سربازرس ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان با ابراز نگرانی از کاهش کمک‌های خارجی به افغانستان گفت که قطع این کمک‌ها منجر به فروپاشی ناگهانی دولت افغانستان می‌شود.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، «جان سپکو» سربازرس ویژه اداره آمریکا در امور بازسازی افغانستان «سیگار» هشدار داد که کاهش بیشتر کمک‌ها به افغانستان توسط آمریکا و دیگر حامیان مالی این کشور می‌تواند منجر به فروپاشی دولت افغانستان و بازگشت به هرج و مرج‌هایی مانند دهه ۹۰ میلادی شود.

وی افزود: ۸۰ درصد از بودجه افغانستان توسط  آمریکا و دیگر حامیان مالی خارجی تامین می‌شود و اگر به هر دلیلی حامیان مالی به کاهش کمک‌های خویش ادامه دهند، این ممکن است منجر به فروپاشی ناگهانی دولت افغانستان شود.

سربازرس ویژه آمریکا به «رویترز» گفت که این اقدام می‌تواند به تکرار تاریخ و هرج و مرج‌های افغانستان پس از خروج شوروی از این کشور و قطع کمک‌ها به کابل منجر شود.

براساس اطلاعات بانک جهانی، سطح کمک‌های توسعه‌ای بین‌المللی سالانه به افغانستان از ۶.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ به ۴.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است.

سپکو در گزارش تازه خویش نیز اظهار داشت که حامیان مالی افغانستان در کنفرانس ژنو ۳.۳ میلیارد دلار را در زمینه کمک‌های غیرنظامی متعهد شدند و اگر کمک‌های سالانه تا سال ۲۰۲۴ در همین سطح باقی بماند، حمایت‌ها در مقایسه با سال ۲۰۱۶، ۱۵ درصد کمتر خواهد بود.

آمریکا که بطور مداوم کمک‌های خود را برای افغانستان کاهش می‌دهد، حدود ۶۰۰ میلیون دلار برای یک سال متعهد شده، اما نیمی از کمک‌ها را به مذاکرات صلح دولت افغانستان و طالبان مشروط کرده است.

سپکو تاکید می‌کند که درصورت دستیابی به صلح نیز افغانستان برای حفظ صلح تا سال ۲۰۲۴ نیازمند ۵.۲ میلیارد دلار کمک در زمینه غیرنظامی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار