فریدون مجلسی کارشناس اقتصاد بین الملل و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فرصت های تجارت خارجی سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) برای کشورمان اظهار کرد: اکو یا سازمان همکاری اقتصادی تغییر شکل یافته یک اتحادیه سیاسی بوده و وقتی دوران پیمان سنتو تمام شد و عملا کاربرد چندانی نداشت، سازمان همکاری اقتصادی با نام اختصاری « اکو» به وجود آمد.
این کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان منطقهای بود که بعد از فروپاشی شوروی چند کشور به آن پیوستند. اکو میتواند برای ایران بسیار مفید باشد به دلیل اینکه ایران در هسته مرکزی این سازمان قرار دارد از نیروی انسانی مجرب برخوردار است همچنین از صنایع و زیر بناهای اقتصادی خوب راهها و جادهها برخوردار است و صنایع دیگر همچون پتروشیمی و صنایع زیر دستی را در اختیار دارد.
این کارشناس اقتصاد بین الملل تصریح کرد: بازارهای کوچک نمیتوانند توسعه اقتصادی را در مقیاس بزرگ حمایت و پشتیبانی کنند. کشورهایی که در این زمینه فعال هستند در رقابت با کشورهای صنعتی باید با هم متحد شوند تا بهره اقتصادی بیشتری ببرند.
او ادامه داد: به عنوان مثال در اتحادیه اقتصادی اروپا میزان تبادلات فرانسه و آلمان قابل مقایسه با هبچ دو کشور دیگری در جهان نیست. حتی انگلیس که از اتحادیه خارج شده مبادلاتش با همسایه دورتر خود آلمان و فرانسه بسیار بالاست. درواقع این کشورها بزرگترین گردش اقتصادی در میان این کشورها وجود دارد.
این کارشناس اقتصاد بین الملل تصریح کرد: ایران هم یک بازار بزرگ ۸۰ میلیون نفری است. مشاهده میکنیم اخیرا بازارهای بزرگی در آسیا شکل گرفته است. چین با بیش از یک میلیارد جمعیت و هند هم با یکی میلیارد و چهارصد میلیون نفر جمعیت یک روند توسعه اقتصادی سریعی داشته است و ما در رقابت با آنها عقب مانده ایم. اگر صنعت متوسطی در چین بخواهد برای ۵۰۰ میلیون نفر تولیداتی داشته باشد بدیهی است تولید در این حجم هزینهها را بسیار کاهش داده و رقابت را برای ما سختتر میکند.
او گفت: بنابراین اتحاد در قالب یک اجماع منطقهای هدف مهم کشورهای منطقه است به شرطی که با عقلانیت وتفکر جهانی بیندیشند. در حال حاضر نمیتوان گفت از قبل سازمان اکو سهمی در تجارت جهانی داشته ایم. متاسفانه در چند سال اخیر از ساختار جهانی اقتصاد فاصله زیادی گرفته ایم. زیرا حضور بین المللی ما به خصوص در دوران تحریم ضعیف بوده و از نظام بین المللی بانکی حذف شده ایم.
انتهای پیام/