به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه تورانلو؛ کمتر از سه ماه به یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشورمان باقی مانده؛ انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم در پیش است. با نزدیکشدن به این رویداد، هر روز گمانهزنیها درباره حضور افراد مختلف برای ماراتن رسیدن به پاستور بیشتر و بیشتر میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان در راستای کمک به شناخت فضای انتخاباتی و انتخاب فرد اصلح، با نامزدهای احتمالی ریاستجمهوری یا افرادی که رسماً نامزدی خود را اعلام کردهاند و یا تحلیلگران مسائل سیاسی گفتوگوهایی انجام داده که در قالب سلسله گفتوگوهایی با عنوان «سیاستنامه» منتشر میشود.
در سومین گفتوگو از سلسله گفتوگوهای سیاستنامه به سراغ محمد عطریانفر رفتیم.
کسی که معاونت سیاسی اسبق وزارت کشور، عضویت اسبق شورای اسلامی شهر تهران و عضویت شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی را در کارنامه سیاسی خود دارد. ما پاسخ برخی از پرسشهای خود را با موضوع ریاست جمهوری سیزدهم از او جویا شدیم.
باشگاه خبرنگاران جوان: با سلام؛ پیشبینی شما از مشارکت مردم در انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم چیست؟
عطریانفر : معتقدم که احتمالا میزان مشارکت و حجم حضور مردم برای انتخابات خردادماه امسال بالای ۶۰ درصد خواهد بود؛ نظر من مبنی بر مشارکت مردم کمی با دیدگاه سایر اصلاح طلبان متفاوت است؛ زیرا آنها معتقدند که آمار مشارکت پایینتر خواهد بود. این اختلاف نظر به این سبب است که انتخابات ریاست جمهوری و حجم مشارکت با انتخابات نمایندگان مجلس کاملا متفاوت است و داوطلبان در انتخابات مجلس حوزههای انتخابی متکثری دارند و انگیزهها و تعلقات خاطر بیش از همه به صورت منطقهای و بومی خواهد بود.
این در حالی است که در انتخابات ریاست جمهوری به صورت یکپارچه و در یک حوزه انتخابیه خواهد بود و انگیزههای ملی قوی را در آن شاهد خواهیم بود؛ به همین جهت مردم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری احساسشان این است که در حال رقم زدن سرنوشت خودشان هستند و سرنوشت مهم یک مسئول برجسته کشور را رقم خواهند زد؛ از همین رو نیز تفاوتهای جدی با سایر انتخاباتها دارد.
علاوه بر این تحلیل کلی، اگر به تاریخ مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری در طی این دوازده دورهای که وجود داشته نگاه کنید متوجه خواهید شد که نوع مشارکت گویای حضور حداکثری مردم بوده است؛ نکته دیگری که میتوان بر آن تاکید کرد میزان توقع مقام معظم رهبری از انتخابات به عنوان مهمترین مساله و امر مسئولیت شناسی مردم است که ایشان بر آن تاکید دارند که این سخن دقیقا مطابق با سیاستهای مردم سالارانه است.
طبیعتا در دوران برگزاری انتخابات هم حجم فعالیتهای رسانه ای عمومی از صدا و سیما گرفته تا دیگر شبکههای رسانهای به سمت تقویت حضور مردم در انتخابات پیش خواهد رفت و مردم را به حضور هر چه بیشتر در انتخابات تشویق خواهند کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان: چهطور میتوان حجم مشارکت مردم در انتخابات را افزایش داد؟
عطریانفر: اگر ما بتوانیم دوگانگی سیاسی رقیب را در کشور با دو نماد معرفی کننده دو تفکر سیاسی در عرصه انتخابات؛ رو در روی هم مشاهده کرده و احساسمان این باشد که دو نظریه سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا تمام قد در حال رقابت با هم هستند و طرفداران هر کدام از این دو نظریه که حجم بزرگی از جامعه متوسط شهری را به خود اختصاص میدهند یک رقابت واقعی دارند، حضور مردم بسیار شور انگیز خواهد بود، از این رو توصیه به نهادهای ناظر و مشخصا شورای نگهبان این است که این نکته کلیدی مد نظر رهبری مبنی بر اینکه مردم حضور حداکثری داشته باشند را گوش داده و به لوازم آن هم تمکین کنند.
عامل مشارکت حداکثری مردم ایجاد رقابت منطقی، تمام عیار و کاملا هوشمندانه بین دو نظریه چپ و راست سیاسی ایران تحت عنوان اصلاح طلب و اصولگراست. اگر این اتفاق رخ دهد حضور حداکثری مردم تضمین شده و قطعی و مطابق با منویات مقام معظم رهبری خواهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان: پیش بینی خودتان این است که نامزدهای نهایی ریاستجمهوری چه کسانی هستند و یا از کدام جریان سیاسی؟
عطریانفر: ما به دو شیوه میتوانیم نامزدهای ریاست جمهوری را تعریف کنیم؛ اولین گروه بخشی از نامزدهای انتخاباتی هستند که به صورت خودخوانده وارد عرصه رقابت خواهند شد و خودشان خود را به عرصه رقابت دعوت کردند و از سوی برخی از دوستان خود هم تعریف و تمجید و تبلیغ میشوند. این اقدام از همین الان شروع شده و ما شاهد ده ها چهره انتخاباتی هستیم که خود را به این عرصه دعوت کردهاند؛ اما این نشانگر راه و روند طبیعی حضور نامزدهای انتخاباتی نیست، بلکه انتخابات و طرح نام نامزدهای انتخاباتی باید متکی بر یک گروه سیاسی و طرفداران یک نظریه سیاسی باشد تا آنها را برای انتخابات معرفی کنند.
امروز دو جبهه سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب هنوز به یک جمع بندی قطعی برای معرفی نامزدهای مورد اجماع خود نرسیدهاند؛ از همین رو نمیتوان بر روی شخصیتهایی که رقابت کنندگان نهایی این میدان سیاسی و انتخاباتی هستند نام برده و نامشان را مطرح کنیم. باید اجازه داد و دید که هر یک از جریانات سیاسی چگونه میتوانند بر روی یک چهره یا چهرهها به توافق برسند.
باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما رقابت اصلی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری بر سر کدام مسائل اساسی کشور خواهد بود؟
عطریانفر: مهمترین مساله این است که هر گروه سیاسی که قصد معرفی یک چهره را برای انتخابات ریاست جمهوری دارد باید واجد یک برنامه بوده و این برنامه هم باید زمانی مطرح شود که مردم احساس کنند که برنامه رئیس جمهور آینده پاسخگوی دغدغهها و مشکلات آنها خواهد بود. امروز مهمترین دغدغههای مردم در ابتدا موضوع معیشت است و رئیس جمهور باید پاسخگوی وضعیت اقتصاد و معیشت مردم به خصوص طبقات متوسط و محروم باشد.
موضوع بعدی بحث امنیت و آرامش زندگی شهروندی است و اینکه جامعه ایرانی احساسش این باشد که نسل آینده و جوانها که به آینده کشور دلبستهاند احساس دغدغه و نگرانی نداشته باشند، بنابراین امنیت و اقتصاد مهمترین دغدغه پیش روی جامعه ایرانی است و برنامه نامزدهای ریاست جمهوری باید حول این محور بوده و پاسخگوی این موارد باشد.
باشگاه خبرنگاران جوان: با رئیس جمهور نظامی موافق هستید؟
عطریانفر: مفهوم رئیس جمهور نظامی در دنیا با آنچه از زبان شخصیتهای سیاسی ما خارج میشود تفاوت اساسی دارد؛ وقتی ما از رئیس جمهور نظامی صحبت میکنیم، یعنی نظام سیاسی ایران با قاعده یک نظام پادگانی اداره شود و چهرههای خشن نظامی مسئولیت را برعهده بگیرند. این نوع مشارکت مربوط به جوامعی است که در یک بی ثباتی به سر میبرند و برای امنیت خود نگرانیهای بسیاری دارند و ما این مسیر را طی کردهایم. ما در بحرانی ترین شرایط که در حال جنگ با رژیم بعث بودهایم هیچ گاه رئیس جمهور نظامی نداشتیم که این دلالت بر توسعه و ثبات سیاسی ایران دارد.
سوال این است حال که بیش از چهل سال از استقرار نظام گذشته چطور میتوان به یک فرد نظامی دل بست؟ بنابراین معتقدم که طرح حضور نظامیان در انتخابات یک طرح انحرافی است و جامعه ما خیلی با رئیس جمهور نظامی توافق ذهنی، عملی و اخلاقی ندارد.
باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما آیا سیاست جو بایدن با سیاست دونالد ترامپ برای کشور ما متفاوت است؟
عطریانفر: بله قطعا متفاوت هستند؛ زیرا دموکراتها و جمهوری خواهان در سیاستهای برون مرزی با هم تفاوت دارند. مشخصا شخص ترامپ هم یک فرد نامتعادل بود و رفتار سیاسی و به خصوص سیاست خارجی او به نوعی بود که حتی انسانهای فکور و سیاستمداران شاخص و ممتاز خود جمهوری خواهان هم با او توافق نداشتند و به همین نسبت هم دموکراتها با او فاصله بسیاری داشتهاند. علاوه بر این از نظر فردی هم متفاوت هستند، زیرا بایدن یک فرد آرام است و ترامپ درست در نقطه مقابل او قرار دارد. علاوه بر این پیش بینی من این است که احتمالا خواهیم توانست در این فرصت پیش رو دغدغههایمان با آمریکا را حل کنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان: آینده برجام را چطور پیش بینی میکنید؟ در چه شرایطی میتوان دولت آمریکا به برجام بازگرداند و یا تحریمها را کاهش داد؟
عطریانفر: مسئولان کشورمان به مذاکره کنندگان خود به خصوص شخص محمدجواد ظریف اعتماد کامل دارند؛ اما برخی از جریانات تندروی داخلی هستند که فضای کار را برای ظریف و دوستانش در برجام سخت میکنند و تندروی هایی که در سیاست خارجی رخ میدهد تاثیر بسیار نا به جایی بر روی فضای ذهنی دو طرف میگذارد. از همین رو توصیه میشود افرادی که دلبسته کشور و رهبری و ملت ایران هستند، مواضع در مسیر تندروی خود را کاهش داده و اجازه دهند بر اساس اعتمادی که ملت و رهبری نسبت به کارگزاران سیاست خارجی خود دارند کار را جلو ببرند و انشالله پیش بینی من این است که به توافقهایی هم در این زمینه دست یابند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
رئیس جمهور آینده ایران اسلامی عزیزمان باید مومن ولایت مدار باشد و به فکر رفاه و پیشرفتهای مختلف و امنیت ملی میهنی و ایمنی و سلامت بهداشت و حفظ محیط زیست سالم باشد و بتواند شعار سال رهبر پیر فرزانه خردمند بصیر ولی امر مسلمین جهان اسلام ناب محمدی ص را کاملا اجرایی و عملیاتی کند ایرانی اصیل نه دو یا چند اقامته خارجی و چند پاسپرتی باشد همچونین اعضای کابینه اش و باید با تجربه گرما سرما کشید و آهن آب دیده پولادین باشد طوفان دیده باشد رجل میدان سیاست آزاده اندیشانه خردمندانه عادل باشد ولی سیاست زده و خشک و ناخون خشک و خسیس و کنس و تنگ نظر بخیل و حسود و تک بعدی و تک جناحی و تک حزبی نباشد و خردمند سخاوتمند آزاده اندیش عادل خلاق و عتلافگرا و اعتدالگرا و مردمی باشد و باید عدالتش در دولتش برای ملتش و سرزمینش بدون تبعیضگریهای مختلف باشد و درد و رنج و بیچارگی و درماندگی ملت مظلوم مستضعفین محرومان نیازمندان بینوایان جامعه را کاملا بشناسد و این همه گرفتاریهای مختلف مردم را بتواند حل و فصل کند و باید ضد مفاسد مختلف باشد ضد گرانی و تورم باشد ضد فقر و حقارت و نداری در جامعه باشد و دست نزولخوران و دلالان و رانتخوران و اختلاسگران و نجومی بگیران خودخواه و زمینخواران و مفاسد مختلف را در دولتش کوتاه کند و ثروت ملی ملت را هر ماه عادلانه و سخاوتمندانه از خزانه ملی ملت به حساب ملت یارانه بگیر زیر خط فقر و بیکاران و بینوایان جامع ایران اسلامی عزیزمان واریز کند و بتواند با همه کشورهای جهان به غیر از دشمنان قسم خورده ایران اسلامی عزیزمان با مابقی تعامل بی نظیر داشته باشد و کشور را به یک اقتصاد پیشرفته جهانی تبدیل کند که دشمنان تمامی تحریمهایشان پوچ و کاملا بی اثر شود و به تمامی وعده هایش که به مردم مظلوم و سرافراز ایران اسلامی متحد و یکپارچه می دهد عمل کند و وعدهای پوچ و شعارهای پوچ غیر قابل دسترس را به ملت ندهد و مردم را با آمدنش گشایش برای مردمانش ایجاد کند و مردم کشورش را امیدوار و با نشاط و سر زنده کند و جامعه را از هر لحاظ پویا کند و کشور و ملتش را هرگز به بنبست نکشد و نگذارد احدی از دشمنان داخلی و خارجی ایران اسلامی عزیزمان را به بنبست و بیچارگی و درماندگی و بینوایی و یاس ناامیدی بکشانند و حال روز مردم ایران اسلامی عزیزمان را از هر لحاظ خوب کند که اگر در جامعه به بیکاری هم برخوردیم و از حال روزش سوال کردیم بگوید الحمدالله رب العالمین از وقتی این رئیس جمهور شیر پاک خورده حلال زاده بر سندلی قدرت نشسته خرج معیشتی یک ماهم را پرداخت می کند و دیگر درمانده و فقر مطلق ندارم و جلوی زن و فرزندانم مداوم خجالت زده نیستم ما ملت ایران همچونین رئیس جمهوری را می خواهیم و اگر پیدایش کردیم که این مشخصات و این کارایی را برای ملتش داشته باشد به او نه فقط برای چهارسال آینده رای می دهیم نه برای فقط هشت سال رای می دهیم به همچونین رئیس جمهور شایسته و لایق و خردمند سخاوتمند عادلی تا آخر عمر رای مثبت می دهیم و او باید رئیس جمهور دائم ایران اسلامی باشد و باید خط مشی تمامی رئیس جمهوران آینده ایران اسلامی تا 1000 سال آینده باشد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
انقلابی نیست که هست
متدیت نیست که هست
از جنس مردم نیست که هست
جهادی نیست که هست
کارکن نیست که هست
پس همه با هم به ایشان رای می دهیم
در هر لباسی که باشه فقط مهمه که اصلح باشه و خون مردم رو تو شیشه نکنه و از قدرت سواستفاده نکنه و منافع ملی براش مهم باشه و واقعا کارآمد باشه و با برنامه واضح و عملی جلو بیاد نه اینکه با تبلیغات و هوچیگری بخواد رقیب هراسی کنه.
رای ما سردار سازندگی سعید محمد
در ضمن مگر درخواب مشارکت بالای ۶۰ درصدی برای رای دادن را ببینید
فقط اقتدار وبرنامه اجرایی
فقط و فقط
اتفاقا نظامیان کشور را در حوادث حفظ کردند و شما افتتاح کردید وقیافه شو گرفتید
اللهم اصلح کل فاسد من امورالمسلمین
جمهوری یعنی مردم .پس انتخاب درست یعنی گام در جهت رسید به اهداف که پیشرفت ایران عزیز می باشد.
حنای شما دیگه رنگ نداره . قطعا اگه سعید محمد کاندید بشه ، 6 رای از طرف خانواده من داره .
من خوزستانی هستم . بخاطر خدمات سپاه به ما هم که شده ،بهش رای میدم .ولی جدای از این ، مطمئنم بهتر از کل حقوق دانای شما راه و رسم مدیریت کشور رو بلده .
اصلاح :
میزان مشارکت مردم برای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم زیر 20 درصد خواهد بود مثل انتخابات مجلس انقلابی
یعنی الان باید رای ندیم که چه اتفاقی بیوفته
اگه میخاید بگید که اینا همه مثله هم اند خب اگه خود شما هم بیاید یکی هستی مثل اونا
چون همه مثل هم اند
حرفای ساده لوحانه نزنید لطفا
اینا مثل هم نیستند بالاخره باید یه فرقی باشه بین کسی که فقط سازندگی داشته و دستش هم پاک بوده با بقیه
قران کریم: ایا کسانی که میدانند با کسانی که نمیدانند برابر اند؟
حالا کلهوم که شما دشمن ملتین نتیجه اینکه دوست ملت همون جنابی که شما دارین میزنینش
رای ما سعید محمد
در ضمن ایشون در سپاه مسولیتش سازندگی بوده میفهمید سازندگی چیزی که شماها با ان کاملا بیگانه اید
احتمال اینکه احمدینژاد تایید صلاحیت بشه صفر درصده
اصلاح طلبا هم حناشون دیگه به حق علی فک نکنم رنگی داشته باشه
بعدم هی نگین بایدن آرومه مگه نشنیدین که میگن از ان نترس که های و هوی دارد ، از ان بترس که سر به زیر دارد !!!!!! پس هی بایدن بایدن نکنید ، بایدنم مثل بقیس
الآن دارید میبینید یک حقوقدان البته به گفته خودش در مناظرات، هشت سال است رکود ایجاد کرده است و حوصله ندارن بیان داخل مردم
لعنت بر خائنین وطن فروش
قشنگ معلومه اگه دکتر محمد بیاد یه بلدوزر میگیره از روی مفاسدو دست اندرکاران رد میشه
چه ریشی چه صورت ترگل مرگلی
واسه خودت کیف میکنی .
پس هر کسی توی تخصص خودش درسته ؟
اوکی رئیس جمهور با این دیدگاه باید بی سواد و بدون تخصص باشه ، اقتصاد دان و ... برن شرکت خودشونو بزنن هر کی تخصص خودش ، یعنی واقعا خنده دار صحبت های این شکلی
توی این مملکت اگر نظامیان نبودند الان داشتیم تو کوه ها از دست داعش پناه می بردیم چرا فکر کردید ایران با عراق و سوریه و سایر همسایگان فرق داره و داعش با ایران کاری نداشت ؟ نقشه ای که داعش در سر داشت و عکس هاش هم منتشر شد ایران رو هم در بر می گرفت
مگه سعید محمد و قرارگاه خاتم اون همه سازندگی نکرد ، اصلا سعید محمد یه عمره فقط و فقط کارای سازندگی و اقتصادی کرده و به شدت موفق بوده به طوریکه هیچ شرکتی در دنیا یک پروژه مشابه این رو در ایران پیاده نکرده بود از طرفی کلی هم از طرف انجمن ها و نهادهای عمرانی مدال کسب کرده که یعنی سطح کارشون بالا و شگفت انگیزه حالا شما هی بیاید بگید تا یه بار دیگه هم یه نامرد مثل روحانی بشینه روی اون صندلی بعد بیاید فحش بدید مرغ گرون شد سیب زمینی گرون شد...