مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت گفت: با اجرای توافق تحویل مرغ درب کشتارگاه به وزارت صمت، می‌توانیم نظام توزیع را ساماندهی کنیم.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص وضعیت بازار شب عید گفت: در جلسه امروز این کمیسیون تصمیمات مهمی برای ایجاد ثبات در بازار مرغ گرفته شد.

او افزود: وزارت جهاد کشاورزی مدعی است که تامین مرغ به اندازه کفایت انجام می‌ شود و مشکل به حوزه توزیع مربوط است اما وزارت صمت هم مدعی است که میزان مرغ تولیدی به حد کفایت نیست.

ساداتی نژاد تصریح کرد: امسال در حوزه نهاده‌های دامی مشکل داشتیم. کمبود نهاده‌ها در داخل بود و توزیع هم نامنظم انجام می شد، به همین دلیل جوجه ریزی نوسان داشت و نتیجه آن افزایش قیمت مرغ در بازار  شد.

این نماینده مجلس تاکید کرد:علت اصلی این مشکلات این است که  تمرکز اختیارات نداریم و سوء مدیریت در این بخش است.

ساداتی نژاد گفت: اکنون به وضعیت ثابتی در نهاده رسیده ایم. امروز مشکل اصلی در توزیع است.

او ادامه داد: در جلسه امروز کمیسیون کشاورزی مجلس مقرر شد وزارت صمت از این به بعد مرغ را در کشتارگاه تحویل بگیرد نه در میدان بهمن تا دلالان ورود پیدا نکنند. همچنین کشتارگاه  ها تحت نظارت دقیق‌تر قرار بگیرند . عرضه مستقیم مرغ گرم و منجمد هم  در استان‌های مختلف با کمک اصناف و ادارات صمت استان‌ها تا پایان ماه رمضان انجام گیرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: هر کدام از وزارت خانه های جهاد و صمت دیگری را مسئول این مشکل می داند. اختیارات باید دست یک نهاد باشد. وزارت صمت سامانه ای برای توزیع ندارد.

او تاکید کرد: اگر دو وزیر جهاد و صمت پای تصمیمات امروز مجلس بایستند و نظارت بر تولید و توزیع داشته باشیم بازار مرغ به ثبات می رسد.

توزیع مرغ به روش غیر مدرن انجام می گیرد

در ادامه برنامه رضایی معاون وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: هر ساله نیاز به مصرف گوشت مرغ در ایام شب عید بالا می‌رود، اما امکان افزایش تولید به این راحتی نیست. با مصوبه تنظیم بازار در آذر،  ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی برای شب عید انجام شد که تولید جوجه هم انجام شده، اما تقاضا شدیدا بالا رفته است.

او  با بیان اینکه مشکل در توزیع مرغ است گفت: مرغ فقط در میادین تره بار عرضه می شود و در جا‌های دیگر توزیع نمی‌شود و این تمرکز عرضه، ایجاد صف می کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه از مردم به دلیل مشکلات پیش آمده عذرخواهی می‌کنم افزود:  تمام نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تا پایان فروردین ۱۴۰۰ تامین شده است و  هیچ عاملی وجود نداشته که تولید کاهش یابد. اگر توزیع به صورت همگن در کل کشور  باشد کمبودی در عرضه نخواهیم داشت.

او ادامه داد: امروز در تهران ۱۳۵۰ تن مرغ گرم و منجمد تحویل داده شده است که ۹۳۸ تن مرغ گرم و ۴۰۵ تن هم مرغ منجمد بوده اما مشکل این است که  توزیع به روش غیرمدرن صورت می‌گیرد.

ساماندهی توزیع مرغ با تحویل مرغ به وزارت صمت درب کشتارگاه

در ادامه بیک زاده مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت تصریح کرد:  نظام تامین و توزیع کشور کار خود را به درستی انجام می دهد و  ۷۰ میلیون تن کالا‌های اساسی در طول سال تامین شده است. بخشی از این زنجیره  تامین در یک مقطعی دچار مشکل شده است.

او ادامه داد: هر عاملی که عرضه مرغ را دچار اشکال کند در کمبود و افزایش قیمت اثر گذار است. نسبت به دور‌های قبلی بخشی کاهش تولید داشتیم،  در بخش تقاضا هم افزایش داشتیم که به دلیل افزایش مصرف مرغ پس از گرانی گوشت بوده است. 

بیک زاده بیان کرد: استان تهران روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ تن مرغ نیاز دارد ، وقتی ۶۰۰ تن عرضه شود صف تشکیل می‌شود.

او در خصوص تصمیم امروز مجلس برای ثبات بازار مرغ گفت: اگر مرغ در کشتارگاه تحویل وزارت صمت داده شود می‌توانیم برنامه ریزی دقیقی برای توزیع داشته باشیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: قیمت مرغ ، توزیع مرغ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار