محمود علیگو رئیس اورژانس اجتماعی کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره باندهای مختلف در حوزه کودکان کار، اظهار کرد: سریالها و فیلمهای مربوط به حوزه کودکان کار که در آنها وجود و فعالیت باندهای مختلف در این حوزه به نمایش گذاشته میشود، یک مدل از چند مدل موضوع کودکان خیابانی را به تصویر میکشند، اینکه بگوییم اصلا چنین باندهایی وجود ندارد، حرف درستی نیست.
وی درخصوص شناسایی باندهای کودکان کار توسط بهزیستی، گفت: سازمان بهزیستی یک سازمان اجتماعی است و وظیفه شناسایی این باندها را برعهده ندارد، اما هنگامی که کودکی را حین کار در چهارراه میبینیم که سر و وضعی آشفته دارد و کتک خورده است، متوجه میشویم که برای یک باندی کار میکند.
علیگو ادامه داد: در یکی از میادین اصلی شهر یک کودک را با وجود آثار جراحت بر صورتش رویت کردیم و همکارانم در اورژانس اجتماعی استان تهران، کودک را جذب کردند و بعد از آن دو نفر با قمه همکار ما را تهدید کردند و کودک را تحویل گرفتند و این نشان میدهد این کودک در یک باند کار میکند.
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه کمتر از ۲۰ درصد کودکان کار برای باندهای مختلف کار میکنند و مورد سوء استفاده قرار میگیرند، افزود: خوشبختانه این موضوع عمومیت ندارد و ۸۰ درصد کودکان کار برای کسب درآمد کار میکنند و هیچ ارتباطی به باندی هم ندارند، البته این ۸۰ درصد هم در انواع مختلف هستند، برخی از کودکان خودشان برای کار به خیابان میآیند، برخی را والدینشان مجبور میکنند و موارد دیگری هم وجود دارند.
وی با تأکید بر اینکه موضوع کودکان کار، موضوع سادهای نیست، خاطرنشان کرد: در اینکه ساماندهی کودکان کار هنوز به نتیجه چشمگیری نرسیده است، قدرت میتواند تأثیرگذار باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/