به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا شما هم در مورد منطقه ۵۱ در نوادا چیزهای زیادی شنیده باشید، چرا که شایعات زیادی در مورد آن وجود دارد. اما این منطقه تنها پایگاه راز آلود جهان نیست و دیگر بیابانهایی نیز در سراسر جهان هستند که کشتیهای باستانی با گنجینههای مخفی در آنها نهفته شده. مونولیتهایی که ناپدید میشوند و صدای دائمی موسیقی در بیایان، از دیگر موارد عجیبی است که در این مکانها دیده شده. در اینجا با تعدادی از این موراد آشنا میشوید.
صحرای نازکا
صحرای نازکا در پرو از دهههای قبل و پس از پیدا شدن نقشهایی که روی زمین کشیده شده بودند، شهرت پیدا کرده است. این تصاویر باستانی شامل حیوانات، پرندگان و الگوهای هندسی میشود. در سال ۲۰۲۰ یک تصویر و طرح دیگر پیدا شد که شکلی شبیه به گربه داشت. این طرح با طول ۳۷ متر در طراحی شباهت کمتری به دیگر طرحهای این بیابان داشت و آن هم ساده بودنش بود. این طرح ۲ هزار ساله، شاید یکی از اولین تلاشها برای خلق تصاویر بوده است که با تمرین توانستند اشکالی که امروز میبینیم را بکشند.
بیابان آتاکاما
قرار نیست یخها در بیابانها ایجاد شوند، اما تحت شرایط مناسب، مثل ارتفاعات و زمینهای بسیار خشک، زمینهایی با یخهای دندانهای ایجاد میشود. به این یخها «پنی تانت» یا ستونهای کله قندی میگویند که مثل یک تیغه بالا میروند و گاهی به اندازه یک آدم میشوند. در سال ۲۰۱۹ نمونههایی از زمین یخی در بیابان آتاکاما برداشته شد که تعدادی از آنها تکههایی قرمز داشتند. یخ قرمز نشان از وجود میکروبهای زنده دارد که پیش از این در دیگر پنی تانتهای جهان دیده نشده بود. این میکروبها به عنوان جلبکهای برفی معرفی شدند که در آلپ و یخهای قطبی وجود دارند. از این رو وجود چنین ارگانیسمی در وسط یک بیابان هنوز یک معماست.
بیابان نامیب
در سال ۱۹۸۲، یک گروه موسیقی به نام «توتو» اهنگ موفق خود به نام آفریقا را منتشر کردند. حدود ۴۰ سال بعد شخصی به نام مکس سیدنتاپ، یک هنرمند نامیبی- آلمانی، تصمیم گرفت این آهنگ به صورت دائمی در بیایان نامیب پخش شود. او چندین بلندگو را در این بیابان نصب میکند و به سیستم تامین انرژی خورشید متصل میکند. این آهنگ در مکانی در در بیابان نامیب به طور دائمی پخش میشود. البته مکس محافظتی از این سیستمها نداشت و بعد از مدتی تغییرات آب و هوایی بیابان باعث از کار افتادن بلندگوها شد.
بیابان تنره
تا دهه ۱۹۷۰ میلادی، درختی در ناحیه بیابانی تنره، واقع در جنوب صحرای بزرگ آفریق برای ۳۰۰ سال وجود داشت. مسافران زیادی از این درخت به عنوان تنها درخت در یک محیط ۴۰۲ کیلومتری دیدن میکردند و حتی مکان آن در نقشههای نظامی مشخص شده بود. این درخت در سال ۱۹۷۳ نابود شد، اما شیوه نابودی آن باعث عصبانیت عده زیادی شد. یک راننده مست در این مسیر در حال حرکت بوده و با آن برخورد میکند. تنه این درخت اکنون در موزه ملی نیجر به نمایش گذاشته شده و به جای آن هم یک میله به عنوان یادمان گذاشته شده است.
صحرای آفریقا
صحرای آفریقا همه ما را به اشتباه انداخته است. عده زیادی از مردم تصور میکنند که در صحرای آفریقا چیزی بیشتر از تپههای شنی و مارمولک وجود ندارد، اما هیچ چیز نمیتواند از دید هوش مصنوعی و ماهوارهها جا بماند. در سال ۲۰۲۰ طی تحقیقی با استفاده از ماهوارههای ناسا تعداد درختان این بیابان شمرده شد. به طور غیر قابل باوری بیش از ۱.۸ میلیارد درخت و بوته در غرب این صحرا به ثبت رسید.
بیابان آلورد
در سال ۱۹۹۰، خلبانهایی از گارد ملی بر فراز بیابان آلورد در ایالت اورگن حرکت کردند. در جایی آنها به پایین نگاه کردند و چیزی دیدند که میتوانست توجه جهان را به خود جلب کند. روزی زمین نشانه عظیمی دیده میشد که یک مربع و دایرههای زیادی در آن دیده میشود. بعدها مشخص شد که این نقش به فرهنگ هندوها مربوط میشود و نام آن «Sri Yantra» است. در ابتدا این نقش به موجودات فرازمینی نسبت داده شد، اما در واقع توسط مردی به نام بیل ویترسپون کشیده شده بود. شکایتهای زیادی بابت این طرح مطرح شد که گاهی در مورد نگرانیهای محیط زیستی بود و گاهی هم در مورد این بود که از این نماد برای احضار ارواح استفاده شده است.
بیابان یوتا
در سال ۲۰۲۰، مقامات حیات وحش در مناطقی دوردست از بیابان یوتا در حال پرواز بودند و ماموریت آنها پیدا کردن و شمارش گوسفندهای بزرگ شاخ بود، اما این گروه متوجه چیزی درخشان میشود. هلیکوپتر نزدیک این جسم میرود و با یک شی فلزی درخشان روبرو میشود. این جسم باستانی نبود، اما حضور آن هم بدون دلیل خاصلی در بیایانی که هیچکس قدم نمیگذارد عجیب بود. برای جلوگیری از گمشدن مردم در این بیابان که میخواستند این شی را ببیند مکان آن اعلام نشد، اما برخی موفق به یافتن آن شدند. یک هفته بعد نیز این مونولیت ناپدید شد.
صحرای نامیب و کشتی پر از طلا
در سال ۱۵۳۳، یک کشتی به نام «Bom Jesus» که سفرش را از پرتغال آغاز کرده بود، ناپدید میشود. علاوه بر گم شدن تمامی اعضای کشتی، خودکشی هم به همراه بارش که پر از سکههای طلا بود ناپدید میشود. گفته میشود این سکهها با معیار امروز ۱۲.۵ میلیون دلار ارزش داشته اند. حدود ۵۰۰ سال بعد و در سال ۲۰۱۶، این کشتی در کولاب بیابان نامیب کشف میشود. باستان شناسها هویت این کشتی را تایید کردند و بعد از شش روز حفاری، طلاهای این کشتی کشف شد. رسانهها از سکههای ارزشمند میگفتند، اما استخوانهای انسان ها، لباسها و دیگر وسایل توجه باستان شناسها را به خود جلب کرده بود.
انتهای پیام/