سفر‌های نوروزی موجب افزایش آمار کرونا در برخی شهرها شد و برخی شهرهای زرد را به قرمز و نارنجی تبدیل کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  سال ١۴٠٠ از راه رسید، سال ٩٩ برای مردم ایران یکی از سخت‌ترین و تلخ ترین سال‌هایی بود که تجربه کردند، کرونا روزهای سیاهی را برای ملت ایران رقم زد و عزیزان بسیاری را از دست دادیم.

«سال ١۴٠٠ بنابر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا کرونا سفرها انجام می‌شود»، خبری کوتاه که می‌تواند فاجعه بیافریند و نه تنها تمام زحمات یکساله کادر بهداشت و درمان بلکه تمام زحمات مردم در تحمل سختی‌ها را می‌تواند بر باد بدهد و با خیز مجدد کرونا و مرگ و میر بیشتر روزهای سیاه کرونایی را دوباره یادآور شد.

سال گذشته اسفند ماه همه از کرونا وحشت داشتند و نوروز همه خانه نشین بودند اما امسال ماجرا جور دیگری است یک سال زندگی با کرونا باعث شد ترس مردم بریزد و علی رغم همه هشدارها و با وجود کرونای انگلیسی که وحشی تر از کرونای معمولی است خیلی ها بار سفر بستند و راهی جاده ها شدند، خیلی‌ها هم حمل و نقل عمومی را انتخاب کردند و آمار پیش فروش بلیت های نوروزی غیر قابل باور است.

به گفته وزیر راه و شهرسازی بر اساس پیش بینی ها در نوروز ١۴٠٠ بیش از ٣٣ میلیون سفر رقم خواهد خورد و این آمار بالای سفر نگران کننده است، همه این سفرها در حالی شکل می‌گیرد که کادر بهداشت و درمان بدون خستگی در سنگر مبارزه با کرونا ایستاده اند و جان بر کف به مردم خدمت می‌کنند .

البته آمار بالای سفرها به محدودیت‌های اعمالی هم ارتباط دارد سال گذشته با اعمال ممنوعیت تردد بین جاده ای و با ترس و وحشت آمار سفرها بسیار کاهش پیدا کرد اما امسال با توجه به رنگ بندی شادتری که ستاد ملی مقابله با کرونای برای سفر در نوروز اعلام کرد بسیاری سفر را آزاد دانستند و بار سفر بستند تا یک سال خستگی با کرونا را از تن به در کنند غافل از اینکه نه تنها کرونای معمولی بلکه کرونای انگلیسی با قدرت سرایت و بیماری‌زایی بیشتر در کمین است تا در عرض ٣ روز جان فرد را بگیرد و اسم او در لیست سیاه قرار گیرد.

در سوی دیگر این قضیه برقراری تورهای غیرمجاز از طریق سایت ها و یا صفحات اینستاگرامی و یا سایر شبکه های اجتماعی چون تلگرام و واتساپ است. روزانه تبلیغات زیاد و البته وسوسه انگیزی با موضوع این تورها و با تیترها و عکسهای جذاب و چشم نواز از نقاط گردشگری کیش و قشم و بوشهر و جزایر و سایر نقاط تفریحی و هتل های مدرن منتشر می شود که عاملی برای تحریک مردم برای تصمیم و اقدام به سفر است.

مردمی که یک سال تحت فشارهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از شرایط سخت کشور، مشکلات عدیده و اپیدمی بوده اند حالا سالی گذشته و نوروز رسیده، همین مسائل باعث می شود برای رفتن به سفر دچار تردید شوند و در نهایت با خود بگویند سفر که خطری ندارد. می رویم و ان شاالله با رعایت دستورالعمل‌ها اتفاقی نمی افتد!

رشد ۶٧ درصدی سفر با اتوبوس بین شهری در آستانه نوروز ١۴٠٠

آمار و ارقامی که وزارت راه و شهرسازی از سفرهای نوروزی اعلام کرد نگران کننده است و بیم خیز جدید کرونا را بیشتر می‌کند.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی از افزایش ترددهای جاده ای در روزهای قبل از شروع سال ١۴٠٠ خبر داد و گفت: با تمهیداتی که در ایام نوروز از ۲۰ اسفند در سازمان راهداری کلید خورده، به طور مرتب و به صورت شبانه روزی وضعیت راه های کشور پایش می شوند.

وی بیان کرد: همان طور که گفته شد ترددها نشان می دهند که استقبال از وسائط نقلیه عمومی افزایش پیدا کرده است و مسافرت با اتوبوس بین شهری در این ایام در مقایسه با دوره مشابه سال قبل افزایش ۶۷ درصدی داشته است.

کرونا مسافر اتوبوس های بین شهری

افزایش ۴٢ درصدی سفرهای جاده‌ای در نوروز ١۴٠٠

وی اظهار کرد: تصاویر مرکز مدیریت سازمان راهداری نشان می دهند که مسافرت با اتوبوس در این ایام در مقایسه با دوره مشابه سال قبل افزایش داشته است که این موضوع حکایت از این دارد که مردم بر اساس دستورالعمل‌های بهداشتی الگوی سفرشان را انتخاب کرده‌اند.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور هم با اشاره به تردد روزانه یک میلیون ۷۵۰ هزار در جاده‌های کشور گفت: تقاضای سفر نسبت به سال قبل ۴۲ درصد افزایش داشته است اما نسبت به سال نوروز ۹۸ که شرایط عادی بود ۶ درصد کاهش داشته است.

این آمارها نشان می‌دهد که قسم و آیه های وزیر بهداشت موثر نبود و مردم ممنوع نبودن سفر را با آزاد بودن و چراغ سبز اشتباه گرفتند و به نظر می‌رسد که بهتر بود رنگ‌بندی شهرها بر اساس کرونای انگلیسی اعمال می‌شد تا شاهد این حجم سفر در ایام نوروز نباشیم، سفرهایی که جز خطر چرخش بیماری کرونا در کشور، افزایش شمار مبتلایان، آمار بستری شدگان و چرخش کرونای انگلیسی عایدی دیگری ندارد.

سفر‌های نوروزی ۱۴۰۰

مخالفت وزیر بهداشت با سفرهای نوروزی

این حجم سفر در حالی است که وزارت بهداشتی‌ها از گردش کرونای انگلیسی و شکننده بودن وضعیت بیماری در کشور سخن می‌گفتند اما با همه اینها سفرها جز در شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع نشد هر چند متخصصان و کارشناسان وزارت بهداشت بارها هشدار دادند که با توجه به گستره وسیع کشور و گوناگونی اقلیم، جابجایی افرادی که ممکن است ناقل بیماری بوده و حتی خودشان هم خبر نداشته باشند، بسیار خطرناک باشد و می‌تواند به قیمت جان تعداد زیادی از هموطنان‌مان تمام شود.

وزیر بهداشت هم که یک رای بیشتر در تصمیم گیری ها درباره سفر نوروزی نداشت، اعلام کرد که سفر در نوروز مخالف است و مردم را قسم داد که حتی اگر تمام دروازه‌ها هم باز بود، ‌ حضرت عباسی سفر نروند و گفت: ما مطلقا موافق مسافرت نبودیم، نیستیم و نخواهیم بود. زیرا اولا مولفه جدیدی به نام ویروس جهش یافته انگلیسی به مولفه‌های سهمگین قبلی اضافه شد. عزیزان مطالعه کنند که این ویروس در کشورهایی مانند انگلیس، آلمان، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی چه قتل عامی کرد. الان بیش از یک ماه است که ویروس در کشور می چرخد و هنوز مرگ های دو رقمی و به ندرت روزهایی مرگ سه رقمی می بینید. فکر نکنید که نظام بهداشت و درمان انگلیس که ۱۸۶۰ مرگ را در یک روز ثبت کرد، نظام ضعیفی است. اتفاقا نظام بسیار محکمی است، اما آهنگ گرفتار کننده این ویروس به شدت بیشتر از گام‌هایی است که مقتدرترین نظام های بهداشتی و درمانی می توانند بردارند.

نمکی گفت: سفر یعنی جمعیت سیال و به همین دلیل نمی‌توانیم استمرار و تشدید طرح محله محور و خانه به خانه را دنبال کنیم. زیرا جمعیت در سفر سیال است و در دسترس ما نیست و به همین دلیل در تشدید بیماریابی و جمع کردن بیماری در سراسر کشور، لطمه می‌خوریم.

نمکی گفت: خطرناک‌ترین عامل در چرخش ویروس موتاسیون یافته سفر است. حتی اگر بلیت و هتل مجانی هم برایتان فرستادند، این را بدانید که دارند برایتان ویزای بیماری و مرگ می‌فرستند.

تعداد شهرستان قرمز و نارنجی به ۵١ رسید 

به نظر می‌رسد شلوغی های آخر در بازارها و سفرهای قبل از آغاز سال ١۴٠٠ کار خود را کرد و تعداد شهرهای نارنجی و قرمز در همان هفته اول نوروز افزایش پیدا کرد، بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا ٢۵ اسفند ماه ۴٠ شهر قرمز و نارنجی بودند و سفر به این شهرها آن هم فقط با خودروی شخصی ممنوع بود و حالا بنابر اعلام وزارت بهداشت ۱۲ شهرستان قرمز و ۳۹ شهرستان نارنجی هستند.

به گفته ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت علت افزایش شهرهای قرمز و نارنجی کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی است. به طوری که میزان رعایت دستورالعمل‌ها از ۸۳.۳ درصد در طی یک ماه‌ونیم گذشته به ۵۹ درصد سقوط کرده است.

همچنین به گفته وی، مبنای قرمز و نارنجی یا زرد بودن شهرها، تعداد بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

اکنون گلپایگان در اصفهان، آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، رامهرمز، شوش، شوشتر و کاروان در خوزستان، زرین دشت در فارس، گچساران در کهکیلویه و بویراحمد، و خاتم در یزد در وضعیت قرمز کرونا به معنای بسیار پرخطر قرار دارند و در این وضعیت همه مشاغل بجز موارد ضروری سطح یک تعطیل خواهند بود.

سراب، عجب‌شیر در آذربایجان شرقی، ارومیه، چایپاره، ماکو و نقده در آذربایجان غربی، خوانسار و لنجان در اصفهان، دهلران در ایلام، بوشهر ، بندر دیلم، کنگان و گناوه در بوشهر، دماوند و فیروزکوه در تهران، سامان در چهارمحال بختیاری، امیدیه ، اندیمشک، ایذه، باغملک، باوی، بهبهان، خرمشهر، دشت آزادگان، شادگان و مسجدسلیمان در خوزستان، ارسنجان، داراب و مرودشت در فارس، بانه، سقز، دیواندره در کردستان، بروجرد، پل دختر و دورود در لرستان، خمین و دلیجان در مرکزی، بندر خمیر در هرمزگان و نهاوند در همدان هم در وضعیت نارنجی به معنای پرخطر قرار دارند و در این وضعیت سطوح شغلی ۳ و ۴ تعطیل خواهد بود.

شهرهای قرمز و نارنجی

رستوران‌ها خطرناک‌ترین محل برای انتشار کرونا هستند

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت  در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه سفرها نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است، گفت: البته سال قبل ما کرونا را داشتیم اما مردم باید بدانند خطر همچنان وجود دارد، به عنوان مثال در شهری مانند مشهد با ورود یک میلیون و ۴٠٠ هزار نفر در اوایل تعطیلات مواجه هستیم و این آمار می‌تواند نگران کننده باشد به ویژه اگر این جمعیت در محل‌های خاص و پرتراکم تجمع کنند.

وی رستوران‌ها را یکی از خطرناک‌ترین محل‌ها برای انتقال کرونا دانست و گفت: باید توجه داشت در سفر این خطر تشدید می شود زیرا رستوران هتل ها اغلب سقف کوتاه دارند و تهویه آنها نامناسب است و افراد مجبور هستند برای میل کردن غذا ماسک ها را بر دارند و در این صورت دیگر مانعی برای انتقال ویروس وجود ندارد و به همین دلیل رستوران هتل ها عاملی اصلی انتقال کرونا در سفر محسوب می‌شوند، از طرفی ایرانیان عادت دارند حین غذا صحبت کنند و خوردن غذا و صحبت کردن همزمان می تواند عامل افزایش قابل توجه بیماری کرونا شود.

آمار بستری در شهرهای قرمز و نارنجی و تهران فزاینده است

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: ما نگران شهرهایی هستیم که بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کرده اند و کمتر مبتلا شده اند چرا که در این شهرها ایمنی ناخواسته بیماری کمتر است در نتیجه مردم در این مناطق بیشتر در خطر هستند چرا که مسافران خطر انتقال بیماری به این شهرها را افزایش می دهند و به همین دلیل باید بیشتر رعایت کرد و به طور کلی سفر به این مناطق می تواند انتقال بیماری را به طرز قابل توجهی بالاتر ببرد.

حریرچی با بیان اینکه آمار بستری کرونا در کل کشور با ثبات است، گفت: آمار بستری در شهرهای قرمز و نارنجی فزاینده است و روند بستری در تهران افزایشی است و در برخی روزها حتی شاهد افزایش ١۵ درصدی آمار بستری شدگان کرونا در تهران بودیم و این آمارها هشدار دهنده و نگران کننده است.

بستری کرونا

شکل گیری خوشه های بیماری در برخی استانهای همجوار خوزستان

علیرضا زالی فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: به نظر می رسد کماکان ابتلا استمرار دارد و با تغییر رنگ‌هایی که امروز در کشور رخ داده و در استان تهران، شاهد تغییر رنگ ها هستیم. بارها اعلام کردیم که شرایط کرونا بسیار شکننده و ناپایدار است و مرتبا در حال تغییر است. امروز در استان تهران شهرهای دماوند و فیروزکوه در زمره شهرهای نارنجی قرار گرفتند که بخشی از آن به دلیل افزایش ترددی است که در روزهای اخیر شاهد بودیم.

وی ادامه داد: ممکن است الگوهای شهری و کشوری مان در روزهای آینده تغییر کند. امروز شکل گیری خوشه های جدید را در برخی استانهای جنوبی همجوار خوزستان شاهد بودیم. بنابراین به نظر می رسد که تغییرات به گونه ای است که رنگ بندی تغییر می کند.

زالی گفت: در زمان فراز و فرود بیماری، یکی از نگرانی های ما شکل گیری شبه خوشه ها در استان‌تهران است که با توجه به گردهمایی های جمعی ایجاد می شود، به ویژه اگر افراد بیشتری در خانواده ها کنار هم باشند. اعلام کردیم که بالای ۷۳ درصد مرگ ما در تهران مربوط به گروه های سنی بالای ۶۵ سال بوده است و باید توجه کنیم. ابتلای گروه سنی ۲۵ سال و ۵ تا ۱۷ سال نیز اخیرا در تهران افزایش یافته است. بنابراین اکنون جوانان هم مصون نیستند و به عنوان‌ناقل یا مبتلا می توانند در جمع های خانوادگی بیماری را به سرعت منتقل کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
ننگ و لعنت بر بیفکرانی که تو این وضعیت از تفریح و خوشگذرونیشون به قیمت جان دیگران نمیگذرند
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۱۳:۵۰ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
جاده هارو ببندن وقتی دولت اجازه میده مردم هم استقبال میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
جناب اقای نمکی داریم تلویزیون میبینیم ...فکرکنم. گفتن شما را در جاده هامیبینیم ....... خدا همکار انتان را کمک بفرملید ... اگر خدا نبو د معلوم نیست

این کرونا چه بر سر این ملت در میاورد .. با جریمه زیاد هم مساله حل نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
مشکل از نحوه قسم خوردن وزیر بهداشته که آدم نمیدونه دم خروس رو ببینه یا قسم حضرت عباس ....ای کاش ایشون یه بار هم به جای مردم دولت رو قسم میداد که یه فکری برای صف های مرغ و میوه مردم بکنه ... آیا تو صف های وحشتناک مرغ ۲۰۴۰۰ کرونا نبود؟ پس چرا ایشون قسم نداد دولت رو که فکری بکنه...یا حداقل تو رسانه ها بیاد بگه وزارت بهداشت مطلقا موافق صف های خطرناک مرغ و میوه و روغن نیست...
Iran (Islamic Republic of)
Sajjad
۱۸:۱۲ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
دولت حرف رهبر انقلاب که بارها بارها سر مسایل مختلف مخصوصا. اقتصاد گوش نمی دن چه برسه وزیر بهداشت اقای نمکی هرچه عرض می کنن متاسفانه دولت و شخص رییس جمهور برعکس عمل می کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
مقصر مسئولان هستند که منع تردد شبانه را اجرا میکنند ولی جاده ها را نمیبندند هر اتفاقی بیفتد مقصر همین مسئولانند نه مردم
Netherlands
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
این اولین بار که نیست تجربه پارسال رو هم داشتین
مردم به خواهش و تمنا کاری ندارن اگه جریمه شدن کاری انجام نمی دن در قیر این صورت بی خیال هستن چون همیشه فکر می کنن اتفاقات بد فقط برای دیگران میوفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
سفر مال پول داراست،کرونا باشه یانباشه،چندساله مسافرت نتونستم برم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
خود دولت و وزیر بهداشت مقصرند چه نیازی بود به رنگ بندی کردن شهرها و کسیل کردن مردم به سفر
اول باید واکسن را تهیه میکردید و قبل تابستان تزریق میکردن به همه بعد مهم نبود که همه برند سفر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
این وزیر بهداشت دکتر نمکی چقدر بگه مردم عزیز محترم ایران عزیز به مسافرت نرید دست نگهدارید بیچاره خسته شد از بس گفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
چطورقبلامی گفتندبعددوهفته آمارکروناخودش رانشان می دهدولی الان دوروزه شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
برخی از افراد این ملت فقط زبان زور می فهمند نه قسم و آینه!
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۰۸:۵۸ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
دوساله خانواده ام رو ندیدم به خاطر کرونا سفر نرفتم اگه کرونا بگیرم هیچ کدومشون رو حلال نمیکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
از اشتباه خودتونه که بیرون نرفتید
Iran (Islamic Republic of)
ممد
۱۱:۵۶ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
کرونا یک سال و ۳ ۴ ماهه اومده
Netherlands
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
ناشناس ۱۱:۸
چقدر بی ملاحظه و وقیح هستی
اینکه امثال شما مراعات نمی کنن تقصیر بقیه نیست
دست شما به خون بقیه آلودست
من که خودم کسانی رو که با بی تفاوتی و رعایت نکردن موجب طولانی تر شدن حضور این بیماری در کشور می شن حلال نمی کنم. از پارسال تا الان همه کارها کساد شده اون وقت یک تعداد الکی خوش همش این ور اون ور هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
رنگ بندی شادتر؟؟؟؟؟؟
حالا بندازین گردن مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
نه تنها کرونا بلکه تمام مسائل ریزودرشت تقصیر مردم است....مثلا مرتب میگویند مردم دولت را انتخاب کرده‌اند و هیچ سخنی از پاسخ‌گویی رئیس جمهور یا وزیران نیست!!!!