به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طرز تهیه شیربرنج هندی به عنوان یک وعده سالم غذایی یا دسر میتواند شما را سر ذوق بیاورد. در ضمن اگر تا به حال شیربرنج افغانی هم درست کرده و خورده باشید، میتوانید متوجه شباهت این دو غذا به هم بشوید. فقط در شیربرنج افغانی از برنج لک دوشی استفاده میشود و از بادام زمینی خبری نیست. طرز تهیه اصلی شیر برنج هندی و فوت و فنهای مربوط به پخت آن را در ادامه بخوانید.
قرار نیست همیشه میز صبحانه را با غذاهای متداول پر کنیم، گاهی وقتها تنوع دادن بهترین کاری است که میتواند باعث شود یک روز را متفاوت شروع کنیم. اما انتخاب یک صبحانه خوشمزه که بتواند هم سیرتان کند و هم تا وعده بعدی شما را سر پا نگه دارد، مساله مهمی است. لیست صبحانهها هم به قدر کافی پر و پیمان است و نیازی نیست نگران باشید. ما در این مطلب قصد داریم شما را با یک صبحانه خوش طعم و عطر آشنا کنیم و دستور پخت آن را به شما آموزش بدهیم. اگر طعم شیربرنج بازاری با گلاب و خامه را دوست داشته باشید از این شیربرنج یا پودینگ برنج هندی هم خوش تان میآید.
بیشتر بخوانید:
در زبان هندی به شیربرنج kheer گفته میشود و املای آن هم احتمالا برای همه ما آسان نیست؛ (क्षीर). کلمه kheer از واژه سانسکریت شیر Ksheer گرفته شده است. ksheer همچنین نام قدیمی برای پودینگ شیرین است. در کنار kheer، پایاسا، پایاسام یا فیرنی نوعی پودینگ از شبه قاره هند هستند که با جوشاندن شیر، شکر و برنج تهیه میشوند. البته ممکن است برنج با یکی از موارد زیر جایگزین شود: گندم بلغور، ارزن، تاپیوکا، ورمیشل یا ذرت شیرین. این غذاها به طور معمول با نارگیل خشک شده، هل، کشمش، زعفران، بادام هندی، پسته، بادام، یا سایر میوهها و مغزهای خشک طعم دار میشود. شیربرنج هندی که به آن پودینگ برنج هم گفته میشود، معمولا یک دسر به حساب میآید و میتواند یک صبحانه عالی هم باشد. اما این غذا چطور درست میشود؟
مواد لازم
برنج باسماتی: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
شیر: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
بادام هندی (خرد شده): ۲ قاشق سوپ خوری
کره: ۱ قاشق غذا خوری
کشمش: ۱ قاشق غذا خوری
پودر هل: ۱/۳ قاشق چای خوری
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
پودر دارچین و خلال پسته: به میزان دلخواه برای تزیین
طرز تهیه
برنج را بهتر است از قبل خیس کنید. از برنج نیم دانه هم میتوانید در طرز تهیه شیربرنج هندی استفاده کنید. یک تابه یا قابلمه را روی حرارت قرار دهید. کره را در آن بریزید و وقتی ذوب شد، بادام هندیهای خرد شده را در آن تفت دهید تا رنگ کاراملی و طلایی به خودشان بگیرند.
بعد از تغییر رنگ بادام ها، کشمش را اضافه کنید. کمی تفت دهید، ولی مراقب باشید نسوزند. چون کشمش خیلی زود میسوزد و طعم تلخی به خود میگیرد. البته میتوانید کشمش را از دستور پخت شیربرنج هندی حذف کنید.
بعد از تفت دادن کشمش و بادام زمینی، آنها را از ظرف خارج کنید و دوباره قابلمه را روی حرارت بگذارید. برنج را آبکشی کنید و به تابه اضافه کنید. شروع به تفت دادن برنج کنید. رنگ برنج باید طلایی شود. بعد از این که برنج روی حرارت سرخ شد، شیر را به آرامی به آن اضافه کنید.
حرارت را کمی بیشتر کنید تا شیر جوش بیاید و مدام مواد داخل قابلمه را به هم بزنید. شیر باید به خورد برنج برود و آن را نرم کند تا حدی که مقدار آن نصف شود. در این حالت یک ترکیب غلیظ و به شکل پودینگ خواهید داشت.
شکر و پودر هل و گلاب را در این مرحله از طرز تهیه شیربرنج هندی اضافه کنید. حرارت را پایین بیاورید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه کمی غلیظ شوند. حدود ۵ دقیقه زمان کافی است. بادام هندی و کشمش را که از قبل سرخ کرده و تفت داده بودید، به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند. وقتی شیربرنج به اندازه دلخواهتان غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید. شیربرنج را در ظرف مناسب سرو کرده و روی آن را با پودر دارچین و پودر یا خلال پسته تزیین و میل کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه شیربرنج هندی
اگر میخواهید شیربرنج طعم شیرین ملایمی داشته باشد، به جای شکر از عسل در آن استفاده کنید.
برای روی شیربرنج میتوانید از گل محمدی و مربا هم استفاده کنید.
برای این که شیر غلیظی داشته باشید و طعم آن هم خوشمزهتر شود، میتوانید از کمی خامه در طرز تهیه شیربرنج هندی استفاده کنید. البته استفاده از خامه باعث بالا رفتن چربی و کالری غذا خواهد شد.
در برخی دستورهای پخت شیر برنج هندی به جای شیر از شیر نارگیل هم استفاده میشود. پس محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
دستور تهیه شیر گیاهی با طعمهای مختلف
اگر میخواهید به غذا عطر و رنگ بهتری اضافه کنید، زعفران دم کرده را از یاد نبرید. استفاده از زعفران دم کرده غلیظ در طرز تهیه شیربرنج هندی متداول است و حسابی هم طرفدار دارد.
شیر برنج یا پودینگ برنج هندی، به طور میانگین ۳۰۷ کالری انرژی دارد و میتوانید با استفاده از عسل این میزان کالری را تا حدی کم و آن را تبدیل به یک میان وعده رژیمی کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/