همهی مواد را درون کاسهی مخلوطکن بریزید و پوره کنید. آنگاه سس را در حدود یک ساعت در یخچال نگهدارید تا خنک شود.
منبع: شور و شیرین
انتهای پیام/