ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه سفرها نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است، گفت: البته سال قبل ما کرونا را داشتیم اما مردم باید بدانند خطر همچنان وجود دارد، به عنوان مثال در شهری مانند مشهد با ورود یک میلیون و ۴٠٠ هزار نفر در اوایل تعطیلات مواجه هستیم و این آمار میتواند نگران کننده باشد به ویژه اگر این جمعیت در محلهای خاص و پرتراکم تجمع کنند.
وی رستورانها را یکی از خطرناکترین محلها برای انتقال کرونا دانست و گفت: باید توجه داشت در سفر این خطر تشدید می شود زیرا رستوران هتل ها اغلب سقف کوتاه دارند و تهویه آنها نامناسب است و افراد مجبور هستند برای میل کردن غذا ماسک ها را بر دارند و در این صورت دیگر مانعی برای انتقال ویروس وجود ندارد و به همین دلیل رستوران هتل ها عاملی اصلی انتقال کرونا در سفر محسوب میشوند، از طرفی ایرانیان عادت دارند حین غذا صحبت کنند و خوردن غذا و صحبت کردن همزمان می تواند عامل افزایش قابل توجه بیماری کرونا شود.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: ما نگران شهرهایی هستیم که بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کرده اند و کمتر مبتلا شده اند چرا که در این شهرها ایمنی ناخواسته بیماری کمتر است در نتیجه مردم در این مناطق بیشتر در خطر هستند چرا که مسافران خطر انتقال بیماری به این شهرها را افزایش می دهند و به همین دلیل باید بیشتر رعایت کرد و به طور کلی سفر به این مناطق می تواند انتقال بیماری را به طرز قابل توجهی بالاتر ببرد.
حریرچی با بیان اینکه آمار بستری کرونا در کل کشور با ثبات است، گفت: آمار بستری در شهرهای قرمز و نارنجی فزاینده است و روند بستری در تهران افزایشی است و در برخی روزها حتی شاهد افزایش ١۵ درصدی آمار بستری شدگان کرونا در تهران بودیم و این آمارها هشدار دهنده و نگران کننده است.
انتهای پیام/