به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای ملی این وزارتخانه با حضور رئیس جمهور، ضمن معرفی امروز، ۲۴ اسفندماه، به عنوان یک روز تاریخی و سال ۹۹ به عنوان یک سال ماندگار در حافظه ملت ایران، بیان کرد: این اتفاق با به ثمر نشستن رویای ناباورانه انتقال آب از دریا به صحرا به وقوع میپیوندد که در مرحله نخست، با افتتاح قطعه اول در آبان ماه امسال از هرمزگان به معادن سنگ گلگهر آغاز شد و امروز قطعه دوم و سوم از گلگهر به مس سرچشمه، به طول ۱۵۰ کیلومتر و از مس سرچشمه تا اردکان یزد به طول ۵۵۰ کیلومتر افتتاح خواهد شد. طول تمام این خط نیز ۸۲۰ کیلومتر از خلیج فارس تا اردکان یزد است.
او ضمن برشمردن این اتفاق به عنوان یک هدیه برای نسل آینده اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۷ فرمودند که انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی و شرق کشور بسیار مهم است، وارد شوید و جداً دنبال کنید. رئیس جمهور نیز در این باره تاکید کرد که بخش خصوصی باید برای ورود به این کار تشویق شود.
وزیر صمت ادامه داد: امروز این رویا محقق شد و به طور همزمان، با همت سرمایهگذاران و صنعتگران، خط دوم این طرح نیز از همین مسیر یعنی از هرمزگان به خراسان جنوبی و از آن جا به خراسان رضوی، به طول هزار و ۵۵۰ کیلومتر در حال انجام است که ۴۰۰ کیلومتر از آن، قبلا اجرا شده و ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سبب ارزان شدن قیمت تمام شده آب برای معادن سنگ کنگان در خراسان رضوی خواهد شد.
او گفت: یک خط دیگر نیز از همین مسیر از استان هرمزگان به استان اصفهان به طول ۹۲۰ کیلومتر خواهد رفت که خوشبختانه تمام اقدامات اجرایی برای انجام این کار صورت گرفته و خط مهمتر بعدی، برای شرق کشور و مناطق استان سیستان و بلوچستان نیز، خط چهارم است که از چابهار شروع خواهیم کرد و تا زابل به طول ۸۲۰ کیلومتر توسط شرکتهای سرمایه گذاری، شرکتهای پتروشیمی و صنایع و معادن کشور، این کار صورت خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید
رزم حسینی دستاوردهای این پروژه را اینطور برشمرد و گفت: در گام نخست یک آب پایدار و جدید در فلات مرکزی منتقل خواهد شد؛ دوم این که سبب تحول اقتصادی در این مناطق که دارای معادن بسیار و شرکتهای پتروشیمی زیاد به ویژه پروژههای جدید پتروشیمی است، خواهد شد. هفت استان کشور میتوانند از این آب استفاده کند. سومین دستاورد، محرومیت زدایی و توسعه متوازن در کل کشور است؛ یعنی، جمعیت در همان منطقهای که هست، تثبیت میشود.اشتغال پایدار و ظرفیتهای جدید دراین مناطق صورت خواهد گرفت، سواحل مکران با خط چهارم آبادتر خواهد شد که پروژههای مهمی در آن جا در حال اجراست.
او ادامه داد: هم اکنون، کشورهای حاشیه خلیج فارس روزانه ۲۶ میلیون متر مکعب آب شیرین دریا را استفاده میکنند؛ اگر این چهار قطعه اجرا شود، سهم ما از این آب دریا، ۶۰۰ هزار مترمکعب در روز یعنی دو نیم درصد میشود که همچنان، فاصله طولانی بین ما و کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود خواهد داشت.
وزیر صمت ضمن اشاره به اینکه این آب هیچ مرزی ندارد و به اقیانوسهای جهانی متصل است، گفت: واجب است که جمهوری اسلامی ایران سهم خود را از دریا افزایش دهد.
او در پایان ضمن بیان اینکه رئیس جمهور در سال ۱۳۹۶ دستور به پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای این طرح داد، بیان کرد: از این میزان ۲۸۰ میلیون دلار آن استفاده شده است.
انتهای پیام/