عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار تا ۲۰ هزار تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ها ۲۱ هزار تا ۴۰ هزار تومان است.
وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه وجود ندارد، افزود: با توجه به میزان جوجه ریزی صورت گرفته، مشکلی در تولید نداریم.
حجت ادامه داد: بنابر موضوعی که اخیرا مطرح شده، مرغ در پروسه زمانی ۴۵ روز از سالن های مرغداری باید خارج شود، درحالی که موضوع وزن گیری در مناطق مختلف متغیر است به طوری که وزن گیری در استان های شمالی برای پرورش طیور مناسب است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه وزن گیری در مناطق شمالی با مناطق مرکزی ایران متفاوت است، گفت: با توجه به وزن گیری متفاوت در استان های شمالی نسبت به مناطق مرتفع باید تجدید نظری در این موضوع صورت گیرد چرا که وزن گیری در مناطق مرتفع باید ۵۲ تا ۵۵ روز در نظر بگیریم.
وی با اشاره به اینکه مرغدار در قیمت گذاری نقشی ندارد، بیان کرد: در مواقعی که قیمت ها روند صعودی یا نزولی دارد، شرایط بازار تعیین کننده قیمت هاست، اما به طور کلی عرضه با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان برای مصرف کننده منصفانه نیست و همواره در بحث توزیع نیاز به نظارت دارد.
وی نرخ گذاری منطقی را راهی برای پایان دادن به نا به سامانی های بازار دانست و گفت: ستاد تنظیم بازار هر چه سریع تر قیمت مصوب را بر مبنای هزینه های تولید باید اصلاح کند تا تولید کننده تعیین تکلیف خود را بداند که متاسفانه به رغم گذشت ۴ ماه از افزایش قیمت نهاده ها، اما قیمت مصوب اصلاح نشده است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی مرغ توجیه اقتصادی ندارد، بیان کرد: در شرایط فعلی که تولید مرغ در حال انجام است و کمبودی در عرضه وجود ندارد، صف های طولانی خرید مرغ بیانگر مشکلات توزیع و عدم اعلام نرخ منطقی و اقتصادی کالاست.
وی در واکنش به عرضه مرغ با نرخ های بالا در بازار گفت: عرضه با نرخ های های ۳۵، ۳۶ و حتی ۴۰ هزار تومان هیچ گاه سودش بدست تولیدکننده نمی رسد و عرضه با نرخ های غیرمنطقی واسطه گری در بازار را نشان می دهد که برخی افراد برای عرضه مرغ با نرخ های گزاف و کسب سودهای غیرمنطقی اقدام به قطعه بندی و فروش با نرخ های دلخواه در بازار می کنند.
به گفته حجت، با وجود افزایش ۳۶ درصدی هزینه های کارگری و تورم تازمانیکه قیمت مصوب اصلاح نشود، تداوم بی نظمی ها در بازار ادامه دارد، درحالیکه با اصلاح قیمت ها در شرایط کرونایی دیگر خبری از صف های طولانی دریافت مرغ نیست.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی نرخ منطقی هر کیلو مرغ زنده را ۱۸ هزار تا ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه مرغ با نرخ های بالای ۳۰ هزار و ۴۰ هزار تومان در خرده فروشی ها سنخیتی با نرخ مرغ زنده ندارد و تنها در سایه نبود نظارت اتفاق می افتد.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه کمبودی در عرضه وجود ندارد، فشار روانی بازار و شایعه در خصوص قیمت موجب شده که خانوارها از مغازه های مختلف اقدام به خرید و احتکار مرغ کنند، درحالیکه با اعلام قیمت منطقی دیگر شاهد احتکار خانگی و نگرانی خانوارها از آینده بازار نیستیم.
انتهای پیام/