دامون پورحسینی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به کارکرد شبیهساز آموزش رانندگی گفت: هنرجویان آموزش رانندگی میتوانند با استفاده از این شبیهساز در شرایط مواجهه با چالشهایی، چون ترکیدن لاستیک یا رانندگی در مسیر یخبندان آموزش لازم را دریافت کنند. البته باید استفاده از این سامانه در آموزشگاههای آموزش رانندگی اجباری شود تا هنرجو نسبت به استفاده از آن ترغیب شود.
او به شبیهسازهای مختلف این شرکت در زمینه هواپیما، کشتی و قطار اشاره کرد و گفت: هنرجویان بعد از گذراندن این دورهها مدرک معتبر دریافت میکنند، اما در سامانه شبیهساز رانندگی با وسایل نقلیه سبک هیچ مدرکی دریافت نمیکنند، بنابراین هیچ اجباری برای هنرجو برای استفاده و آموزش ایجاد نمیشود. از طرف دیگر به علت هزینه بالای این سامانه، آموزشگاههای رانندگی نیز تمایل به استفاده ندارند. به همین دلیل بازار این محصول از اقبال خوبی برخوردار نشد، این در حالی است که اگر قانونی مبنی بر گذراندن چند ساعت آموزش با سامانه شبیهساز تدوین شود، میتواند در کاهش خسارات ناشی از تصادفات رانندگی نقش بسزایی داشته باشد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: این سامانه دارای یک برنامه زمانی واقعی است که از یک الگوریتم پیچیده تبعیت میکند و همه فرامین ظرف ۱۰ میلیثانیه پردازش میشود، برای مثال زمانی که استارت میزنید ظرف ۱۰ میلیثانیه صدای استارت خوردن را میشنوید و برای اولین بار در این سامانه از موشن پلتفرم الکترونیکی ۶ درجه استفاده شده است.
او ادامه داد: متاسفانه یک سازمان دولتی میز لرزش خود را از خارج وارد میکند در حالی که پلتفرم الکترونیکی ۶ درجه را ما در داخل تولید میکنیم که میتواند متناسب با نیاز این سازمان شخصیسازی شود. در این حالت ضمن کاهش هزینهها موجب افزایش قدرت خرید آن مجموعه نیز میشود. این شبیهساز نیاز به سرمایهگذاری بیشتر دارد، اما با توجه به بازار خاص و عدم حمایت و وجود سرمایهگذار مرتبط، این پروژه تا حدودی متوقف شده و واحد تحقیق و توسعه شرکت به حوزه دستگاه تولید و تصفیه آب از هوا وارد شده است.
پورحسینی با اشاره به دستگاه تولید و تصفیه آب از هوا که در این شرکت ساخته شده است، گفت: دستگاه تولید آب AWG در جریان دانش بنیان شدن قرار دارد. این محصول در زیستبومهای مختلف کشور که با کمبود آب قابل شرب مواجه هستند میتواند از طریق هوا، آب آن منطقه را تصفیه و قابل استفاده کند. ظرفیت این دستگاه ۵۰۰ تا ۱۰ هزار لیتر در روز است و کاربرد آن نیز علاوه بر تصفیه و تولید آب از هوا در زمینه تهویه سالنهای تولید و گرفتن رطوبت محیط مانند کارخانههای کنسروسازی به عنوان یک خشککن قابل استفاده است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: با توجه به شیوع کرونا و عدم امکان استفاده از دورههای آموزشی حضوری، از خدمات توانمندسازی استفاده کرده و در بسیاری از وبینارهای آموزشی شرکت کردیم. در حال حاضر برای ثبت پتنت هر دو دستگاه قصد داریم از خدمات بلاعوض توسعه بازار استفاده کنیم. البته پیش از این، تسهیلات پیش از تولید صنعتی برای ساخت سامانه شبیهساز وسایل نقلیه سبک با سامانه حرکتی الکترونیکی با سه درجه آزادی را دریافت کرده بودیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/