به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، چکدرمه یکی از انواع غذاهای بومی و محلی استان گلستان، است که در بین ترکمنها محبوبیت زیادی دارد.
این غذا در دیگی به نام قازان پخته میشود و مواد اولیه آن گوشت، برنج، پیاز و رب گوجه فرنگی است.
شهناز گل یکی از شهروندان ترکمن استان گلستان میگوید: این غذا رنگین و خوش طعم است که برای پختن آن ابتدا برنج را باید بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
قابلمهای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
پیازهای نگینی شده را داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند و پس از تفت پیاز، گوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید.
به پیاز و گوشت در حال تفت خوردن ۲ تا ۳ قاشق رب گوجه فرنگی، مقداری نمک، فلفل و ادویههای دیگر را اضافه کنید و تفت دهید.
سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کم کم بپزد.
بعد از پخت کامل گوشت و کم شدن آب گوشت، برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید و آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود.
بعد از جوشیدن برنج، آن را دم کنید ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.
برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارد.
چکدرمه را میتوان در وعده نهار یا شام مصرف کرد..
انتهای پیام/م