به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، اورانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره وضعیت مرغ گوشتی در استان گفت:مدل دامپروری ما یک مدل وارداتی است و متناسب با الزامات اقلیمی کشور نیست.
او افزود:ما صنعت طیور را توسعه دادیم در حالی که به لحاظ تامین دان وابستگی داریم و حاصل توسعه ما در دام و طیور ۹ میلیون تن وابستگی به ذرت و نزدیک به چهار میلیون تن وابستگی به واردات سویا و دان شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: ما باید توسعه را بر اساس داشته ها و ظرفیت های کشور طراحی و اجرا می کردیم و بهترین حالت توسعه پرورش دام و ظیور پرورش دام سبک اصلاح نژاد شده می باشد.
اورانی بیان کرد: در خراسان رضوی بیش از هزار و ۵۸۰ واحد تولید مرغ گوشتی فعال وجود دارد. از ابتدای سال تا امروز بیش از ۸۲ میلیون و ۴۴۵ هزار قطعه جوجهریزی در واحدهای مرغ گوشتی استان صورت گرفته است که این حجم جوجهریزی یعنی تولید ۱۶۴ هزار و ۸۹۰ تن گوشت مرغ در استان.
۵ میلیون قطعه مرغ گوشتی آماده کشتار در استان
او تصریح کرد: در آذرماه ۷ میلیون و ۳۶۷ هزار قطعهریزی، در دیماه ۷ میلیون و ۵۳۷ هزار و ۵۰۰ قطعه جوجهریزی و در بهمنماه ۹ میلیون و ۱۴۹ هزار قطعه جوجهریزی انجام شده و اول تا ۲۳ اسفندماه ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجهریزی انجام شده است که با برآوردها در اسفندماه هم این جوجهریزی به بیش از ۷ میلیون قطعه خواهد رسید.
بیشتر بخوانید
رئیس جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: از ۲۵ اسفند ۹۹ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰، در ۳ هفتهای که در پیش داریم، ۵ میلیون و ۷۹۹ هزار و ۲۸۴ قطعه مرغ آماده کشتار با متوسط سن ۴۵ روز داریم. این میزان مرغ آماده کشتار یعنی تولید ۱۱ هزار و ۵۹۸ تن گوشت مرغ در ۲۱ روز آینده که اگر این میزان تولید را تقسیم بر ۲۱ روز کنیم، متوسط عرضه روزانه ۵۵۰ تن میشود.
اورانی اظهار کرد: از هزار و ۱۵۰ مرغ دار که از آبان ۹۹ جوجهریزی داشتند و نهاده دریافت کردند، ۱۳۸ مرغ دار زیر ۷۰ درصد جوجه خود را تحویل دادند که این آمار از سامانههای مربوط تهیه شده و مرغ داریهای متخلف کاملا شناسایی شدند. همچنین برای این افراد پرونده تخلف تنظیم شده است و به مراجع تعزیراتی و غذایی ارسال شده است.
او افزود: از فروردین ۹۹ تا ۲۰ اسفند ۹۹ بیش از ۹۷۰ هزار تن نهاده شامل ۲۱۷ هزار تن کنجاله سویا و ۵۶۰ هزار تن ذرت و ۱۹۱ هزار تن جو از محل واردات برای دام و طیور استان تأمین شده است که علاوه بر این، ۸۵ هزار تن سبوس گندم از کارخانجات آرد استان با قیمت هزار و ۴۰۰ تومان در اختیار دام سنگین و سبک استان قرار گرفته است.
کاهش ۴۸ درصدی میزان بارندگی در سال زراعی جاری
رئیس جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره میزان بارشهای استان ادامه داد: میزان بارشها در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته در مدت مشابه حدود ۴۸/۶ درصد کاهش داشته است.
اورانی بیان کرد: گاوداریهای غیرصنعتی شیری و روستایی که تغدیه دستی دارند، باتوجهبه کاهش سطح بارندگیها، نیازی مبرم به تأمین علوفه کمکی دارند که در مذاکراتی که انجام شد، قرار بر این شد ۱۰ هزار تن جو و ۳ هزار تن ذرت مازاد بر سهمیه استان گرفته شود تا در اختیار شهرستانها قرار گیرد و باتوجهبه ضریب دامی هر شهرستان توزیع شود.
او تصریح کرد: همه واحدهای گاوداری و دامداری که از جهاد کشاورزی مجوز گرفتهاند هم در بدو درخواست و هم در ظهر پروانه متعهد شدند که علوفه مورد نیاز خودشان را تهیه کنند، ولی بازدیدهای میدانی ما نشان میدهد که بسیاری واحدهای دامداری و گاوداری در مزارعی که در اختیار دارند، بهجای اینکه علوفه مورد نیازشان را تأمین کنند، محصولات دیگری مثل زعفران و پسته کشت میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی تاکید کرد: از صاحبان واحدهای تولیدی تقاضا میکنم مزارعی که در اختیار دارند را در خدمت زنجیره تولیدشان قرار دهند. ضمن اینکه اگر درآمدی کسب میکنند، باید برای توسعه زنجیره تولیدشان استفاده کنند.
افزایش نرخ تورم و کاهش شدید نقدینگی واحدهای تولیدی
اورانی اظهار کرد: در فصل برداشت محصولات زراعی از جمله غلات، قیمتها پایین است. امسال در تابستان قیمت جو بین هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار تومان در هر کیلو بوده است و کاه ۳۰۰ تا ۴۵۰ تومان بوده و یونجه هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار تومان در هر کیلو بود و ذرت علوفهای ۳۵۰ تا ۴۰۰ تومان بود. یک واحد تولیدی نقدینگی دارد و در فصل برداشت، نیازهای علوفهای خود را از کشاورزان تأمین و ذخیرهسازی میکند.
انتهای پیام// م.ب