به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شور گل کلم پای ثابت سفرههای رنگارنگ ایرانی است که طرفدار بسیاری هم دارد. معمولا هم مامانها چند روز قبل از شروع فصل سرما یا در بهار برای درست کردن شور یا ترشی دست به کار میشوند و بساط شور را در خانههایشان به راه میاندازند. گل کلم یکی از سبزیجات اصلی مورد نیاز برای تهیه شور است. علاوه بر آن هویج، کرفس، خیار، سیر و سبزیجات هم برای معطر کردن شور بکار میرود.
با این که در نگاه اول تهیه شور راحت به نظر میرسد، ولی نکات ریز و درشت بسیاری دارد که تنها با توجه کامل به این نکات میتوانید یک شور ترد و خوشمزه آماده کنید. طرز تهیه شور گل کلم با تمام فوت و فنهایش در دستور زیر آمادهاست. پس همین الان دست به کار شوید و یک شور ترد و خوشمزه آماده کنید تا چند روز بعد آن را کنار انواع غذاهای خوشمزه نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه شور گل کلم و سبزیجات رنگارنگ در خانه
گل کلم دو کیلوگرم
هویج یک کیلوگرم
خیار یک کیلوگرم
ساقه کرفس یک کیلوگرم
سیر یک بوته
فلفل سبز تند سه-چهار عدد
نمک یک لیوان
سرکه چهار لیوان
آب هشت لیوان
سبزی معطر (ترخون، شوید و..) به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه
شور گل کلم هم مانند ترشی بندری یا ترشی مشهدی یک چاشنی بینظیر است که میتوانید در کنار غذاهایی مثل لوبیا پلو یا عدس پلو سرو کنید. برای تهیه این شور خوشمزه در خانه ابتدا همه مواد را خوب بشویید. برگها و قسمت انتهایی گل کلم را جدا کنید. گل کلمها را با دست به قطعات کوچکتر تبدیل کنید. هویج را پوست بکنید و به اندازه دلخواه برش بزنید. ساقه کرفس را به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید. در صورت تمایل میتوانید برگهای کرفس را هم به اندازه دلخواه برش بزنید و داخل شور از آنها هم استفاده کنید تا میزان دور ریز را تا جای ممکن کاهش دهید.
سیر را پوست بکنید و کنار بگذارید. یک قابلمه بزرگ بردارید و هشت لیوان آب داخل آن بریزید. حدود یک لیوان نمک اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از حدود ۱۰ دقیقه جوشیدن آب و زمانی که نمک هم به طور کامل حل شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
ظرف یا دبه شور را کاملا تمیز کنید. فراموش نکنید که ظرف شور باید کاملا خشک باشد. برای مخلوط کردن سبزیجات میتوانید یک پارچه یا ملافه بزرگ و تمیز روی قسمتی از آشپزخانه پهن کنید و همه سبزیجات را داخل آن بریزید و با هم مخلوط کنید.
اکنون وقت آن است که دبه یا ظرف مورد نطرتان را پر کنید. برای این کار کف ظرف را مقداری سبزی معطر بریزید. سپس روی آن را با مقداری مخلوط سبزیجات بپوشانید. چند حبه سیر و چند عدد فلفل سبز تند هم بریزید. روی مواد را دوباره با مخلوط سبزیجات بپوشانید. در نهایت سرکه و محلول آب و نمک را اضافه کنید. توجه کنید که محلول آب و نمک و سرکه باید به نسبت دو به یک در ظرف ریخته شود. مواد را تا جایی اضافه کنید که حدود یک بند انگشت روی سبزیجات را بگیرد.
در ظرف را قرار دهید و آن را محکم ببندید. برای مطمئن شئن از عدم نفوذ هوا به داخل ظرف، میتوانید ابتدا روی ظرف را با یک محافظ پلاستیکی بپوشانید و سپس در آن را محکم ببندید. ظرف را به مدت تقریبا دو هفته در جای خنک و به دور از نور خورشید قرار دهید.
نکات طرز تهیه شور
حدود دو تا سه روز بعد از گذاشتن شور، یک بار در آن را باز کنید و کمی تکان دهید تا گازی که در این مدت ایجاد شده از ظرف خارج شود تا شور رنگ زیباتری داشته باشد.
اگر دوست دارید که شور گل کلم شما طعم شورتری داشته باشد میتوانید نمک بیشتری با آب اضافه کنید.
توجه کنید که اگر سبزیجات کاملا خشک شده باشند و ظرف شور هم تمیز و خشک باشد امکان کپک زدن شور تقریبا صفر است.
از آن جایی که شور و ترشی معمولا در فصل سرد زمستان تهیه میشود و نیاز به هوای سرد برای نگهداری آن دارید، در صورتی که هوا کمی گرم شد بهتر است ظرف شور در یخچال نگهداری شود.
در صورت تمایل میتوانید سرکه را حذف کنید و شور را فقط با ترکیب آب و نمک تهیه کنید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/